Autoverzekering
4 min leestijd

Aanvullende autoverzekering: welke zijn er allemaal?

Naast de WA, WA Beperkt Casco en All Risk dekkingen kan je ook verschillende aanvullende autoverzekeringen afsluiten. In ruil voor extra premie krijg je meer dekking bij ongevallen en conflicten. Maar wat krijg je vergoed bij deze aanvullende autoverzekeringen? Roos heeft ze allemaal op een rijtje gezet.

Schadeverzekering voor inzittenden

Deze aanvullende autoverzekering biedt dekking voor letselschade en schade aan de bagage of persoonlijke bezittingen van de bestuurder en eventuele medepassagiers als gevolg van een ongeval met je auto.

Als er na een ongeluk een passagier gewond of invalide raakt of in het ergste geval wanneer er zelfs iemand komt te overlijden krijg je een bedrag uitbetaald dat gelijk staat aan de werkelijk geleden schade. Op het polisblad van je aanvullende autoverzekering kan je zien hoe hoog dit bedrag maximaal bij jou is.

Ook wanneer je zelf het ongeval hebt veroorzaakt of als de aansprakelijkheid niet kan worden vastgesteld krijg je met deze aanvullende autoverzekering een vergoeding uitgekeerd. Als je er zeker van wilt zijn dat de inzittenden in je auto onder alle omstandigheden hun schade vergoed krijgen, dan moet je voor deze verzekering kiezen.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

De ongevallen-inzittenden verzekering biedt dekking wanneer jij of je medepassagiers letselschade oplopen. Wanneer de bestuurder of inzittende van de auto letsel oploopt (invalide, overlijden, verwondingen etc.) ontvang je met deze aanvullende autoverzekering een vooraf vastgestelde vergoeding.

Ook bij de ongevallenverzekering voor inzittenden maakt het niet uit of de schade wel of niet door eigen schuld is veroorzaakt. Bij het afsluiten van deze aanvullende autoverzekering kan je zelf bepalen voor welk bedrag je wilt laten verzekeren en hoeveel zitplaatsen je wilt laten verzekeren.

Verschil tussen schadeverzekering voor inzittenden en ongevallen-inzittendenverzekering

Een schadeverzekering inzittenden is duurder dan een ongevallen inzittendenverzekering en heeft een uitgebreidere dekking. De ongevallen inzittendenverzekering is namelijk een beperkte aanvulling om jezelf en je medepassagiers te verzekeren.

Het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt met een schadeverzekering inzittenden bij schade is een stuk hoger dan bij de ongevallen inzittendenverzekering. Daarnaast biedt de schadeverzekering inzittenden naast letselschade, ook een vergoeding voor schade aan bagage of persoonlijke bezittingen.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Rechtsbijstand of verhaalrechtsbijstandverzekering

Bij een conflictsituatie zoals een ongeval met je auto of bij onenigheid met je garage is soms juridische bijstand nodig. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering heb in zo’n situatie recht op juridisch advies of deskundige rechtshulp. Je kunt hierbij kiezen tussen twee verschillende bijstandsverzekeringen.

  • Rechtsbijstand

   Met deze dekking krijg je juridische hulp in bijna alle mogelijke geschillen die je kunt hebben over je auto. Niet alleen bij schade aan de auto, maar ook bij conflicten over aankoop of reparatie.

  • Verhaalrechtsbijstand

   Met deze aanvullende autoverzekering wordt je juridisch bijgestaan als je een schade wilt verhalen op de tegenpartij die jij hebt opgelopen door een ander. Het is een soort basisvariant van de rechtsbijstandverzekering.

Tot slot kan je ook nog een rechtsbijstandsverzekering voor verkeer afsluiten. Met deze verzekering krijg je ook rechtshulp vergoed voor conflicten die ontstaan als voetganger, fietser of motorrijder.

No-claim beschermer

Om een toename in je premie te voorkomen nadat je schade hebt opgelopen kan je bij sommige autoverzekeraars een no-claimbeschermer aanvragen. Met een no-claimbeschermer kan je in ruil voor een klein verzekeringsbedrag meestal 1 keer per jaar een schade claimen zonder dat dit effect heeft op de premie van je autoverzekering. Deze no-claimbeschermer geldt niet alleen voor schade aan je eigen voertuig, maar ook voor de schade die je veroorzaakt aan een ander voertuig.

Het nadeel van de no-claimbeschermer is daarentegen wel dat je terugvalt in schadevrije jaren. Als je overstapt naar een nieuwe verzekeraar wordt de no-claimbeschermer niet meegerekend waardoor je dus meer premie moet betalen.

Pechhulp

Deze aanvullende pechhulp verzekering biedt direct hulp onderweg bij pech aan je auto. Onder pechhulp vallen alle soorten hulp die je kunt krijgen als je met autopech langs de weg staat.

Er zijn verschillende soorten pechhulp waar je je voor kan verzekeren. Denk hierbij aan pechhulp in Nederland of Europa of pechhulp aan je caravan of aanhangwagen. Check even goed na of je niet al verzekerd bent voor pechhulp als je overweegt om deze aanvullende autoverzekering af te sluiten.

Wil jij besparen op je autoverzekering?

Roos helpt je graag met het vinden van de beste en voordeligste autoverzekering voor jou. Zo bespaar jij geld en tijd en heb je meer financiële ademruimte om leuke dingen mee te doen. Upload je autoverzekering polis of vul je gegevens zelf in via de onderstaande knop. Wij checken direct of je nog wel goed zit en sturen je een seintje als het beter kan.

Start nu met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel