Autoverzekering
2 min leestijd

Premie autoverzekeringen stijgt verder in 2018

Autoverzekering premies gaan in 2018 verder stijgen nadat autoverzekering in 2017 al duurder werden. De eerste verzekeraars hebben in 2017 al hun premies vis dat verhoogd, maar zullen dat in 2018 ook weer doen. De reden hiervoor is dat autoverzekeraars moeten kiezen voor een gezonde prijs of de concurrentie verslaan. Het resultaat van een premie verhoging is dat mensen snel opzeggen.

Autoverzekeringen duurder

In 2017 werden autoverzekeringen al duurder, de premie van een WA-verzekering steeg tussen de 13% en 20%. De autoverzekering premie bij Centraal Beheer met WA-dekking werd zo’n 10 procent duurder.

Waarom stijgen de autoverzekering premies?

Zoals consumenten hebben kunnen merken struikelden veel verzekeraars de afgelopen jaren over elkaar heen om jou als klant binnen te halen. Dat deden ze door een goedkopere autoverzekering aan te bieden. Met de lage premie liepen de kosten voor de verzekeraars flink op. Daarnaast betaalden verzekeraars meer aan schadevergoedingen dan ze aan premies binnenkregen.

Weinig winst autoverzekeraars al sinds 2011

De kleine winsten die verzekeraars boeken op hun autoverzekeringen leiden tot grote zorgen bij de Nederlandse Bank (DNB). De DNB is verantwoordelijk voor een stabiele verzekeringssector en heeft al sinds 2011 aangegeven dat de premies en kosten niet in balans zijn. In 2017 spoorde de DNB de verzekeraars aan om opnieuw te zorgen voor een betere balans, dit resulteerde in een stijgende premie.

Schades steeds duurder

In de afgelopen jaren zijn er niet meer ongelukken gebeurd, maar zijn de kosten van de reparaties flink gestegen. Dit komt doordat auto’s tegenwoordig van ander materiaal zijn gemaakt zoals kunstoog bumpers, maar ook kwetsbare technologie als sensoren en camera’s. Het herstellen van deze sensoren en bijvoorbeeld een boordcomputer is duurder dan het halen van een deuk uit een deur.

De kosten zijn ook verder opgelopen door extreem weer zoals hagelbuien en storm. Ook letselschade was een grotere kostenpost voor de autoverzekeraars.

Overstappen naar een nieuwe autoverzekering

Stijgt je premie bij je huidige verzekeraar? Dan heb je een goede reden om je verzekering voortijdig op te zeggen. Kijk dan gelijk voor een nieuwe autoverzekering naar de beste premie en de dekking die het best past bij jouw situatie. Door de autoverzekering te vergelijken heb je snel alles op een rijtje. Let op: autorijden zonder verzekering mag niet in Nederland.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel