Slimme tips
3 min leestijd

Tips nodig om te bezuinigen? Hier vind je ze

Wil jij tips om te bezuinigen? In dit artikel vertellen wij precies hoe jij kan besparen door verschillende tips. Wil je weten welke? Lees het artikel dan snel verder

Het bezuinigen is soms erg lastig als je niet weet waar je moet starten. Je wilt namelijk niet erop achteruit gaan qua spullen of uitjes, maar wel meer overhouden. In dit artikel lees jij drie tips hoe je kan bezuinigen. Zo hou jij aan het einde van de maand meer geld over om te sparen of te genieten van een extra uitje.

Tip 1: bezuinigen door kleiner te gaan wonen

Het kopen of huren van een huis is een van de grootste uitgaven die de gemiddelde mens heeft. Niet alleen de huur of hypotheek kost een hoop geld, maar ook extra kosten zoals water en energie. Als de mogelijkheid daar is, is het handig om te kijken of je kleiner kunt gaan wonen. De kosten voor de hypotheek of huur nemen niet alleen af, maar ook de kosten voor water en energie nemen af. Zo kost het namelijk minder energie om het huis volledig om te warmen omdat het oppervlakte een stuk minder klein is. Daarnaast kan je ook spulletjes van jouw huis verkopen die je niet meer nodig hebt of niet meer passen in het huis. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar verdien je ook nog eens geld.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Tip 2: auto wegdoen om te bezuinigen

De meeste Nederlandse hebben ook een auto in bezit. Sommige hebben volledig een auto gekocht, sommige leasen een auto en andere hebben hem tweedehands gekocht. Op het moment dat je een auto moet gaan aanschaffen moet je er goed over nadenken welke optie voor jou het voordeligst is. Een auto is namelijk wel een grote investering en in sommige gevallen krijg je er bijna niets meer voor terug. Heb jij toevallig al een auto, maar gebruik je deze (haast) niet? Verkoop deze dan. Niet alleen krijg je er geld voor terug, maar ook hoef je geen wegenbelasting, benzinekosten en verzekeringen te betalen voor de auto. Zo hou jij in totaal meer over en kan je dit opsparen of uitgeven aan echt leuke uitjes.

Tip 3: afzien van luxe producten om te bezuinigen

Koop jij vaak luxe producten maar hou je aan het einde van de maand niet zo veel over om te sparen? Dan is deze tip perfect voor jou. Het beste is natuurlijk om volledig af te zien van luxe producten. Via deze manier hou jij sowieso genoeg over aan het einde van de maand om te kunnen sparen. Wil je liever nog wel luxe producten blijven kopen? Schaf ze tweedehands aan. Er zijn tegenwoordig een hoop zaakjes die deze producten voor een goedkoper prijsje aanbieden en de kwaliteit is vaak nog hetzelfde. Zo kan jij alsnog de producten kopen die je altijd koop en voor een goedkoper prijsje.

Roos geeft jou slimme seintjes om te besparen

Geen inzicht in jouw maandelijkse kosten en je wilt graag besparen? Roos helpt jou hier graag mee verder. Wij helpen je overzicht te creëren in jouw maandelijkse uitgaven. Ook sturen wij je handige seintjes op het moment dat je slimmer kan uitgeven of wanneer een abonnement komt te verlopen. Zo hou je aan het einde van de maand meer over en kan je dit besteden aan leuke dingen. Geïnteresseerd in onze hulp of heb je een vraag? Neem een kijkje op onze website en start met besparen!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel