Vaste lasten
2 min leestijd

Waarom je beter kunt overstappen: loyaliteit wordt niet beloond

Ja, je leest het goed. Loyaliteit mag dan een belangrijke waarde in onze samenleving zijn, maar is loyaal zijn ook altijd goed? Uit onderzoek naar vaste lasten blijk dat loyaliteit helaas niet altijd voordelig is. Sterker nog, meestal is het nadelig! Tijd om meer te leren over de voordelen van overstappen dus.

Klantloyaliteit vs Overstappen

Veel bedrijven hebben als doel om loyale klanten te hebben. Dat is goed voor die bedrijven, omdat ze zo een vaste bron van inkomsten opbouwen. Voor jou als klant is het echter niet altijd goedkoper. Als het gaat om de vaste lasten is klant blijven zelfs meestal duurder! Lees daarom hier waarom je beter kunt overstappen.

Loyaliteit: een loos begrip?

Als je als klant al jaren bij dezelfde verzekeraar, energieleverancier of telecomaanbieder zit, ben je een loyale klant. Die bedrijven zijn daar heel blij mee, dus je zou verwachten dat ze je daarvoor belonen! Toch? Niets is minder waar. De loyale klant wordt ook wel “slapende klant” genoemd, de bedrijven worden er namelijk slapend rijk van!

Duurder zonder dat je het doorhebt

Vaak wordt je abonnement of overeenkomst elk jaar iets duurder gemaakt, zonder dat je er weet van hebt. Het is heel begrijpelijk dat dit gebeurt. Je hebt die kosten waarschijnlijk niet allemaal in je hoofd, laat staan dat je er in je vrije tijd een overzicht van gaat maken. Daarnaast is het makkelijker om je huidige contracten gewoon aan te houden en je verder niet bezig te houden met opzeggen, vergelijken, overstappen en nieuwe contracten afsluiten.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Overstappen = besparen

Uit onderzoek van het AD blijkt dat de meeste mensen voordeliger uit kunnen zijn door over te stappen. Loyaliteit wordt dus inderdaad niet beloond! Het meeste geld kon bespaard worden op deze drie posten: energie, zorgverzekering en de (gecombineerde) inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Gemiddeld was dit zo’n 56,83 euro per maand, dat is al 681,96 per jaar!

Ook kan er vaak flink op de autoverzekering bespaard worden en op reis- of rechtsbijstandsverzekeringen kan een klein voordeeltje behaald worden.

Naast het goed bijhouden van je administratie, loont het dus om in de gaten te houden of je kunt besparen. Als het niet loont om loyaal te zijn aan een bedrijf, waarom zou je dan blijven? Nu overstappen steeds gemakkelijker wordt, is het aan te raden om dit altijd te doen als het je voordeel oplevert. Nieuwsgierig of dit voor jou ook het geval is en wil je er graag hulp bij? Dan zit je goed hier bij Roos!

Grip houden op je maandelijkse uitgaven?

Dat doe je met Roos. Roos is een slimme assistent voor je persoonlijke financiën die je helpt om geld over te houden voor de écht leuke dingen in het leven. Roos geeft inzicht in je uitgaven, vooral die uitgaven die je elke maand betaalt, maar waar je vaak niet aan denkt. Ontvang slimme seintjes van Roos als je geld kan besparen!
Dat betekent zeker weten dat je geen geld laat liggen voor waar je het echt aan wilt besteden, zonder omkijken of moeite!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel