Internet tv & bellen
3 min leestijd

Extra’s bij je internetabonnement, handig of onnodig?

Bij veel internetabonnementen krijg je een aantal extra’s zoals e-mailadres, spamfilter, website of wifi hotspots. Maar hoe interessant is dit voor jou en meer in het belang van de internetaanbieders? Roos legt het je uit.

Extra’s bij je internet abonnement

Bij veel internet abonnementen kan je kiezen uit verschillende handige extra’s die je misschien in jouw situatie goed kan gebruiken, maar je ook beperkten als je later wil gaan overstappen. Roos zocht uit welke het zijn en hoe je het ook zelf kunt regelen (zonder veel kosten).

Type modem en wifi

Bij elke internetaansluiting krijg je een modem. Bij de meeste internetproviders krijg je een wifi-modem in bruikleen zo lang je abonnement loopt.

Bij veel internetproviders komt een monteur langs om te zorgen dat alles werkend wordt opgeleverd zodat je internet hebt in je hele huis. Heb je bijvoorbeeld veel muren in je huis dan zorgen zij ervoor dat je met een access point of repeater om te zorgen dat je overal wifi in huis hebt.

Zit dit niet standaard in je internet abonnement? Ga dan zelf even langs de Mediamarkt of Coolbue koop daar je eigen setje.

Een e-mailadres

Sommige internetproviders bieden bij je internetaansluiting ook een e-mailadres en mailbox. Deze e-mailadressen kan je niet meenemen naar een andere provider als je wilt overstappen. In dat geval moet je iedereen die het e-mailadres gebruikt laten weten dat je bent overgestapt.

Een goede oplossing hiervoor is gebruik te maken van een Outlook, Gmail of iCloud e-mailadres. Zo kan je het e-mailadres altijd meenemen als je van internetaanbieder wisselt.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Spamfilter

Sommige internetproviders bieden een gratis spamfilter aan bij een e-mailadres. Bij sommige providers kost dit een paar euro extra per maand.

Bij e-maildiensten als Gmail, Outlook of iCloud zijn spamfilters vaak ook meegenomen.

Antivirus pakket

Bij sommige providers krijg je gratis of tegen betaling een antivirus pakket erbij. Wil dit wel, maar zit het er niet standaard bij. In veel gevallen wordt F-Secure door je provider geleverd, maar kan je het ook zelf aanschaffen.

Eigen website

Bij sommige internetproviders krijg je standaard de mogelijkheid om een eigen website te plaatsen. Check hoeveel ruimte (MB) je krijg van je provider. Stap je over van je internetprovider dan ben je net zoals bij een e-mailadres je internetadres kwijt.

Als alternatief ken je voor een paar euro per maand ook een domein registeren met wat website ruimte. Jouw adres blijft altijd van jou. Check bijvoorbeeld het aanbod van partijen als TransIP of Mijn Domein.

Wifi hotspots

Een aantal internetproviders bieden je naast een vaste lijn ook toegang tot hun wifi-hotspots netwerk. Zo kan je buitenshuis ook gebruik maken van een betrouwbare wifi verbinding.

Met de steeds verder dalende kosten voor mobiele data is het alternatief om je laptop te verbinden met je eigen telefoon.

Betere wifi in je huis?

De grotere internetproviders bieden je een wifi dienst aan om bij tegenvallende wifi dekking binnen in je woning een expert langs te sturen die je helpt om te zorgen dat je overal dekking hebt. Afhankelijk van je pakket en providers zijn hier eventueel kosten aan verbonden.

Helaas heeft Roos hier geen alternatief voor behalve je slimme neefje die met je mee kan kijken en eventueel extra wifi repeaters kan ophangen.

Heb jij nog tips om aan deze lijst toe te voegen? Stuur ze dan naar Roos op [email protected].

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Michiel) een e-mail over dit artikel