Slimme tips
4 min leestijd

Slimme tips om geld te besparen, welke zijn dit?

Wil jij graag besparen maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven wij jou vijf slimme tips hoe je makkelijk geld kunt besparen. Wil je weten hoe je makkelijk kunt besparen? Lees het artikel dan verder.

Ben jij op zoek naar slimme tips om geld te besparen? Dan ben jij bij het juiste artikel. Wij hebben voor jou vijf slimme en makkelijke tips opgesteld waardoor jij aan het einde van de maand meer geld overhoudt voor leuke uitjes. Weten welke tips dit zijn? Lees het artikel verder.

Tip 1: Vergelijk online en bespaar makkelijk geld

Ben je van plan om binnenkort een groot product aan te schaffen? Doe dit dan niet direct in de winkel. Vaak kan je namelijk online een korting vinden of er is een webshop waar het product goedkoper te vinden is. Er zijn online genoeg verschillende websites waar je verschillende producten en aanbieders kunt vergelijken. Vaak krijg je een heel overzicht met de prijzen waardoor je makkelijk de goedkoopste aanbieder kunt vinden. Andere mogelijkheid is te wachten tot het product in de aanbieding komt. Dat is een goede mogelijkheid als je het product niet direct nodig hebt.

Tip 2 om slim geld te besparen: zeg onnodige abonnementen op

Iedereen heeft wel enkele abonnementen lopen. De één heeft er meer dan de ander. Bij abonnementen kan je denken aan Spotify of Netflix maar ook telefoonabonnementen. In sommige gevallen heb je abonnementen lopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Loop dus goed na welke abonnementen je wel echt nodig hebt en welke niet. Zo hou jij aan het einde van de maand meer geld over.

Tip: Roos helpt jou slim te besparen. Wij sturen jou seintjes op een moment dat jouw abonnement komt te verlopen en zorgen ervoor dat jij de beste deal krijgt bij een nieuw abonnement. Wil je hier meer over weten? Lees hier wat Roos voor jou doet.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Tip 3 om geld te besparen: neem een tussendoortje mee en doe geen boodschappen als je honger hebt

Een handige tip om makkelijk geld over te houden is door een klein tussendoortje mee te nemen tijdens het winkelen. Zo kom jij niet in de verleiding om tussendoor een kleine snack te kopen. De kleine snacks bij elkaar opgeteld kunnen uiteindelijk zorgen voor minder geld aan het einde van de maand. Het geld wat je nu uitgeeft aan de snacks in de stad kan je ook makkelijk uitgeven aan een leuk uitje zoals de Efteling of de bioscoop. Het is handig om ook een tussendoortje mee te nemen zodra je boodschappen gaat doen. Zo voorkom je dat je onnodige boodschappen gaat halen en hou je uiteindelijk meer geld over.

Tip 4 om slim geld te besparen: haal wekelijkse boodschappen

Wekelijks gaat ieder huishouden naar de supermarkt om de boodschappen voor de week te halen. Dit is een handige manier om makkelijk vooraf te besparen. Ben jij toevallig een consument die meerdere keren per week naar de supermarkt gaat? Probeer dit te beperken naar één of twee per week. Maak vooraf een lijst met boodschappen en bedenk wat voor gerechten je wilt gaan koken voor de hele week. Zo voorkom je dat er onnodige boodschappen worden gekocht en bespaar je dus geld. Daarnaast kan je ook naar verschillende supermarkten waar boodschappen goedkoper zijn zoals de Lidl of de Aldi. Het kost wel meer tijd, maar uiteindelijk ben je wel goedkoper uit.

Tip 5: koop nieuwe kleding in de sale

De laatste tip is door bewust kleding te gaan kopen. Vele kledingwinkels hebben erg slim hun verkoop ingepland waardoor je per seizoen kleding in de winkels ziet hangen. Paar weken later hangen deze items vaak in de sale waardoor je de kledingstukken veel goedkoper zijn. Hierdoor bespaar je slim geld en draag je ook de kleding die je oorspronkelijk al wou aanschaffen. Een andere handige tip is om de kleding te kopen bij een tweedehandswinkel. De kleding in deze winkel is vaak nog goed van kwaliteit en is voor een veel goedkopere prijs aan te schaffen. Daarnaast ben je ook nog eens bewust bezig met het milieu.

Roos helpt jou om slim geld te besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel