Autoverzekering
1 min leestijd

Wat is de dagwaarde van je auto?

De dagwaarde van je auto is belangrijk bij de uitbetaling van schade aan je auto. Roos zocht het begrip dagwaarde tot de bodem voor je uit.

Wat betekent dagwaarde?

De dagwaarde van jouw auto is een schatting van het bedrag dat je auto vandaag bij verkoop zou opleveren. Wil je een auto kopen, verkopen maar ook bij het bepalen van je autoverzekering premie is de hoogte van de dagwaarde belangrijk.

Wat is de dagwaarde en wat is de restwaarde?

In het geval van schade aan je auto maken verzekeraars gebruik van de dagwaarde om te bepalen welk bedrag ze vergoeden bij schade. De dagwaarde is ook belangrijk als je die auto total loss is gereden. De schade expert stelt dan de dagwaarde (wat was ja auto waard voor het ongeval) en restwaarde (wat is je auto waard na het ongeval) vast. Deze twee bedragen bepalen de vergoeding die je ontvangt.

Wat is de dagwaarde van een oude auto?

Heb je een oude auto van meer dan 12 jaar, dan kan je door je onderhoudspapieren laten zien hoe goed je auto is onderhouden.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Michiel) een e-mail over dit artikel