Gesprekjes
1 min leestijd

“De energieconsulent ontdekte een hoop verbeterpunten, zelfs het brievenbusklepje”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Jacques (67) uit Alkmaar over de energieconsulent.

“Mijn huis zit vol met energiebespaarders, zoals dubbel glas, dakisolatie, hoogrendementsketel, thermostaatkranen en stroomafsluiters. Ik zet altijd netjes de computer uit als ik ga slapen en ik heb al twee keer energieadvies gekregen van een energieconsulent. Mijn energierekening is nog steeds best wel hoog. De energieconsulent telde wel 100 lampen in mijn huis. Ik heb bijvoorbeeld in de keuken alleen al 8 spots. De lampen zijn ook bijna allemaal nog gloeilampen en die slurpen energie! Als ik overal spaarlampen zou hebben, dan zou dat enorm veel schelen in het energieverbruik. Maar ja, als ik 100 lampen van 10 euro per stuk moet kopen, dan zie ik in eerste instantie nog weinig terug van het besparen.”

Heb je goede tips van de energieconsulent gekregen?

“Ja, maar op een gegeven moment had die mevrouw zoveel punten opgeschreven dat ik bijna een complete renovatie moest doen. Deze jaren 30 woningen worden gewoon nooit A-label huizen. Ze adviseerde me ook om het huis te ventileren om vochtigheid tegen te gaan. Maar het brievenbusklepje liet dan weer te veel kou door. Ik zei dat dat juist voor de ventilatie is. De mevrouw zag daar niet de grap van in. Ik denk dat ik nog meer zou kunnen besparen met een slimme meter. Dan kun je precies zien wat je verbruikt en welke apparaten de boosdoeners zijn. Ik weet wel dat mijn 30 jaar oude wasmachine zo’n meter flink zou doen stijgen.”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel