Autoverzekering
2 min leestijd

Overstappen van autoverzekering

Overstappen van autoverzekering heb je zo gepiept. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het overstappen. Roos wil je daar dolgraag bij helpen. In dit artikel lees je alles over overstappen van autoverzekering.

Overstappen naar goedkoopste autoverzekering

Wil je overstappen naar de goedkoopste autoverzekering? Let er dan op dat niet alleen de maandelijkse premie bepaalt hoe goedkoop een verzekering is. Er zijn ook andere factoren die bepalen of een autoverzekering goedkoop is of niet. Voordat je overstapt, is het handig om het volgende artikel door te lezen: ‘De zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering’.

Tips bij het overstappen van autoverzekering

    • Zeg je autoverzekering nooit zomaar op. Lees eerst het artikel over de werking van de bonus/malus-ladder. Aan de hand van deze ‘ladder’ bepalen autoverzekeraars namelijk de hoogte van je premie. Iedere autoverzekeraar doet dit weer op een andere manier. Hierdoor wordt vergelijken van autoverzekeringen moeilijk gemaakt. De plaats die je krijgt op deze bonus/malus-ladder heeft grote invloed op de hoogte van je premiekorting, ook wel de no-claim korting genoemd.
    • Check hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Hoeveel schadevrije jaren je hebt is van belang als je een nieuwe autoverzekering afsluit. De nieuwe verzekeraar bepaalt op basis van jouw schadevrije jaren in Roy-data hoeveel no-claimkorting je krijgt. In dit artikel lees je hoe je schadevrije jaren opvraagt bij Roy-data.
    • Wacht eerst af of je nieuwe autoverzekeraar je aanvraag goedkeurt voordat je je oude verzekering opzegt. Je bent wettelijk verplicht om een autoverzekering te hebben (in elk geval WA-verzekering). Zorg er daarom eerst voor dat je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd voordat je de oude autoverzekering opzegt.

Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?

Heb je een goedkope autoverzekering gevonden of eentje die beter bij je past? Dan kun je pas overstappen als het eerste contractjaar van je oude autoverzekeraar verlopen is. Na het eerste contractjaar, kun je je autoverzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is dan 1 maand. Sinds 1 januari 2010 geldt namelijk standaard een contracttermijn van één jaar. Let op, dit geldt alleen voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. De opzegging moet schriftelijk gebeuren met een opzegbrief.

Overstappen van autoverzekering

Ben je overgestapt van autoverzekering? Zet dan gelijk een contractwekker bij Roos. Zij geeft je een seintje wanneer je contract afloopt. Zo weet je direct wanneer je weer kunt overstappen, mocht het zijn dat je toch niet blij bent met je verzekeraar. Of misschien is er tegen die tijd een betere deal te vinden. Dit hoor je dan ook gelijk van Roos.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel