Autoverzekering
6 min leestijd

De beste autoverzekering 2021

Het vinden van de juiste autoverzekering kan best lastig zijn, er spelen namelijk veel factoren mee die je premie en dekking bepalen. Maar maak je geen zorgen! Roos helpt je de beste autoverzekering 2021 te vinden.

Beste autoverzekering 2021

Het vinden van de beste autoverzekering kan best lastig zijn. Dit komt omdat de beste optie afhankelijk is van veel verschillende factoren. Maar, maak je geen zorgen! Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Roos legt je in dit artikel uit hoe je de beste autoverzekering 2021 vindt.

De beste autoverzekering 2021 vinden

Eigenlijk bestaat ‘dé beste autoverzekering’ niet. Er bestaat er wel een die de beste autoverzekering is voor jóu. Er zijn namelijk veel factoren die meespelen en als je die allemaal meeweegt, kom je vanzelf op een zo optimaal mogelijke autoverzekering uit. De factoren zijn de volgende:

1. De dekking van je autoverzekering: een basis WA-verzekering, een WA+ of Beperkt Casco Verzekering of een Allrisk of Volledig Casco Verzekering.
2. Of je daarnaast ook aanvullende dekkingen kiest.
3. Jijzelf: je leeftijd, je auto, schadevrije jaren etc., al dit soort factoren worden door de verzekeraar meegenomen als ze jouw premie bepalen.

1. Verschillende soorten autoverzekeringen

Ten eerste, wat betreft de dekking van je autoverzekering: In Nederland zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. De WA autoverzekering is voor elke autobezitter in Nederland verplicht en dekt de basis waar je voor verzekerd moet zijn. De WA+ of Allrisk verzekeringen dekken meer dan dat. Het is belangrijk om goed te weten wat deze verzekeringen precies dekken en dan te besluiten wat het beste is voor jou.

WA Verzekering

Je bent alleen verzekerd voor Schade aan anderen.
WA betekent: wettelijke aansprakelijkheid. Met andere woorden: je dient verplicht je te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan dekt je verzekering tot een bepaald maximumbedrag de schade aan de auto van de ander en de andere persoon zelf. Voor een WA autoverzekering zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de Hema autoverzekering of InShared autoverzekering, die hebben een ruim acceptatiebeleid en relatief uitgebreide hulpverlening.

WA+ Beperkt Casco Verzekering

Je bent verzekerd voor Schade aan anderen, Diefstal of inbraak, Ruitschade, Stormschade en Brandschade.
Met een Beperkt Casco kan je ook schade aan je eigen auto vergoed krijgen. Een WA+ autoverzekering biedt dekking tegen schade door oorzaken van buitenaf, zoals diefstal, hagelbuien of omgewaaide bomen. Voor een Beperkt Casco autoverzekering kan je bijvoorbeeld een ABN Amro WA+ autoverzekering afsluiten, die biedt een ruime dekking voor diefstal en inbraak.

All Risk Verzekering

Je bent verzekerd voor Schade aan anderen, Diefstal of inbraak, Ruitschade, Stormschade en Brandschade, Schade door eigen toedoen en Vandalisme.
Een All Risk Verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Niet alleen schade van buitenaf, maar ook een ongelukje dat je zelf veroorzaakt, wordt vergoed. Een Allrisk autoverzekering is vooral aangeraden voor mensen met een relatief nieuwe auto of mensen die veel kilometers maken. De schade wordt altijd vergoed en dat is voor veel bestuurders een fijne gedachte. Voor een Volledig Casco autoverzekering zou je de Ohra aanvullende autoverzekering of de Aegon Royaal autoverzekering kunnen overwegen.

Hier vind je nogmaals een handig overzicht van alle dekkingen.

2. Aanvullende dekking autoverzekeringen

Ten tweede kan je kiezen voor aanvullende dekkingen op de hoofdverzekeringen (WA, beperkt casco en volledig casco). Aanvullende dekkingen zijn niet verplicht. De meeste Nederlandse autoverzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan in de vorm van modules. Bijvoorbeeld de module verkeersrechtsbijstand, ongevallenverzekering inzittenden, schadeverzekering inzittenden en de pechhulpverzekering. Ze kunnen bijvoorbeeld voor Nederland of voor Europa worden afgesloten.

Alle autoverzekeringen verschillen qua dekking en premie per verzekeraar en ook per verzekerde. Hieronder leggen we uit waar je premie op gebaseerd wordt.

3. Hoe je premie bepaald wordt

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

    • Je leeftijd
    • Je adres: specifiek je woonplaats, postcode, huisnummer (+toevoeging!)
    • Aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
    • Aantal schadevrije jaren
    • De leeftijd van je auto
    • Alle andere autogegevens, zoals de waarde, het vermogen en de uitvoering

Belangrijk om te weten: als je een ongeluk veroorzaakt, is het mogelijk dat de premie van je autoverzekering zal stijgen. Dat heeft te maken met je positie op de bonus-malusladder. Elke verzekeraar gaat hier anders mee om.

Beste autoverzekeringen 2021 vergelijken

Omdat verzekeraars regelmatig hun prijzen en voorwaarden aanpassen, raden we bij Roos je altijd aan om jaarlijks verschillende aanbieders te checken. Alleen door te vergelijken kun je de beste optie vinden. Roos helpt je er trouwens graag mee, meld je gewoon aan bij de knop onderaan deze pagina!
Ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt, is het verstandig een nieuwe vergelijking te doen. Je oude autoverzekering biedt dan waarschijnlijk niet meer de juiste dekking en met een andere polis zou je dan ook nog eens goedkoper uit kunnen zijn!

Beste autoverzekeringen 2021

Er zijn veel opties als het gaat om autoverzekeringen in Nederland. Roos is compleet onafhankelijk, dus we gaan niet proberen je een bepaalde verzekering aan te smeren, de genoemde verzekeraars  in dit artikel zijn dus slechts voorbeelden.

Waar het op neerkomt, is dat de keuze voor een autoverzekering persoonlijk is. Of een autoverzekering de beste autoverzekering 2021 is, ligt aan jouw specifieke wensen. Als je niet veel rijdt, ben je waarschijnlijk helemaal blij met een WA-autoverzekering. Heb je gloednieuwe auto en rij je veel, dan wil je waarschijnlijk een All Risk verzekering. Om de beste autoverzekering 2021 te vinden dien je dus de prijs en kwaliteit te vergelijken.

Overstappen autoverzekering

Overstappen op een andere autoverzekering kan vaak lonen. Door over te stappen op een andere verzekeraar kan je profiteren van bijvoorbeeld welkomstbonussen en kortingen op de maandelijkse premie.

Opzegtermijn autoverzekering

Wisselen van verzekeraar? Denk dan om de opzegtermijn van je huidige autoverzekering. Deze is bij iedere autoverzekeraar anders. Dit kan een dag, een maand of zelfs een jaar zijn. Over het algemeen is de maximumcontracttijd een jaar met een opzegtermijn van een maand. Kijk dus goed naar je polisvoorwaarden om overstapboetes te voorkomen.

Opschorten autoverzekering

Heb je de afgelopen jaren meerdere keren schade geclaimd? En de komende tijd geen verzekering nodig omdat je de auto een tijd niet gaat gebruiken of omdat je je auto verkoopt bijvoorbeeld? Dan kun je ook je autoverzekering opschorten. Door het opschorten wordt de polis stopgezet totdat je de verzekering weer nodig hebt. De nieuwe auto wordt dan tegen dezelfde voorwaarden verzekerd. Het opzeggen van de autoverzekering neemt namelijk het risico met zich mee dat je erna niet meer een (goede) verzekering kunt afsluiten, dankzij je claimgedrag in het verleden. Dit geldt ook voor als je een strafrechtelijk verleden hebt. Door een strafblad kun je moeite hebben om een autoverzekering af te sluiten. Koester de huidige autoverzekering dus en schort de verzekering op.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?

Roos helpt je graag met het vinden van de beste autoverzekering. Klik op de button hieronder en we helpen je -letterlijk- op weg!

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel