Autoverzekering
3 min leestijd

Goedkoopste autoverzekering van Nederland, welke is dat?

De goedkoopste autoverzekering van Nederland, waar sluit je die af? Lees hier wat de beste autoverzekering voor jou is en welke factoren meespelen bij het uitkiezen van een verzekering.

Ben jij van plan om binnenkort een autoverzekering af te sluiten? Roos kan je daarmee helpen. In dit artikel vertellen we je over de goedkoopste autoverzekering van Nederland en hoe je deze het beste kan afsluiten. Lees verder en ontdek hoe jij het voordeligst een autoverzekering kan afsluiten.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Voordat we je gaan vertellen hoe je de goedkoopste autoverzekering kan afsluiten, vertellen wij jou precies wat de goedkoopste verzekering precies is. De beste autoverzekering is voor iedere autobestuurder anders. Dit komt omdat iedere bestuurder andere wensen heeft als het gaat om de dekking en je persoonlijke situatie. Daardoor bestaat er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Wil je meer weten over hoe dit zit? Lees dan dit artikel van Roos over de beste autoverzekeringen van 2021.

Toch kunnen we wel een soort indicatie geven wanneer jij het goedkoopst uitkomt. Het berekenen van een premie hangt namelijk af van verschillende factoren. Woon jij in het noorden, heb jij 20+ schadevrije jaren en heb je een WA-verzekering? Dan heb je geluk! Waarschijnlijk heb jij de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Hieronder leggen we die factoren even uit.

Wat zijn de factoren van de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

De verzekeraar wilt vooraf graag bepaalde informatie van jou weten zodat zij je een eerlijke premie kunnen bieden. De factoren die de verzekeraar wilt weten zijn:

  • Je leeftijd
  • Je adres: specifiek je woonplaats, postcode, huisnummer (+toevoeging!)
  • Aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
  • Aantal schadevrije jaren
  • De leeftijd van je auto
  • Alle andere autogegevens, zoals de waarde, het vermogen en de uitvoering
  • De dekking waarvoor je je wilt verzekeren

Deze punten bepalen in hoeverre je in aanmerking komt voor een voordelige premie. Heb jij bijvoorbeeld geen schadevrije jaren? Dan krijg je geen no-claimkorting en zorgt dit ervoor dat de premie hoger uitvalt. Het is goed om hier rekening mee te houden.

De dekking van een goedkope verzekering

De prijs van de premie hangt voornamelijk af van de dekking die jij kiest. Wanneer je een goedkope autoverzekering wilt afsluiten, kies je voor de WA-verzekering. De WA-verzekering is namelijk de goedkoopste verzekering die je kunt kiezen. Je bent bij de WA-verzekering minimaal verzekerd. Bij de WA-verzekering mag jij claimen op het moment dat jij schade toebrengt bij een ander.

Wil je wat breder verzekerd zijn? Dan heb je nog de WA+ Beperkt Casco verzekering en de WA Volledige verzekering. Bij beide verzekeringen ben je verzekerd voor stormschade en diefstal. Bij de WA volledige verzekering ben je ook nog eens verzekerd voor schade die jij zelf toebrengt aan je eigen auto. Dit zorgt ervoor dat de verzekering niet het voordeligst is, maar je bij extra schade wel minder geld kwijt bent.

Vergelijk verzekeringen om een goedkope verzekering te vinden

Het online vergelijken van autoverzekeringen loont. Het kan namelijk voorkomen dat dezelfde dekking bij een andere verzekeraar veel goedkoper is. Dit weet je echter alleen als je online gaat oriënteren en gaat zoeken naar de goedkoopste verzekering. Elke verzekeraar biedt namelijk een ander soort prijs voor de verzekeringen. Hierdoor is het vooraf lastig te zeggen welke verzekeraar het goedkoopste is. Je kunt je bijvoorbeeld oriënteren op de volgende verzekeraars:

  • FBTO
  • Ditzo
  • Centraal Beheer
  • Ohra
  • ABN Amro
  • Univé
  • Allianz Direct (voorheen Allsecur)
  • ASR
  • HEMA
  • Nationale Nederlanden

Roos helpt jou met het afsluiten van de beste autoverzekering

Wanneer jouw contract afgelopen is, gaan wij voor jou online vergelijken welke verzekering het beste bij jou past. Hierdoor hou jij meer geld over aan het einde van de maand en kan jij dit uitgeven aan echt leuke dingen.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel