Autoverzekering
4 min leestijd

Promovendum autoverzekering

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Wellicht is Promovendum de juiste verzekeraar voor jou. In dit artikel lees je waar je precies op moet letten bij het uitkiezen van een autoverzekering.

Ben jij op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan heb je misschien wel van Promovendum gehoord. Deze verzekeringsmaatschappij biedt goedkope verzekeringen, waaronder autoverzekeringen. Om te weten of Promovendum de juiste verzekeraar is voor jou en jouw auto, zetten we in dit artikel een aantal zaken voor je op een rijtje. Je leest wat Promovendum precies is, wat de Promovendum autoverzekering inhoudt en waarom het wel of niet de juiste verzekering is voor jou. Soms loont het namelijk om een aantal autoverzekeringen te vergelijken, voor je een beslissing maakt.

Roos zet alles wat we weten over Promovendum voor je op een rijtje.

Wat is Promovendum?

Promovendum omschrijft zichzelf als lage premies en kwaliteit. Het bedrijf richt zich op de doelgroep hoger opgeleiden. Dat doen ze omdat deze doelgroep volgens de statistieken minder schade maakt. Daarom zeggen ze verzekeringen te kunnen bieden met een extra lage premie en uitstekende voorwaarden. Onder hoger opgeleid valt iedereen met een wo-, hbo-, vwo- of havo-diploma.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

25% lagere premie autoverzekering

Je kent Promovendum misschien het best van hun autoverzekering. Zo hebben ze tijdens de coronacrisis tijdelijk (twee maanden) de premie verlaagd omdat er minder gereden werd. Standaard bieden ze klanten die overstappen een 25% lagere premie dan ze betalen bij hun huidige verzekeraar. Best een incentive om over na te denken dus. Maar voor hoe lang geldt deze korting en is de verzekering ook de juiste voor jou en je auto?

Voorwaarden Promovendum autoverzekering

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Promovendum autoverzekering. Hier vind je ze op een rijtje:

  • Opleiding: Je hebt een afgeronde opleiding op havo-, vwo-, hbo- of wo-niveau nodig.
  • Leeftijd en schadevrije jaren: Deze factoren geven samen een indicatie van rij-ervaring en schadegedrag van de bestuurder.
  • Nieuwwaarde auto: Zowel goedkope als duurdere auto’s worden geaccepteerd. Exclusieve of hele dure auto’s (zoals een nieuwe Ferrari) helaas niet.
  • Gebruik van de auto: Dit moet voor jezelf of je gezin zijn, niet voor het vervoeren van goederen of beroepsmatig.
  • Combinaties van vermogen en gewicht: Een lichtere auto met een flink vermogen vormt een ander risico dan een zwaardere auto met dat vermogen.
  • Deelname aan actie: Als je de afgelopen 3 jaar gebruik hebt gemaakt van de overstapkorting of je autoverzekering ondergebracht is bij National Academic, dan kun je geen gebruik maken van de korting.
  • Premieberekening: Je huidige autopremie wordt verlaagd met 25%. Een eventuele eenmalige of tijdelijke korting van je huidige verzekeringsmaatschappij wordt uitgesloten van de premieberekening.
  • 25% lagere premie: De volgende dekkingen neemt Promovendum over: WA, WA beperkt casco, Allrisk (volledig casco), schade-inzittendenverzekering, verkeersrechtsbijstand en pechhulp. Als deze dekkingen op je huidige polisblad staan, krijg je een 25% lagere premie over deze dekkingen. De ongevallen inzittendenverzekering krijg je er standaard bij. Dekkingen die Promovendum zelf niet aanbiedt, nemen ze niet over. Kijk dus goed of Promovendum de dekkingen die jij echt nodig hebt wel aanbiedt!

Voordelen Promovendum autoverzekering

  • Extra lage premie: 25% korting op je huidige premie.
  • Gratis leenauto: Bij autoschade en een WA beperkt casco of allrisk verzekering.
  • Klanttevredenheid: Promovendum scoort gemiddeld een 8.5 bij haar klanten.
  • Inzittendenverzekering: Bij ongevallen is standaard inbegrepen.
  • Garantie bij schadeherstel: 4 jaar garantie op reparatie, 7 jaar garantie op vervangen autoruiten en een sterretje repareren is gratis!
  • Ruime nieuwwaarderegeling: Namelijk 3 jaar.

Is Promovendum echt de goedkoopste autoverzekering?

Promovendum biedt inderdaad een zeer goedkope autoverzekering. Maar of jij er het goedkoopst uit gaat zijn, is afhankelijk van jouw situatie, jouw auto en de specifieke dekkingen. Daarom loont het altijd om autoverzekering te vergelijken!

Promovendum autoverzekering vergelijken

Als je de Promovendum autoverzekering overweegt, raadt Roos je aan om te (laten) checken of het de beste optie voor jou is. En Roos doet dat graag voor je!

Vergelijk je autoverzekeringRoos helpt je met besparen

 

Roos helpt jou om een goedkope autoverzekering te vergelijken

Roos helpt je op drie gebieden:

 • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
 • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
 • Slimme seintjes als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel