Gesprekjes
2 min leestijd

“Ik stap altijd over om zeker te zijn van de beste deal”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Jeroen (42) uit Leeuwarden over overstappen.

“Weet je, ik begin te denken dat mobiele telefoons zo geprogrammeerd zijn dat ze na twee jaar beginnen te haperen. Het is zo vreemd dat rond het aflopen van je abonnement ook je telefoon mankementen begint te krijgen. Het is bekend dat bedrijven printers zo manipuleren dat ze defect raken na een bepaalde periode. Denk je ook niet dat ze dat bij mobiele telefoons zouden doen?”

Ik weet er het fijne niet van, maar ik weet wel dat de oude Nokia’s onverwoestbaar waren! Neem jij elke keer een nieuw mobieltje bij een nieuw abonnement?

“Ik probeer zo lang mogelijk met mijn mobiel te doen. In principe hoef ik niet altijd het nieuwste van het nieuwste. Liever gebruik ik mijn smartphone totdat hij het begeeft. Ik vind alleen dat dat akelig snel gebeurt! Ik stap wel altijd over als mijn abonnement eindigt, om zeker te zijn van de beste deal. Dat doe ik eigenlijk bij ieder contract.”

Hoe weet je dat je de beste deal in de markt hebt?

“Ik heb bijvoorbeeld iemand in mijn omgeving die alles weet van de energiemarkt. Hij werkt in deze branche en kan mij altijd perfect adviseren over de beste deals. Met energie kan het namelijk erg lastig zijn om zelf te gaan vergelijken. De energiebedrijven berekenen hun tarieven namelijk allemaal op een andere manier. Bij de een is de prijs voor energie laag, maar voor vastrecht hoog. Bij de ander precies andersom. ‘Mijn mannetje’ weet me altijd goede raad te geven. Zo heeft hij ook uitgelegd dat energiecollectieven helemaal niet goedkoper zijn. Anders dan energie, zoek ik altijd zelf uit. En dat kost best veel tijd. Dus als Roos nog goed advies kan geven, dan hoor ik dat graag!”

Grappig, Roos heeft net een artikel over het energiecollectief geschreven! Het is inderdaad niet goedkoper. Door contractwekkers te zetten, ontvang je automatisch het beste advies in je mailbox als je contract afloopt.

“Toen ik van jullie hoorde, heb ik gelijk contractwekkers gezet. Ik vind een contractwekker voornamelijk handig voor mijn energiecontract. Ik zit momenteel bij Nuon voor mijn energie en ik weet dat als ik niet op tijd overstap na mijn 1-jarige contract, de tarieven omhoog gaan. Nuon is alleen goedkoop als je op tijd overstapt, anders loop je een hoop geld mis.”

Wat leuk om te horen dat je al kennis had gemaakt met Roos! Ze zal je wekken zodra je kan overstappen.Tot dan!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel