Autoverzekering
3 min leestijd

Premie autoverzekering in 2021

De premies voor autoverzekeringen in 2021, gaan ze weer stijgen of nu eindelijk eens dalen? Wat het ook wordt, Roos helpt je aan de beste autoverzekering!

Premie autoverzekering in 2021

Aan het begin van elk jaar berichten we over de autopremie-analyses. Tot nu toe wijzen die vrijwel elk jaar uit dat autoverzekering premies omhoog zijn gegaan. Ook vorig jaar (in 2020) bleken de premies van autoverzekeringen weer gestegen. Nu hoor ik je denken: ‘Maar zelfs in 2020? Hebben we vorig jaar niet véél minder gereden met z’n allen? Zou er dan niet eens een beetje premie vanaf kunnen?’ Helaas zagen we dat in 2020 dus niet terug in de autopremies. Hoe zal het gaan met de premie autoverzekering in 2021?

De verzekeraars maken risicoanalyses waarbij ze naar de lange termijn kijken. Vorig jaar voorspelden zij dus voor de toekomst gewoon weer ongelukken en schade. Wie weet zien we wel effect als de coronacrisis nog lang aanhoudt. Of als we in 2021 (deels) blijven thuiswerken, waardoor we minder op de weg zitten.

Of de autopremies in 2021 zullen zijn gestegen ten opzichte van 2020, kunnen we nu nog niet zeggen. Daarvoor moeten we de analyse van begin 2022 afwachten. Wel kunnen we even kijken waar de autopremies op gebaseerd zijn en wat een eventuele daling of stijging veroorzaakt.

Hoe je autoverzekering premie in 2021 bepaald wordt

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

  • Je leeftijd
  • Je adres: specifiek je woonplaats, postcode, huisnummer (+toevoeging!)
  • Aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
  • Aantal schadevrije jaren
  • De leeftijd van je auto
  • Alle andere autogegevens, zoals de waarde, het vermogen en de uitvoering
Dan speelt ook nog mee:
  • De dekking van je autoverzekering: een basis WA-verzekering, een WA+ of Beperkt Casco Verzekering of een Allrisk of Volledig Casco Verzekering.
  • Of je daarnaast ook aanvullende dekkingen kiest.

Belangrijk om te weten: als je een ongeluk veroorzaakt, is het mogelijk dat de premie van je autoverzekering zal stijgen. Dat heeft te maken met je positie op de bonus-malusladder. Elke verzekeraar gaat hier anders mee om.

Laagste autoverzekering premies in 2021

Er zijn veel opties als het gaat om autoverzekeringen in Nederland. Roos is compleet onafhankelijk, dus we gaan niet proberen je een bepaalde verzekering aan te smeren. In dit artikel heeft Roos op een rijtje gezet hoe jij de beste autoverzekering van 2021 kunt vinden, met enkele lage premie autoverzekeringen in 2021.

Waar het op neerkomt, is dat de keuze voor een autoverzekering persoonlijk is. Of een autoverzekering de beste autoverzekering van 2021 is, ligt aan jouw specifieke wensen. Als je niet veel rijdt, ben je waarschijnlijk helemaal blij met een WA-autoverzekering. Heb je gloednieuwe auto en rij je veel, dan wil je waarschijnlijk een All Risk verzekering. Om een goede premie autoverzekering in 2021 te vinden dien je dus de prijs en kwaliteit te vergelijken.

Autoverzekering premies in 2021 vergelijken

Omdat verzekeraars regelmatig hun prijzen en voorwaarden aanpassen, raden we bij Roos je altijd aan om jaarlijks verschillende aanbieders te checken. Alleen door te vergelijken kun je de beste optie vinden. Roos helpt je er trouwens graag mee, meld je gewoon aan bij de knop onderaan deze pagina!

Ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt, is het verstandig een nieuwe vergelijking te doen. Je oude autoverzekering biedt dan waarschijnlijk niet meer de juiste dekking en met een andere polis zou je dan ook nog eens goedkoper uit kunnen zijn!

Overstappen autoverzekering

Overstappen op een andere autoverzekering kan vaak lonen. Door over te stappen op een andere verzekeraar kan je profiteren van bijvoorbeeld welkomstbonussen en kortingen op de premie van je autoverzekering in 2021.

Overstappen naar een nieuwe autoverzekering in 2021

Stijgt je premie bij je huidige verzekeraar? Dan heb je een goede reden om je verzekering voortijdig op te zeggen. Kijk dan gelijk voor een nieuwe autoverzekering naar de beste premie en de dekking die het best past bij jouw situatie. Door de autoverzekering te vergelijken weet je zeker of je de goedkoopste deal hebt. Geen zorgen, Roos doet het graag voor je! Dan kan jij lekker achterover leunen, maar weet je wel zeker dat je helemaal goed zit met je autoverzekering.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

En let op: autorijden zonder verzekering mag niet in Nederland.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel