In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?

stel in auto500

Meer financiële ademruimte om leuke dingen te doen

Roos is jouw slimme digitale assistent die helpt grip te houden en te besparen op je maandelijks terugkerende uitgaven zoals je autoverzekering. Roos helpt je geld over te houden om leuke dingen mee te doen.

Maandelijkse uitgaven op een rijtje

Je energiecontract, verzekeringen, mobiel en internet abonnement, maar bijvoorbeeld ook je abonnement op de sportschool, je fiets, maaltijdbox, Spotify en Netflix. Roos zorgt voor grip op je uitgaven.

Slimme seintjes die niemand anders je geeft

Roos geeft je een seintje als je kunt besparen of als het beter kan, maar ze geeft je ook slimme tips en suggesties zodat jij financieel fitter wordt.

Eenvoudig geld besparen zonder omkijken

Loopt je contract of abonnement af? Roos stuurt je een seintje met een persoonlijk aanbod als je in actie moet komen.
Zij zorgt ervoor dat je zonder gedoe geld en tijd kan besparen.

Hoe wordt je autoverzekering premie bepaald?

Naast je maandelijkse autoverzekering premie zijn criteria als snelheid van schadeafhandeling, service en reputatie belangrijk om mee te nemen als je autoverzekeringen gaat vergelijken. Wat bepaalt nou jouw autoverzekeringpremie? Roos legt het je uit.

  • De postcode, waar de hoofdbestuurder van de auto woont
  • Het aantal schadevrije jaren wat je hebt staan
  • Het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
  • Jouw leeftijd (bij sommige autoverzekeraars betaal je als jongere of oudere een toeslag)
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde of dagwaarde van je auto
  • De beveiligingingsklasse van je auto
  • Extra accessoires die je hebt laten inbouwen in je auto

Met deze gegevens kan Roos je een aanbod doen voor de beste autoverzekering voor jouw situatie.

Roos regelt de beste autoverzekering voor jou. Elk jaar weer.

Roos is jouw digitale assistent die je helpt meer financiële ademruimte te creëren. Dat is fijn. Roos maakt het je makkelijk. Upload je autoverzekering polis of vul je gegevens zelf in. Wij checken direct of je nog wel goed zit en houden een oogje op je autoverzekering. Roos geeft je een seintje als je te veel betaalt of in actie moet komen. Zeker weten dat je goed zit, zonder omkijken. Lekker makkelijk.

Kies de best passende dekking van je autoverzekering

Als je je auto gaat verzekeren en verzekeringen gaat vergelijken kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. Op basis van je kenteken kan Roos je aangeven wat de best passende dekking is voor jouw auto. Je kunt kiezen uit de volgende drie dekkingen:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA): je bent in Nederland verplicht om je auto minimaal voor WA te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed, maar kan je wel aanvullend verzekeren. Is je auto ouder dan 8 jaar dan kan je overwegen om deze verzekering te nemen.
 • WA + Beperkt Casco: naast dat je verzekerd bent voor schade aan anderen zoals bij WA wordt bij beperkt casco dekking ook ruit-, brand- of stormschade of schade als gevolg van diefstal of inbraak vergoed. Net als bij WA dekking wordt schade aan je eigen auto niet vergoed. Is je auto jonger dan 8 jaar, dan kan je overwegen deze dekking te nemen.
 • WA + Volledig Casco (All Risk): hiermee ben je voor bijna alle autoschades verzekerd. Extra dan bij Beperkt Casco ben je ook voor schade door vandalisme of door eigen schuld gedekt. Dit is de meest uitgebreide dekking van een autoverzekering en is ook duurder dan bovengenoemde dekkingen. Voor auto’s die jonger dan 4 jaar zijn is deze dekking te overwegen.
Oorzaak WA-verzekering WA + Beperkt Casco WA + Volledig Casco (All Risk)
Schade aan anderen X X X
Brand, explosie en blikseminslag X X
Diefstal, inbraak & joyriding X X
Ruitschade X X
Botsingen met dieren X X
Storm en brandschade X X
Aanrijdingen, slippen en te water raken X
Vandalisme X
Bepaalde overige schades X

Wil je meer weten over de dekking van autoverzekering?

Aanvullende autoverzekeringen

Naast de WA, WA + Beperkt Casco en All Risk dekkingen kan je kiezen voor verschillende aanvullende autoverzekeringen. Je kan dan kiezen uit:

Schadeverzekering voor inzittenden

Deze aanvullende dekking op je autoverzekering biedt dekking voor werkelijk geleden letselschade en/of schade aan bagage of persoonlijke bezittingen van de bestuurder en eventuele passagiers als gevolg van een ongeval met je auto.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Heb je als gevolg van een ongeval met je auto medische kosten, dan worden deze gedekt door je zorgverzekering. Is er als gevolg van het ongeval sprake van blijvende invaliditeit of overlijd jij als bestuurder of een passagier dan ontvang je een vooraf vastgestelde vergoeding als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten.

Rechtsbijstandverzekering

Bij een conflictsituatie zoals ongeval met je auto of bij onenigheid met je garage is soms juridische bijstand nodig. De rechtsbijstandverzekering biedt je bijstand bij kwesties rondom je auto.

No-claim beschermer

Bij sommige autoverzekeringen en verzekeraars kan je een no-claim beschermer erbij vragen. Met deze beschermer kan je één keer per jaar schade claimen zonder dat dit effect heeft op je schadevrije jaren en de premie van je autoverzekering.

Pechhulp

Bij een autoverzekering kan je je aanvullend verzekeren voor pechhulp in Nederland of Europa. Deze aanvullende pechhulp verzekering biedt direct hulp onderweg bij pech aan je auto.

Meer informatie over aanvullende autoverzekeringen.

Dagwaarde van je auto

De dagwaarde van jouw auto is een schatting van het bedrag dat je auto vandaag bij verkoop zou opleveren. De dagwaarde is belangrijk voor wanneer je een auto wilt kopen of verkopen, maar ook bij het bepalen van je autoverzekering premie is de hoogte van de dagwaarde belangrijk.

In het geval van schade aan je auto maken verzekeraars gebruik van de dagwaarde om te bepalen welk bedrag ze vergoeden bij schade. De dagwaarde is ook belangrijk als je auto total loss is gereden. De schade-expert stelt dan de dagwaarde (wat je auto waard was voor het ongeval) en restwaarde (wat je auto waard is na het ongeval) vast. Deze twee bedragen bepalen de vergoeding die je ontvangt. Heb je een oude auto van meer dan 12 jaar, dan kan je door je onderhoudspapieren laten zien hoe goed je auto is onderhouden.

Meer informatie over de dagwaarde van je auto.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn jaren dat je geen schade hebt geclaimd. Per jaar dat je geen schade hebt geclaimd verdien je één schadevrij jaar. Met deze schadevrije jaren krijg je korting op je verzekeringspremie. Maak je wel weer schade en claim je die, dan verlies je weer schadevrije jaren. Dit systeem van schadevrije jaren krijgen en verliezen heet de bonus malus ladder.

De schadevrije jaren staan altijd op je autoverzekeringpolis, deze kun je vaak terugvinden in de ‘mijn’ omgeving van je verzekeraar of kan je zelf opvragen bij Roy Data.

De goedkoopste autoverzekering voor jou

Je bent op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Roos heeft een paar goede tips om je autoverzekering premie zo laag mogelijk te houden.

  • Vul je autoverzekering in bij Roos. Roos checkt welke autoverzekering het beste bij jouw auto past. Zo weet je altijd dat je de goede premie betaald.
  • Heb je schade? Het kan voordeliger zijn om kleine schades zelf te betalen zodat die niet ten koste gaan van je schadevrije jaren. Een verlaging van je schadevrije jaren zorgt ervoor dat je premie stijgt. Het is daarom bij kleine schades voordeliger om die zelf te betalen.
  • Betaal je je autoverzekering premie per maand? Overweeg dan als het kan om de premie voor het hele jaar te betalen. Vaak krijg je hiervoor een korting van je autoverzekeraar.
  • Kijk nog eens goed naar je dekking. Past je dekking wel bij de leeftijd en dagwaarde van je auto? Tegelijk is het verschil tussen iets betere dekking ook niet meer dan een paar euro per maand. Bedenk dan welk financieel risico je kan lopen.
   Kan je een iets hoger financieel risico lopen? Overweeg dan om je eigen risico te verhogen, hiervoor krijg je korting op je verzekeringspremie terug.
  • Check of je niet dubbel bent verzekerd. Heb je al een rechtsbijstandverzekering dan is het niet nodig om die als aanvullende verzekering nog af te sluiten. Dat scheelt weer een paar euro per maand.

Maar wat is de beste autoverzekering?

Roos kijkt voor jou niet alleen naar de goedkoopste autoverzekering. Ook de duurste is vaak niet de beste keuze. Roos zoekt automatisch altijd de beste autoverzekering. De beste autoverzekering past het beste bij jouw situatie en voorkeuren. De beste autoverzekering is afhankelijk van je auto en de dagwaarde maar ook jouw eigen financiële situatie. Kan je het risico zelf dragen, neem dan een lagere dekking. Ben je van de auto afhankelijk, ook al is hij wat ouder, dan is een hogere dekking misschien toch beter. Roos geeft je altijd het beste advies voor jouw persoonlijke situatie.

Roos garandeert je veiligheid

Jouw dataveiligheid en privacy zijn voor ons het allerbelangrijkst.

Onafhankelijk en objectief

Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Privacy & beveiliging

Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie).

Jouw data blijft jouw data

Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden. Stoppen met Roos? Download je data en wij verwijderen alle data.

Roos garandeert je veiligheid

Onafhankelijk en objectief

Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Privacy & beveiliging

Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie).

Jouw data blijft jouw data

Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden. Stoppen met Roos? Download je data en wij verwijderen alle data.

Veelgestelde vragen en antwoorden die je wilt weten

Wie zit er achter Roos?

Wij zijn Rutger, Silvan, Michiel, Barbara, Olaf, Jip, Shakaya, Martijn, Pepijn en Annegien. Wij helpen jou met het grip houden op je maandelijkse terugkerende uitgaven. Wist dat je voor een modaal inkomen ongeveer 50 tot 55% van jouw salaris naar maandelijks terugkerende uitgaven gaan en je daar honderden euro’s per jaar op kan besparen? Geld waar jij leuke dingen mee kunt doen. Doe jij ook mee?

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Jouw gegevens blijven jouw gegevens en delen wij niet met andere partijen. Jouw gegevens beschermen is een topprioriteit voor ons en nemen we zeer serieus. Jouw gegevens worden beschermd volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Roos voldoet aan dezelfde beveiliging als de meest geavanceerde bankdiensten (256 bits TLS encryptie). Jouw data blijft altijd van jou. Niemand anders dan jij kan erbij. Je informatie wordt niet gedeeld met derden tenzij we ze gebruiken om jouw overstap, verlenging of opzegging te regelen met een nieuwe aanbieder.

Is Roos gratis?

Roos is gratis voor jou als gebruiker, dat is fijn. Maar, ik zie je denken, hoe verdienen jullie dan je boterham? Wij ontvangen een vergoeding als je overstapt naar een andere aanbieder of je contract verlengt. Dat is soms een eenmalige vergoeding, soms een doorlopende kleine vergoeding. De vergoeding is gelijk voor alle aanbieders van bijvoorbeeld energie of nieuwe mobiele contract. De vergoeding heeft natuurlijk geen invloed op ons advies over welk product het beste bij jou past.

Welke gegevens hebben jullie van mij nodig zodat jullie mij kunnen helpen?

Om een volledig overzicht te maken van je maandelijkse terugkerende uitgaven hebben wij de gegevens van je abonnementen en contracten nodig, denk hierbij aan het je aanbieder, jouw maandelijkse uitgaven maar ook je verbruik of bijvoorbeeld het kenteken van je auto of mobiele nummer. Hiermee kunnen we een zo goed mogelijk advies op maat geven.

Hoe bepalen jullie het beste aanbod voor mijn situatie?

Op basis van jouw overzicht van uitgaven kijken we naar jouw situatie, voorkeuren en ervaringen met je huidige aanbieder. Op basis daarvan vergelijken we het totale aanbod op de markt om voor jou de beste deal te vinden. Wij houden dus rekening met de prijs, maar ook met jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen van andere consumenten met die aanbieder.

Hoe vaak neemt Roos contact met mij op?

Met Roos proberen we mens en een slimme digitale assistent met elkaar te laten samenwerken. Wij nemen indien nodig na aanmelding even contact met jou op als een abonnement of contract afloopt zodat jij je opzegtermijn niet mist. Ga je bijvoorbeeld samenwonen, komt er gezinsuitbreiding of is er een andere wijziging dan helpen wij je uiteraard graag om je uitgaven op orde te houden.

Is Roos onafhankelijk?

Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarin past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Kan ik contact opnemen met Roos als ik vragen of opmerkingen heb?

Wij zijn altijd bereikbaar op [email protected], je kan ons ook een appje sturen op 06 82598646 of ons bellen op 020-2443742.

Kan ik Roos stoppen?

Dat zouden wij jammer vinden, maar dat kan op elk moment. Wil je niet meer gebruik maken van Roos dan kan je dat altijd aangeven via bovenstaand e-mailadres. Op jouw verzoek verwijderen je jouw account en data.