Energie
3 min leestijd

Hoe zorg ik voor een lagere energierekening? Lees het hier

Is de maandelijkse rekening van de energie redelijk hoog? In dit artikel lees jij precies hoe je een lagere energierekening kunt krijgen. Lees meer om te weten hoe jij makkelijk kan verlagen.

Een energierekening kan aardig oplopen als je vooraf niet weet wat het energieverbruik is. Zo kan jij maandelijks bij een energieleverancier te veel betalen terwijl het verbruik een stuk lager is. Jij kan dus eigenlijk de energierekening die jij maandelijks hebt lopen, eigenlijk verlagen. Wil je weten hoe je kan zorgen voor een lagere energierekening? Lees het artikel verder.

De energierekening kan lager als je let op het verbruik

De energierekening kan aardig oplopen als jij niet let op het verbruik. Er zijn verschillende mogelijkheden om hierop te letten en dit tegelijkertijd te beperken. Zo hebben verschillende energieleveranciers een app waar je makkelijk jouw verbruik kan zien. Dit is een eerste stap, want je ziet nu wel jouw verbruik maar nu moet je nog gaan verlagen. Een hele makkelijke manier is door niet te lang te douchen. Vijf minuten maximaal zorgt ervoor dat een hoop warm water wordt bespaard. Kies er een keer voor om een extra trui aan te doen zodat de verwarming niet elke dag aan hoeft. Zeker als je in een groot huis woont kan deze tip goed van pas komen. Heb jij veel stekkers in de muur zitten? Probeer deze zoveel mogelijk eruit te halen en kies voor de meeste zuinige apparaten.

In 2 minuten minder betalen voor je energie?


energie besparen

Bespaar automatisch op je energiekosten. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw energiekosten in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Ga in overleg met jouw energieleverancier voor minder hoge kosten

Het opletten op jouw verbruik is een grote stap in de goede richting voor een lagere energierekening. Er zijn nog extra stappen die je hiervoor kunt komen zodat de rekening wordt verlaagd. Ga in gesprek met de huidige energieleverancier om te kijken wat verschillende mogelijkheden zijn. Een goede mogelijkheid kan zijn is dat jouw energieleverancier het huis laat isoleren. Het is een iets grotere investering om dit te laten doen maar uiteindelijk krijg je er meer voor terug. Het huis houdt meer warmte binnen in de winter waardoor je minder hoeft op te warmen. Een andere mogelijkheid is om in gesprek te gaan met de energieleverancier. Omdat je bijvoorbeeld al jaren klant bent, kunnen zij misschien een korting geven of een advies kiezen hoe jij het beste kan bezuinigen.

De energierekening wordt lager als jij overstapt

Ben jij nog niet tevreden met de rekening? Om een nog lagere energierekening te krijgen kan je altijd overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Vaak aan het einde van het jaar worden er nieuwe premies bepaald door de energieleverancier. In totaal zijn er ongeveer 38 energieleveranciers dus het is goed om bij elke even te kijken welke het beste bij je past en waar je de meeste voordeel kan halen. Heb jij geen zin of tijd om dit zelf te doen? Roos kan dit volledig voor jou uitzoeken waardoor jij een lagere energierekening overhoudt.

Roos helpt jou om een langere energierekening te creëren

Geen inzicht in jouw maandelijkse kosten en je wilt graag besparen? Roos helpt jou hier graag mee verder. Wij helpen je overzicht te creëren in jouw maandelijkse uitgaven. Ook sturen wij je handige seintjes op het moment dat je slimmer kan uitgeven of wanneer een abonnement komt te verlopen. Zo hou je aan het einde van de maand meer over en kan je dit besteden aan leuke dingen. Geïnteresseerd in onze hulp of heb je een vraag? Neem een kijkje op onze website en start met besparen!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel