Autoverzekering
3 min leestijd

Allianz Direct autoverzekering (voorheen Allsecur)

Op zoek naar de beste autoverzekering? Om te weten of Allianz de juiste verzekeraar is voor jouw auto en jouw situatie, hebben we dit artikel opgesteld. Lees of Allianz Direct -voorheen Allsecur- de juiste verzekering is voor jou.

Ben jij op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan heb je misschien wel van Allsecur gehoord. Inmiddels heeft Allsecur een nieuwe naam: Allianz Direct. De verzekeringsmaatschappij Allianz biedt o.a. autoverzekeringen. Om te weten of Allianz de juiste verzekeraar is voor jou en jouw auto, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Je leest wat Allianz Direct, de ‘oude Allsecur autoverzekering’, inhoudt en waarom het wel of niet de juiste verzekering is voor jou.

Wat is Allsecur?

Allsecur bestond sinds 2008 als dochteronderneming van Allianz. Eind 2019 is Allsecur verder gegaan als Allianz Direct. Een verzekering sluit je nu dus af bij Allianz Direct, niet bij Allsecur.

Voordelen Allianz Direct autoverzekering

De autoverzekering van Allianz heeft een aantal voordelen. De belangrijkste hebben we hier voor je op een rijtje:

  • Je betaalt standaard geen eigen risico
  • Dagelijks wijzigen en opzeggen
  • Je ontvangt altijd vervangend vervoer bij schade
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar voor klantvragen, klachten en/of schademeldingen

Basisdekking Allianz Direct autoverzekering

Onder de WA dekking van Allianz Direct valt alleen schade aan andere auto’s.
Onder de WA Gedeeltelijk Casco dekking valt ook inbraak, ruitschade, schade door brand en natuur, reparatiekosten en diefstal of total loss. Onder de Volledig Casco komt daar ook nog eens schade aan eigen auto bij.

Aanvullende dekking Allianz Direct

Naast de basisdekking kun je nog kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

  • Pechhulpverzekering
  • Inzittendenverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Verlengde nieuwwaarde
  • Verlengde aanschafwaarde
  • Extra accessoires
  • Vrije reparatiekeuze

Schade melden bij Allsecur

Als je schade hebt, kan je deze eenvoudig melden via de online omgeving Mijn Allianz Direct. Dit moet je binnen 24 uur doen. Als je ruitschade hebt, kan je voor reparatie bellen met 088 – 548 5000. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.
Ingevulde schadeformulieren kunnen opgestuurd worden naar:
Allsecur
T.a.v. Afdeling Schadeafhandeling
Antwoordnummer 90210
3009 VB
Rotterdam

Bonus/malus bij Allianz Direct

Allianz Direct maakt geen gebruik van een Bonus Malus tabel. De verzekeringsmaatschappij houdt je schadevrije jaren bij. Deze hebben invloed op de premie, maar voor iedere autorijder wordt een individuele korting berekend. Voor de opbouw en terugval in schadevrije jaren houdt Allianz zich aan de regels die het Verbond van Verzekeraars heeft opgesteld.
Is Allianz Direct de goedkoopste autoverzekering?
Allianz biedt een goedkope autoverzekering. Maar of jij ermee het goedkoopst uit gaat zijn hangt af van je situatie, auto en de dekkingsspecificaties. Daarom loont het altijd om autoverzekering te vergelijken!

Allianz Direct autoverzekering vergelijken

Als je de Allsecur autoverzekering (nu Allianz Direct) overweegt, raadt Roos je aan om te (laten) checken of het de beste optie voor jou is. En Roos doet dat graag voor je! Op de volgende link zie je hoe dat werkt:

Vergelijk je autoverzekeringRoos helpt je met besparen

Allsecur autoverzekering opzeggen

Heb je een Allsecur autoverzekering (of Allianz Direct autoverzekering) en wil je deze liever opzeggen? Lees dan hier hoe je Allsecur/Allianz Direct opzegt.

Roos helpt jou om een goedkope autoverzekering te vinden

Roos helpt je op drie gebieden:

 • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
 • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
 • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel