Autoverzekering
5 min leestijd

Hoe sluit ik de beste autoverzekering af? Lees het hier

Ben jij op zoek naar de beste autoverzekering? Roos vertelt jou precies hoe je deze kan afsluiten. Lees in deze blog precies welke factoren er spelen bij de beste autoverzekering. Lees de blog verder.

Voor een verzekering wil je natuurlijk nooit te veel betalen. Op voorhand weet je namelijk nooit of er echt sprake gaat zijn van schade. Wel wil jij uit de verzekering het beste halen. Waar ligt dan de beste prijs kwaliteit verhouding? In dit artikel lees jij alles over hoe jij de beste autoverzekering kan afsluiten. Zo betaal jij niet te veel en haal je toch het meeste uit de verzekering. Wil je meer lezen? Lees het artikel dan verder.

Wat houdt een voordelige autoverzekering in?

Een goede vraag om vooraf te stellen is: wat is eigenlijk de beste autoverzekering? Op deze vraag is niet een goed antwoord te geven. De beste autoverzekering kan namelijk per persoon verschillen. Iedereen wilt een ander soort dekking tegen een bepaalde prijs. Hierdoor is het lastig te zeggen wat precies de beste autoverzekering is. Jouw wensen voor een verzekering spelen hier erg in mee. Wil jij een hoge dekking? Dan sluit jij vaak voor een hogere prijs een premie af. Wil jij een lagere dekking? Dan kan jij goedkoper een premie afsluiten. De beste autoverzekering is dan ook de verzekering die perfect past bij jouw wensen.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

De factoren die spelen bij de beste autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering vraagt de verzekeraar enkele informatie. De verzekeraar kan hierdoor een juiste premie voor jou aanbieden. Deze factoren spelen erg mee in de prijs van de verzekering dus het is erg belangrijk om deze zo goed en eerlijk mogelijk in te vullen. Omdat dit per persoon enorm kan verschillen, kunnen wij hier ook geen advies in geven. Wel vertellen wij jou precies welke factoren de verzekeraar gaat vragen en hoe je deze het beste kan optimaliseren zodat de prijs wellicht voordeliger wordt. De volgende factoren worden door de verzekeraar gevraagd:

  • Aantal schadevrije jaren
  • Waarde van de auto
  • Kilometer per jaar
  • Woonplaats
  • De dekking waarvoor je wilt verzekeren

In dit filmpje legt Olaf van Roos uit hoe hij de beste dekking kiest:

Hoe kan ik mijn autoverzekering het beste inrichten?

Ben jij van plan om binnenkort een autoverzekering af te sluiten? Er zijn enkele tips die wij jou kunnen geven om deze premie wellicht te verlagen. We starten met de waarde van de auto. De verzekeraar gooit de premie omhoog wanneer jij in een nieuwe of dure auto rijdt. Hou hier dus rekening mee. Zo kan je wellicht er nog voor kiezen om een ander soort model te kiezen of voor een tweedehands auto gaan. Volgende punt is het aantal schadevrije jaren. Voor één jaar schadevrije jaren krijg je van de verzekering al een korting. Hoe meer jaren jij schadevrij rijdt, hoe meer korting de verzekeraar jou geeft. Dit laat namelijk zien dat jij een goede bestuurder bent en weinig schade claimt. Rij dus altijd voorzichtig om ervoor te zorgen dat jij een hogere korting krijgt.

Een andere onderdeel wat de verzekeraar graag wilt weten is jouw woonplaats. Op sommige plekken zoals in de stad kan het namelijk voorkomen dat er sneller schade wordt gereden. Hierdoor gaat de premie omhoog. Het veranderen van de woonplaats is een mogelijke optie maar om dit slechts te veranderen voor de verzekering raden wij niet aan. Dan raden wij aan om goed te letten op de andere punten. Als laatst heb je het aantal kilometers. De verzekeraar wilt graag weten hoeveel jij op de weg te vinden bent. Hoe meer jij rijdt, hoe groter de kans is dat er ongeluk ontstaat. Om het aantal kilometer te verlagen kan je ervoor kiezen om een keer het openbaar vervoer te gebruiken.

Welke dekking moet ik kiezen voor een goede autoverzekering?

In totaal zijn er drie soorten dekkingen waaruit jij kunt kiezen: de WA-verzekering, WA beperkt casco verzekering of de WA volledige casco verzekering. De drie verzekering staan van het voordeligst naar duurst. Naast de prijs, verschillen de verzekering ook in dekking. Bij de WA-verzekering ben jij slechts verzekerd voor de schade die jij bij andere toebrengt. De WA beperkt casco is ook verzekerd voor de schade die jij toebrengt bij andere maar ook voor schade zoals storm en diefstal. De laatste verzekering, de WA volledige casco, zorgt ervoor dat jij ook nog eens verzekerd bent voor de schade die jij toebrengt bij jouw eigen auto.

Wil je kiezen voor de laagste premie? Dan raden wij aan om te kiezen voor de WA-verzekering. Per maand ben jij bij deze verzekering het minste kwijt. Hou er wel rekening mee dat jij meer moet betalen op het moment als jij zelf schade rijdt. Wil jij deze risico mijden? Dan is het verstandig om te kiezen voor de WA beperkt casco of de WA volledige casco verzekering. Per maand betaal je wel meer dan bij de WA-verzekering, maar deze twee verzekeringen kunnen er wel voor zorgen dat jij uiteindelijk minder betaalt. Hou er wel rekening mee dat jij misschien een eigen risico moet betalen bij deze twee verzekeringen. Sluit nooit gelijk een verzekering af. Ga eerst online zoeken naar de beste prijs en verzekering. Zo weet jij zeker dat je nooit te veel betaald.

Roos helpt jou met het afsluiten van een voordelige autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

 • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
 • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
 • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel