Autoverzekering
4 min leestijd

Goedkope autoverzekering vergelijken? Lees hier hoe dat moet

Ben jij op zoek naar een goedkope autoverzekering? In dit artikel vertellen wij jou alles over het vergelijken van goedkope autoverzekeringen. Wil je weten hoe je dat doet? Lees het artikel verder.

Ben jij van plan om binnenkort over te stappen naar een nieuwe autoverzekering? In dit artikel lees jij precies hoe jij verschillende goedkope autoverzekeringen kan vergelijken. Wij hebben speciaal voor jou verschillende tips en tricks op een rijtje geplaatst zodat jij precies weet hoe de beste deal kan uitzoeken. Wil je meer lezen hoe jij het beste een autoverzekering kan vergelijken? Lees het artikel dan verder.

Welke informatie heb jij nodig om een goedkope autoverzekering te vergelijken?

Voordat jij echt kan kiezen welke verzekering je moet afsluiten, is er verschillende informatie nodig die dit kunnen bepalen. Zoek de volgende informatie op: postcode van de hoofdbestuurder, het aantal jaren dat jij schadevrij hebt gereden, aantal kilometers die je per jaar rijdt, jouw leeftijd, de waarde van de auto tijdens koop, de beveiliging van de auto en welke accessoires in de auto liggen. Zo kan je perfect de premie berekenen en een goede vergelijking maken tussen de verschillende autoverzekeringen. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de premies hoog uitvalt of juist heel laag. In het noorden van het land betaal je namelijk minder voor je autoverzekering dan in de rest van het land.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Weet welke autoverzekering jij wilt om een voordelige autoverzekering te kiezen

Een ander belangrijk onderdeel tijdens het vergelijken een autoverzekering is welke verzekering jij daadwerkelijk kiezen. In totaal zijn er in Nederland drie verschillende autoverzekeringen waaruit jij kan kiezen. De WA-verzekering, WA beperkt casco en de all risk verzekering. De WA-verzekering is het goedkoopste. Dit komt omdat je slechts verzekerd bent voor de schade die jij zelf rijdt. De WA beperkt casco zorgt ervoor dat jij niet alleen verzekerd ben voor de schade die jij rijdt maar ook voor diefstal en brandschade. Bij de all risk ben je verzekerd voor alle schade die jij zelf kunt oplopen. Dit is ook gelijk de duurste verzekering van de drie. Het is vooraf goed om over na te denken welke verzekering het beste bij je past.

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat jij een goedkopere verzekering kunt vergelijken

De reden waardoor jij moet vergelijken voor een goedkope autoverzekering is omdat de verzekering die jij nu hebt lopen waarschijnlijk niet meer past bij de auto die je nu hebt rijden. Zo kan het voorkomen dat jij in de afgelopen jaren een stuk minder bent gaan rijden of je hebt in de afgelopen jaren meer ervaring opgedaan en hierdoor rij je een stuk minder tot geen schade. Ook kan het voorkomen dat een andere verzekeraar een betere deal aanbiedt of betere service waardoor een andere verzekeraar ineens een stuk aantrekkelijker wordt. Het online vergelijken loont echt enorm omdat jij makkelijk en overzichtelijk precies kan zien welke verzekering het beste bij jou past.

Tips die jou kunnen helpen om een goedkope autoverzekering te vergelijken

Er zijn verschillende manieren hoe jij makkelijk ervoor kan zorgen dat de premie wordt verlaagd. Wees eerlijk over de gegevens die jij invult. Het kan namelijk voorkomen dat jij invult dat je minder kilometer rijdt maar de garage opmerkt dat dit helemaal niet klopt. Hierdoor kunnen er extra kosten in kaart worden gebracht bij de verzekering en dit is niet voordelig voor jou. Denk ook goed na over welke dekking je wilt kiezen. In sommige gevallen is de auto al best oud en haal je weinig meer uit een hoge dekking. Het kan dus beter zijn om bijvoorbeeld te kiezen voor een lagere dekking zodat je meer uit de premie kunt halen. Zodra jij een verzekering hebt gekozen, is het goed om na een jaar te controleren of de verzekering nog wel het goedkoopste is. Als dit niet zo is, kan je opnieuw een goedkope verzekering vergelijken.

Roos helpt jou om een goedkope autoverzekering te vergelijken

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel