Banken
2 min leestijd

De Volksbank, de nieuwe naam van de SNS Bank

Opvallend nieuws vandaag, de SNS Bank gaat op 1 januari 2017 van naam veranderen en gaat de Volksbank heten met de missie, bankieren met de menselijke maat. Roos vindt dit wel goed.

SNS Bank wordt de Volksbank

De naam van SNS Bank gaat veranderen in de Volksbank. Volgens de missie een familie bankmerken waar iedereen zich thuis voelt. Met één missie; bankieren met de menselijke maat. En met één ambitie: het vervullen van de maatschappelijke wens om banken toegankelijk en voor iedereen te laten zijn.

De drie miljoen Volksbank-klanten zullen voorlopig weinig merken van de naamswijziging. De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren.

Bankvergunning de Volksbank

De vier merken zullen straks verder gaan onder de bankvergunning van de Volksbank. Hiermee komen de aparte bankvergunningen van ASN Bank en Regiobank per 31 december 2016 te vervallen. “Door verder te gaan onder één bankvergunning, wordt de bedrijfsvoering van de Volksbank eenvoudiger en efficiënter. Klanten van de merken zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de wijziging”, aldus de bank.

Nieuwe naam de Volksbank markeert nieuwe periode

“De naamsverandering in de Volksbank markeert het begin van een nieuwe periode in de bijna 200-jarige geschiedenis van onze bank”, zegt directievoorzitter Maurice Oostendorp. “Onder de naam van de Volksbank zelf zullen geen commerciële activiteiten worden ondernomen, maar de nieuwe naam onderstreept de gemeenschappelijke missie van onze bankmerken ASN Bank, BLG Wonen, Regiobank en SNS: bankieren met de menselijke maat.”

De Volksbank wordt een 100% dochtermaatschappij van de Volksholding, momenteel nog SNS Holding. Deze holding is een directe deelneming van NLFI, die hier tegenover certificaten van aandelen heeft uitgegeven aan de Nederlandse Staat, zo laat de SNS Bank weten.

Geschiedenis de Volksbank

Met De Volksbank komt een vervlogen naam uit de SNS-familie weer boven water. Bankverzekeraar SNS Reaal fuseerde de in 1920 opgerichte Spaarbank Centrale Volksbank in 2007 nadat RegioBank van ING werd overgenomen. „Intern was er daarom een goed gevoel bij deze naam. En het sluit goed aan bij het de maatschappelijke bank met eenvoudige producten die wij willen zijn”, licht Oostendorp de keuze toe.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel