In 2 minuten minder betalen voor je energie?

Roos regelt de beste energiedeal voor jou. Elk jaar weer.

Wij vergelijken objectief alle energieleveranciers zodat jij geld overhoudt om leuke dingen mee te doen.

windenergie

Energie vergelijken in 3 stappen (of 1 als je wilt)

1. Upload factuur of jaarrekening

2. Heb je die niet dan stelt Roos je een aantal vragen

3. Roos verzamelt aanbiedingen en jij kiest. Roos regelt de rest

In het kort:

Upload of stuur ons je jaarrekening of laatste factuur.

Heb je die niet bij de hand, dan stellen we je een paar korte vragen over je energieverbruik, huidige leveranciers en kosten. Roos stuurt je het aanbod van de drie beste aanbieders. Dan kan jij de keuze maken.

Is je oog gevallen op een energieaanbod, dan zorgen wij voor je aanvraag en overstap. Vul je aanvraag aan met je persoonlijke gegevens en ingangsdatum en Roos regelt het voor je. Zo bespaar jij tijd en geld, zonder omkijken. De opzegging van je huidige energieleverancier wordt automatisch voor je geregeld. En je hebt na de aanvraag 14 dagen bedenktijd om je aanvraag toch nog te annuleren. Wel zo prettig.

De beste deal voor je energiecontract vinden is makkelijk. Roos vergelijkt automatisch alle energietarieven en aanbiedingen om zo tot het beste aanbod te komen voor jouw situatie en voorkeuren.

Handig om te weten

Energieverbruik

Jouw energieverbruik is afhankelijk van een aantal factoren. Eén daarvan is het aantal mensen waarmee je een huishouden vormt, maar ook de soorten apparatuur in je huis en de energiezuinigheid van je woning.

Voor het energieverbruik kan je je eigen waarden invullen van je energiejaarrekening. Wij berekenen op basis van het aantal personen in je huishouden een gemiddeld verbruik. Voor dubbele meters gaan we uit van een gelijke verdeling tussen kWh voor dag en nacht.

Electriciteitsverbruik

Het elektriciteitsverbruik is voornamelijk afhankelijk van het aantal personen dat je huishouden telt. Een gemiddeld huishouden verbruikt ruim 2.800 kWh per jaar. De kosten van je energieverbruik hangt samen met de elektrische apparaturen die je gebruikt.

Heffingskorting

Elk Nederlands huishouden krijgt een deel van de energiebelasting terug in de vorm van een heffingskorting. Deze heffingskorting wordt verrekend met de energierekening. Dit bedrag varieert per jaar.

Gasverbruik

Gas gebruik je om je huis te verwarmen, het water voor je douche te verwarmen en om op te koken. Gas is vooral afhankelijk van de woning waarin je woont en minder van het aantal personen in je huishouden.

Je maandelijkse gaskosten worden bepaald door het gasverbruik. Het voorschot dat je betaalt wordt berekend op basis van het gasverbruik in het jaar ervoor.

Groene energie

Ben jij je ook bewust van de omgeving waarin je leeft en woont? Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Groene energie wordt steeds meer de standaard. Maar wat is groene energie? Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Soms kom je vergroende stroom tegen, dat is grijze stroom met een groen kleurtje.

Roos vindt het belangrijk dat je nadenkt over onze gezamenlijke toekomst en raadt je dus het liefst echte groene stroom aan als dat even kan. Bij het vergelijken van het verschillende aanbod kan je per energieleverancier zien hoe groen jouw leverancier is.

Opzegvergoeding energieleverancier

Wil jij overstappen van energieleverancier maar loopt je energiecontract nog? Check altijd eerst de einddatum van je energiecontract. Is de looptijd van je energiecontract afgelopen of heb je een contract voor onbepaalde tijd? Houd dan rekening met 30 dagen opzegtermijn. Heb je een contract met een bepaalde looptijd? Dan is de opzegvergoeding afhankelijk van de resterende looptijd van je energiecontract.

Zonnepanelen

Maak jij gebruik van zonnepanelen om je eigen energie op te wekken? Een gemiddeld zonnepaneel wekt ongeveer 236 kWh op per jaar. Bij het vinden van het beste energiecontract houdt Roos rekening met hoeveel je opwekt om het voordeligste energiecontract te bepalen.

De beste deal voor je energiecontract vinden is makkelijk. Roos vergelijkt automatisch alle energietarieven en aanbiedingen om zo tot het beste aanbod te komen voor jouw situatie en voorkeuren.

Roos garandeert je veiligheid

Onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Privacy & beveiliging. Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie).

Jouw data blijft jouw data. Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden. Stoppen met Roos? Download je data en wij verwijderen daarna alle gegevens.

Lekker overzichtelijk

Je energiecontract, verzekeringen, mobiel en internet abonnement, maar ook die van de sportschool, je fiets, maaltijdbox, Spotify of Netflix. Roos zorgt voor grip op je uitgaven.

Slimme seintjes

Wij sturen slimme seintjes als je in actie moet komen om te besparen. We geven suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.

Eenvoudig geld besparen

Loopt een contract of abonnement af? Roos stuurt je een bericht dat je in actie moet komen. Roos zorgt dat je zonder gedoe geld en tijd bespaart.

Veelgestelde vragen en antwoorden die je wilt weten

Wie zit er achter Roos?

Wij zijn Rutger, Silvan, Michiel, Barbara, Olaf, Jip, Shakaya, Martijn, Pepijn en Annegien. Wij helpen jou met het grip houden over je maandelijkse terugkerende uitgaven. Wist dat je voor een modaal inkomen ongeveer 50 tot 55% van jouw salaris naar maandelijks terugkerende uitgaven gaan en je daar honderden euro’s per jaar op kan besparen? Geld waar jij leuke dingen mee kunt doen. Doe jij ook mee?

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Jouw gegevens blijven jouw gegevens en delen wij niet met andere partijen. Jouw gegevens beschermen is een topprioriteit voor ons en nemen we zeer serieus. Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie). Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden tenzij we ze gebruiken om jouw overstap, verlenging of opzegging te regelen met een nieuwe aanbieder.

Is Roos gratis?

Roos is gratis voor jou als gebruiker, dat is fijn. Maar, ik zie je denken, hoe verdienen jullie dan je boterham? Wij ontvangen een vergoeding als je overstapt naar een andere aanbieder of je contract verlengt. Dat is soms een eenmalige vergoeding, soms een doorlopende kleine vergoeding. De vergoeding is gelijk voor alle aanbieders van bijvoorbeeld energie of mobiel contract. De vergoeding heeft natuurlijk geen invloed op ons advies over welk product het beste bij jou past.

Welke gegevens hebben jullie van mij nodig zodat jullie mij kunnen helpen?

Om een volledig overzicht te maken van je maandelijkse terugkerende uitgaven hebben wij de gegevens van je abonnementen en contracten nodig, denk hierbij aan je aanbieder, jouw maandelijkse uitgaven maar ook je verbruik of bijvoorbeeld het kenteken van je auto of mobiele nummer. Hiermee kunnen we een zo goed mogelijk advies op maat geven.

Hoe bepalen jullie het beste aanbod voor mijn situatie?

Op basis van jouw overzicht van uitgaven kijken we naar jouw situatie, voorkeuren en ervaringen met je huidige aanbieder. Op basis daarvan vergelijken we het totale aanbod op de markt om voor jou de beste deal te vinden. Wij houden dus rekening met de prijs, maar ook met jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen van andere consumenten met die aanbieder.

Hoe vaak neemt Roos contact met mij op?

Met Roos proberen we mens en een slimme digitale assistent met elkaar te laten samenwerken. Wij nemen indien nodig na aanmelding even contact met jou op en als een abonnement of contract afloopt zodat jij je opzegtermijn niet mist. Ga je bijvoorbeeld samenwonen, komt er gezinsuitbreiding of is er een andere wijziging dan helpen wij je uiteraard graag om je uitgaven op orde te houden.

Is Roos onafhankelijk?

Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Kan ik contact opnemen met Roos als ik vragen of opmerkingen heb?

Wij zijn altijd bereikbaar op [email protected], je kan ons ook een appje sturen op 06 82598646 of ons bellen op 020-2443742.

Kan ik Roos stoppen?

Dat zouden wij jammer vinden, maar dat kan op elk moment. Wil je niet meer gebruik maken van Roos dan kan je dat altijd aangeven via bovenstaand e-mailadres. Op jouw verzoek verwijderen je jouw account en data.