Goedkoopste autoverzekering van Nederland, welke is dat?

De goedkoopste autoverzekering van Nederland, waar sluit je die af? Wij vertellen jou in deze blog meer over. Zo kan jij lezen welke factoren er spelen voor een goedkope verzekering en bij welke verzekeraar je dit kan afsluiten. Lees de blog hier verder.

Door Shakaya Janse op 17 augustus 2020 met een leestijd van 3 minuten

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Geld in je zak houden bij de dagelijkse uitgaven en maandelijkse lasten? Roos helpt je in 14 dagen met meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een bijzondere bespaartip in je e-mail.

 

Ben jij van plan om binnenkort een autoverzekering af te sluiten? Roos helpt jou met het afsluiten van een autoverzekering. In dit artikel vertellen wij jou over de goedkoopste autoverzekering van Nederland en hoe je deze het beste kan afsluiten. Wil je hier meer over lezen? Lees ons artikel dan verder en ontdek hoe jij het voordeligst een autoverzekering kan afsluiten.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland? 

Voordat wij jou gaan vertellen hoe je de goedkoopste autoverzekering kan afsluiten, vertellen wij jou precies wat de goedkoopste verzekering precies is. De beste autoverzekering zal voor iedere autobestuurder anders zijn. Dit komt omdat iedere bestuurder andere wensen heeft betreft dekking. Daarvoor valt er op deze vraag niet een geschikt antwoord te geven. Toch kunnen we wel een soort indicatie geven wanneer jij het goedkoopste uitkomt. Woon jij in het noorden, heb jij 20+ schadevrije jaren en heb je een WA-verzekering? Dan heb jij waarschijnlijk de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Het bereken van een premie hangt af van verschillende factoren. Daardoor kan de premie van de autoverzekering enorm verschillen. 

Wat zijn de factoren van de goedkoopste autoverzekering van Nederland? 

Het vaststellen van een premie hangt af van verschillende factoren. De verzekeraar wilt vooraf graag verschillende informatie van jou weten zodat zij een eerlijke premie kunnen aanbieden. De verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat jij een lage premie afsluit maar kunnen er ook voor zorgen dat jij een hogere premie afsluit. De factoren die de verzekeraar wilt weten zijn: 

 • Aantal schadevrije jaren
 • Waarde van de auto
 • Kilometer per jaar
 • Woonplaats
 • De dekking waarvoor je wilt verzekeren

De volgende punten betekenen niet automatisch dat jij een voordelige premie kunt afsluiten. Heb jij bijvoorbeeld nul schadevrije jaren? Dan krijg je geen no-claimkorting en zorgt dit ervoor dat de premie hoger uitvalt. Het is goed om hier rekening mee te houden. 

De dekking van een goedkope verzekering

De prijs van de premie hangt voornamelijk af van de dekking die jij kiest. Wanneer jij een goedkope autoverzekering wilt afsluiten, kies je voor de WA-verzekering. De WA-verzekering is namelijk de goedkoopste verzekering die je kunt kiezen. Je bent bij de WA-verzekering minimaal verzekerd. Bij de WA-verzekering mag jij claimen op het moment dat jij schade toebrengt bij een ander. Past deze verzekering niet bij jou? Dan heb je nog de WA beperkt casco verzekering en de WA volledige verzekering. Bij beide verzekeringen ben je verzekerd voor stormschade en diefstal. Bij de WA volledige verzekering ben je ook nog eens verzekerd voor schade die jij zelf toebrengt aan jouw eigen auto. Dit zorgt ervoor dat de verzekering niet het voordeligst is, maar tijdens extra schade jij wel minder geld kwijt bent.    

Vergelijk verzekeringen om een goedkope verzekering af te sluiten

Het online vergelijken naar autoverzekeringen loont. Het kan namelijk voorkomen dat een premie bij een andere verzekeraar veel goedkoper kan. Dit weet je echter alleen als je online gaat oriënteren en gaat zoeken naar de goedkoopste verzekering. Elke verzekeraar biedt namelijk een ander soort prijs voor de verzekeringen. Hierdoor is het vooraf lastig te zeggen welke verzekeraar het goedkoopste is. Je kan oriënteren uit de volgende verzekeraars:  

 • FBTO
 • Ditzo
 • Centraal Beheer
 • Ohra
 • ABN Amro
 • Unive
 • Allianz Direct
 • ASR
 • Hema
 • Nationale Nederlanden

Roos kan jij hierbij helpen. Wanneer jouw contract afgelopen is, gaan wij voor jou online vergelijken welke verzekering het beste bij jou past. Hierdoor hou jij meer geld over aan het einde van de maand en kan jij dit uitgeven een echt leuke dingen. 

Roos helpt jou met het afsluiten van de beste autoverzekering

Roos helpt je op drie gebieden:

 • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
 • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
 • Slimme seintjes als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.

Start nu met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen? Doe je mee?

Roos helpt je in 14 dagen, minder geld uitgeven voor je dagelijkse uitgaven en maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij geld over om iets leuks te doen of wat meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder.