Gesprekjes
1 min leestijd

“Ik snap geen snars van mijn energierekening”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Martijn (40) uit Amsterdam over de energierekening.

“Ik snap geen snars van mijn energierekening. Ik ben niet dommer dan de gemiddelde Nederlander, en ik heb Economie gestudeerd. Toch, die energierekening, daar kom ik niet uit. Ik word wel eens boos en dan bel ik naar Nuon, mijn energieleverancier. Daar blijft het dan bij. Ik heb een jaarlijks zo’n moment van irritatie. Vooral als ik reclames op televisie zie waarin ze beweren zo overzichtelijk te zijn. Dat is gewoon niet waar! Ik wil alleen maar zien wat ik heb vooruitbetaald en het verschil met mijn echte verbruik. Nu verdwaal ik in termen als vastrecht, hoog en laag tarief en kilowattuur.”

Zou je over willen stappen om die reden?

“Ik zou heel graag over willen stappen. Ook omdat ik een leverancier wil die duurzamer is. Maar ik woon in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam en zit vast aan de stadsverwarming waarop Nuon een monopoliepositie heeft. De stadsverwarming is volgens mij helemaal niet beter voor het milieu. Door het transport van warm water gaat er heel wat warmte verloren. En goedkoper is het al helemaal niet. Ik betaal nu namelijk meer dan in mijn vorige huis. Het voordeel van stadsverwarming is dat je verwarming gelijk de goede temperatuur heeft als je ze aanzet. Het grote nadeel is dat je het idee hebt dat je getrouwd ben. Je kan er niet vanaf.”

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel