Slimme tips
4 min leestijd

Drastisch geld besparen? Vijf tips die jou kunnen helpen

Ben jij op zoek naar tips om geld te besparen? In dit artikel vertellen wij jou hier meer over zodat jij aan het einde van de maand meer overhoudt. Roos zet de beste tips voor je op een rij.

De vaste en variabele kosten kunnen per maand sterk verschillen. Zeker als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, een grote aankoop doet of extra aan het sparen bent. Hierdoor kan het voorkomen dat je in de maand iets minder te besteden hebt. Ben jij benieuwd hoe je de uitgaven kunt verlagen en drastisch geld kan besparen? Lees dan snel verder!=

Drastisch geld besparen via cashback shoppen

Dagelijks kopen consumenten bij verschillende winkels nieuwe producten. Dit kunnen boodschappen zijn uit de supermarkt, maar ook een nieuw setje kleding vanuit een webshop. Met cashback shoppen kan je als consument op verschillende webshops een geldbedrag terug ontvangen of nog extra korting krijgen op een bepaald product. Via deze manier van slim winkelen hou je als consument extra geld over waardoor je kan sparen of het kan uitgeven aan iets leuks. Om de beste deals te ontvangen, is het belangrijk om goed te oriënteren op verschillende cashbacksite. Je startpunt tijdens het shoppen begint via de cashback site en via de site word je verbonden naar de webwinkel naar keus. Zodra de aankoop geplaatst is, krijg je binnen een paar dagen jouw geld terug via de cashback site. Via deze manier kan je tijdens het aanschaffen kan nieuwe producten ook nog eens drastisch geld besparen.

Door te letten op jouw energieverbruik kan je veel geld besparen

Een goede manier om ook drastisch geld te besparen is door op jouw energieverbruik te gaan letten. Het kiezen van een goedkope energie maatschappij is slechts een manier om de kosten te verlagen. Maar je kan zelf ook goed letten op hoe jij omgaat met jouw energie. Een goed voorbeeld is om te letten op de tijd die je gebruikt om te douchen. Daarnaast kan je ook makkelijk besparen door niet te warm te gaan douchen. Als je het groter wilt aanpakken kan je er voor kiezen om zonnepanelen te plaatsen, over te gaan op zonne-energie en vanaf dat moment volledig af te stappen van gas. Zo kan je bijvoorbeeld elektrisch gaan koken in plaats van op gas. Er zijn verschillende soorten manieren om goed te letten op jouw energieverbruik en daardoor kan je te kosten zelf verlagen.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Door goedkoper te gaan wonen kan je geld besparen

Een van de grootste lasten die je per maand hebt is waarschijnlijk de huur of hypotheek. Ook op deze kosten valt er nog een hoop te winnen op kostenbesparing. Heb jij een hypotheek? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om deze over te laten zetten voor een lagere rente. Hou tijdens dit proces wel rekening met een rentevaste periode en de looptijd van de huidige hypotheek. Om misverstanden en boetes te voorkomen is het belangrijk om met een hypotheekadviseur de mogelijkheden te bespreken. Ben je aan het huren? Dan gaat het verlagen van de kosten iets lastiger. De huur van het huis wordt namelijk bepaald door de huisbaas. Wel kan je een bezwaar indienen tegen een hoogte van de huurverhoging of een huurtoeslag aanvragen. Bij een huurtoeslag is het belangrijk om goed in te lezen of jij in aanmerking komt. Als dit het geval is kan jij zomaar honderden euro’s gaan besparen.

Beste deal te sluiten op verschillende abonnementen

Het afsluiten van abonnementen valt bijna niet meer te vermijden als het aankomt op televisie, bellen en internet. Ondanks dat het een basisbehoefte is geworden, kunnen de prijzen per aanbieder enorm verschillen. Belangrijk is het om jaarlijks te kijken of het niet goedkoper bij een andere aanbieder kan. Ben je tevreden met de huidige aanbieder? Dan kan je altijd contact opnemen met de huidige aanbieder om een deal te sluiten als loyale klant. Op het gebied van telefoonkosten kan er nog een hoop worden bespaard. De goedkoopste optie is een sim-only abonnement. Sommige providers spelen goed in op de sim-only abonnementen en bieden speciale deals aan waar goed geld bespaard kan worden.

Drastisch besparen op de vakantie en het uitgaansleven

Vaak kosten de leuke vakanties en de grote evenementen een hoop geld. Toch zijn we vaak bereid om te betalen omdat we hier groot plezier uit halen. Ook op vakanties en op het uitgaansleven kunnen we gaan drastisch besparen. Via verschillende veilingsites kan je vaak voor een goedkopere prijs precies dezelfde activiteit beleven. Zo bespaar je geld en heb je precies hetzelfde plezier. Ook kan je ervoor kiezen om een keertje niet naar het buitenland te reizen en in het binnenland te kijken voor een goedkopere vakantie. Als laatste optie kan je er ook altijd nog voor kiezen om een jaartje de vakantie over te slaan.

Roos helpt jou om slim geld te besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel