Betaal minder voor je autoverzekering

Roos zoekt voor jou de voordeligste autoverzekering.
Ieder jaar weer en zonder omkijken. Zo bespaar je al snel tot € 200,- per jaar.

Bespaar op je autoverzekering

In 2 minuten geregeld. Simpel, snel en makkelijk.

6.559

Vergelijkingen gemaakt deze maand

€ 200,-

Besparen op je autoverzekering

4.8 / 5.0

Gemiddelde klantwaardering

2 minuten

Onze gemiddelde vergelijkingsduur

Overstappen is besparen

Door jaarlijks over te stappen van autoverzekering bespaar je al snel tot € 200,- op je premie. Roos vergelijkt voor jou zoveel mogelijk autoverzekeraars en houdt daarbij rekening met je auto, dagwaarde, persoonlijke situatie en wensen.

 

Roos vergelijkt jaarlijks automatisch de verschillende autoverzekeraars en premies. Maak je keuze, dan verzorgt Roos je overstap. Zo weet je dat je altijd goed zit en betaal je nooit te veel voor je autoverzekering. Makkelijk toch?

Wij regelen voor jou de beste deal. Ieder jaar weer!

Snel en makkelijk

Jouw autoverzekering vergelijken met Roos is zo gedaan. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en een keuze te maken. Wij regelen de aanvraag en de overstap voor je.

Wij zoeken de beste autoverzekering voor jou

Aan de hand van jouw voorkeuren en gegevens gaat Roos op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Binnen twee minuten vinden wij de drie beste autoverzekeringen voor jou.

Geld en tijd besparen zonder omkijken

Premies en voorwaarden vergelijken hoef je vanaf nu niet meer zelf te doen. Roos gaat voor je aan de slag zodat jij geld én tijd kan besparen, zonder gedoe.

Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk

Wij geloven dat het maken van de beste keuze voor jou samengaat met objectief en onafhankelijk advies. Met Roos heb je zekerheid dat je altijd goed zit.

In 2 minuten de beste autoverzekering

Jouw nieuwe autoverzekering is met Roos zo geregeld. Binnen 2 minuten vergelijken wij de premies en voorwaarden van zoveel mogelijk autoverzekeraars en sturen we je de drie beste aanbiedingen. Jij maakt je keuze, wij regelen je overstap. Zonder omkijken besparen op je autoverzekeringpremie. Dat is makkelijk.

Autoverzekeringen vergelijken in 4 eenvoudige stappen

1.

Vul je gegevens in

Upload het polisblad of je laatste factuur, heb je die niet? Dan stelt Roos je een aantal vragen.

2.

Roos vergelijkt

Wij verzamelen de beste aanbiedingen voor jou in een handig overzicht.

3.

Maak je keuze

Roos stuurt je het aanbod van de drie beste verzekeraars. Jij kiest de aanbieding die het best bij jou past.

4.

Bespaar tijd en geld zonder omkijken

Roos regelt de overstap voor jou.

De beste autoverzekering voor jouw situatie

De beste autoverzekering regelt Roos voor jou. Wij vergelijken zoveel mogelijk autoverzekeraars en verzekeringen. Hierbij houden we rekening met je auto, dagwaarde, wensen en je persoonlijke situatie om zo voor jou het beste aanbod te vinden. Heb je bijvoorbeeld een elektrische auto of wil je graag een aanvullende verzekering? Dan houdt Roos daar rekening mee. De drie beste deals zetten we voor je op een rij zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Met Roos vind je niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar ook degene die het best past bij jouw situatie.

Tip van Roos: vergelijk regelmatig

Zit jij nog wel goed met je autoverzekering? Door jaarlijks over te stappen kan je makkelijk besparen op je vaste lasten. Je auto wordt natuurlijk ouder, de autoverzekering premie verandert en nieuwe klanten krijgen vaak extra korting. Alle redenen dus om regelmatig je autoverzekering tegen het licht te houden en te checken of je autoverzekering premie lager kan. Wij helpen je graag bij het vergelijken.

Onze verzekeraars

Wat zeggen mensen over Roos

“Vaste lasten zijn zulke onzichtbare kosten. Ik vergeet wel eens om die flink onder handen te nemen”
Maria
“Ik ben wel gevoelig voor besparen. Ook handig dat je bij Roos al je contracten in één overzicht hebt”
Lars
“Ik besteed mijn tijd liever aan mijn hobby’s dan aan vervelende uitzoekkarweitjes”
Henk-Jan
“Ik wil best overstappen, maar ik wil er geen moeite voor doen”
Rutger

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan is het verstandig om de verschillende autoverzekeringen van verzekeraars te vergelijken.

Heb je al een autoverzekering? Dan is het verstandig om regelmatig te vergelijken of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. Hierdoor kan je namelijk jaarlijks tot wel € 200,- besparen op je autoverzekering.

Roos vergelijkt voor jou de autoverzekeringen van alle bekende (en onbekende verzekeraars) op basis van jouw kenteken, situatie en persoonlijke voorkeuren. Heb je een weloverwogen keuze gemaakt? Dan helpen wij je met het afsluiten. Zo makkelijk is het. Geld besparen zonder omkijken met Roos.

Wat is de beste dekking voor je autoverzekering?

De beste dekking voor je autoverzekering is afhankelijk van je auto en het risico dat je loopt. Een nieuwe auto heeft een hogere dekking nodig dan een oude. Voor duurdere auto’s ten opzichte van goedkopere geldt hetzelfde. Belangrijk is om te kijken naar een dekking die goed bij jou en de leeftijd en dagwaarde van je auto past.

Over het algemeen kan je voor de dekking ongeveer de volgende richtlijn aanhouden. Is je auto:

- 0 tot en met 5 jaar: kies dan WA + volledig casco (ook wel allrisk genoemd)

- 6 tot en met 10 jaar: kies dan WA + beperkt casco

- Ouder dan 10 jaar: dan is alleen WA voldoende

Welke aanvullende verzekeringen kan je afsluiten bij je autoverzekering?

Naast de WA, WA + Beperkt Casco en All Risk dekkingen kan je kiezen voor verschillende aanvullende autoverzekeringen. Je kan dan kiezen uit:

Schadeverzekering voor inzittenden

Deze aanvullende dekking op je autoverzekering biedt dekking voor werkelijk geleden letselschade en/of schade aan bagage of persoonlijke bezittingen van de bestuurder en eventuele passagiers als gevolg van een ongeval met je auto.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Heb je als gevolg van een ongeval met je auto medische kosten, dan worden deze gedekt door je zorgverzekering. Is er als gevolg van het ongeval sprake van blijvende invaliditeit of overlijd jij als bestuurder of een passagier dan ontvang je een vooraf vastgestelde vergoeding als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten.

Rechtsbijstandverzekering

Bij een conflictsituatie zoals een ongeval met je auto of bij onenigheid met je garage is soms juridische bijstand nodig. De rechtsbijstandverzekering biedt je bijstand bij kwesties rondom je auto.

No-claim beschermer

Bij sommige autoverzekeringen en verzekeraars kan je een no-claim beschermer bij je verzekering aanvragen. Met deze beschermer kan je één keer per jaar schade claimen zonder dat dit effect heeft op je schadevrije jaren en de premie van je autoverzekering.

Pechhulp

Bij een autoverzekering kan je je aanvullend verzekeren voor pechhulp in Nederland of Europa. Deze aanvullende pechhulp verzekering biedt direct hulp onderweg bij pech aan je auto.

Lees meer over aanvullende autoverzekeringen.

Wat is de dagwaarde van je auto?

De dagwaarde van jouw auto is een schatting van het bedrag dat je auto vandaag bij verkoop zou opleveren. De dagwaarde is belangrijk voor wanneer je een auto wilt kopen of verkopen, maar ook bij het bepalen van je autoverzekering premie is de hoogte van de dagwaarde belangrijk.

In het geval van schade aan je auto maken verzekeraars gebruik van de dagwaarde om te bepalen welk bedrag ze vergoeden bij schade. De dagwaarde is ook belangrijk als je auto total loss is gereden. De schade-expert stelt dan de dagwaarde (wat je auto waard was voor het ongeval) en restwaarde (wat je auto waard is na het ongeval) vast. Deze twee bedragen bepalen de vergoeding die je ontvangt. Heb je een oude auto van ouder dan 12 jaar? Dan kan je door je onderhoudspapieren laten zien hoe goed je auto is onderhouden.

Meer informatie over de dagwaarde van je auto.

Hoe werken schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat je geen schade hebt geclaimd. Per jaar dat je geen schade hebt geclaimd verdien je één schadevrij jaar. Met deze schadevrije jaren krijg je korting op je verzekeringspremie. Maak je wel schade en claim je die, dan verlies je weer schadevrije jaren. Dit systeem van schadevrije jaren krijgen en verliezen heet de bonus malus ladder.

De schadevrije jaren staan altijd op je polisblad, deze kun je vaak terugvinden in de ‘mijn’ omgeving van je verzekeraar of kan je zelf opvragen bij Roy Data.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Om de goedkoopste autoverzekering voor jou te vinden heeft Roos een paar goede tips om je autoverzekering premie zo laag mogelijk te houden.

Vul de gegevens van je autoverzekering in bij Roos. Roos checkt welke autoverzekering het beste bij jouw auto past. Zo weet je zeker dat je altijd de goede premie betaald.

Heb je schade? Het kan voordeliger zijn om kleine schades zelf te betalen zodat die niet ten koste gaan van je schadevrije jaren. Een verlaging van je schadevrije jaren zorgt ervoor dat je premie stijgt. Het is daarom bij kleine schades voordeliger om die zelf te betalen.

Betaal je je autoverzekering premie per maand? Overweeg dan als het kan om de premie voor het hele jaar te betalen. Vaak krijg je hiervoor korting van je autoverzekeraar.

Kijk nog eens goed naar je dekking. Past je dekking wel bij de leeftijd en dagwaarde van je auto? Het verschil tussen de verschillende dekkingen is vaak niet meer dan een paar euro per maand. Bedenk ook welk financieel risico je kan lopen. Kan je een iets hoger financieel risico lopen? Overweeg dan om je eigen risico te verhogen, hier krijg je korting op je verzekeringspremie voor terug.

Check ook of je niet toevallig dubbel bent verzekerd. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Dan is het niet nodig om die aanvullende verzekering nog af te sluiten. Dat scheelt weer een paar euro per maand.

Wat is de beste autoverzekering voor mij?

Roos kijkt voor jou niet alleen naar de goedkoopste autoverzekering, ook de duurste is vaak niet de beste keuze. Roos zoekt automatisch altijd de beste autoverzekering. Tijdens het vergelijken kijken we goed naar jouw situatie en voorkeuren. De beste autoverzekering is afhankelijk van je auto en de dagwaarde maar ook van jouw eigen financiële situatie. Kan je het risico zelf dragen, neem dan een lagere dekking. Ben je van de auto afhankelijk, ook al is hij wat ouder, dan is een hogere dekking misschien toch beter. Roos geeft je altijd het beste advies voor jouw persoonlijke situatie.

Wat doet Roos voor jou?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Ik ga je helpen om geld over te houden zodat je meer financiële ademruimte kan creëren. Dat doen we samen, samen met jou en al onze gebruikers. Met Roos weet je zeker dat je altijd goed zit.

Roos geeft je een overzicht van je maandelijkse terugkerende uitgaven en stuurt je een seintje als je te veel betaalt of in actie moet komen. Kies je ervoor om over te stappen van aanbieder of op te zeggen, dan regelen wij het voor je. Zo kun je makkelijk geld besparen, zonder omkijken.

Hoe bepalen jullie het beste aanbod voor mijn situatie?

Op basis van jouw overzicht van uitgaven kijken we naar jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen met je huidige aanbieder. Aan de hand van deze gegevens vergelijken we het totale aanbod op de markt om voor jou de beste deal te vinden. Wij houden dus rekening met de prijs, maar ook met jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen van andere consumenten met die aanbieder.

Is Roos gratis?

Roos is gratis voor jou als gebruiker, dat is fijn. Maar, ik hoor je denken: hoe verdienen jullie dan je boterham? Wij ontvangen een vergoeding als je overstapt naar een andere aanbieder of wanneer je contract wordt verlengd. Dat is soms een eenmalige vergoeding, soms een kleine doorlopende vergoeding. Deze vergoeding is gelijk bij alle aanbieders. De vergoeding heeft natuurlijk geen invloed op ons advies over welk product het beste bij jou past.

Is Roos onafhankelijk?

Ja, Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarbij past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Wie zit er achter Roos?

Wij zijn Michiel, Rutger, Silvan, Isa, Shakaya, Martijn, Jip, Pepijn en Olaf en helpen jou om grip te houden op je maandelijkse terugkerende uitgaven. Zo hou jij geld over voor de leuke en belangrijke dingen in het leven. Met Roos weet je zeker dat je altijd goed zit. Doe je met ons mee?

Hoe kan ik contact met Roos opnemen?

Wij zijn altijd bereikbaar op [email protected], je kan ons ook een appje sturen via 06-82598646 of ons bellen via 020-2443742 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur).

Bekijk ook onze klantenservice.