Gesprekjes
2 min leestijd

“Als ik naar Spanje ga, zet ik roaming dan uit?”

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, […]

Roos gaat de straat op en snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan van alledag. Op zoek naar de échte verhalen, de ongepolijste ervaringen zonder reclametaal. Echte kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Deze week aan het woord: Ted (57) uit Breda en Mark (46) uit Alphen aan de Rijn over mobiele abonnementen.

Ted: “Voor ons werk reizen we veel naar het buitenland. Jaren geleden had ik na zo’n reis een aantal keer een behoorlijke telefoonrekening, maar nu heb ik een Simyo abonnement waar ik een limiet op mijn maandelijkse kosten zet. Zo houd ik het simpel, want de telefoniemarkt is voor mij als consument heel onoverzichtelijk. Als ik bijvoorbeeld morgen naar Spanje ga, zet ik roaming dan uit? Ik heb mijn internetbundel verhoogd naar 500 MB, maar gebruik ik die data ook in het buitenland? Voor alle zekerheid zet ik roaming in het buitenland maar uit. Maar ik wil wel gebeld kunnen worden…

Mark: “Ted, Roaming? Dat heeft niets met bellen te maken, dat is alleen internet. Ach, het is één grote blackbox, die tarieven in het buitenland. Niemand snapt er wat van, behalve dat het duur is. Jaren geleden kreeg ik eens een enorme rekening gekregen omdat ik op vakantie per ongeluk mijn iPad aan had laten staan. Hoeveel ik toen moest betalen, weet ik niet meer zeker. Dat probeer ik altijd maar gauw te vergeten… Het is in Europa inmiddels wel iets beter geregeld door prijsafspraken waar providers zich aan moeten houden. Maar een transparante markt is het nog steeds niet.”

Wat zou je willen dat er verandert?

Mark: Voor een bedrijven zou het handig zijn als je alle werknemers onder één bundel kan plaatsen. Nu hebben werknemers in ons bedrijf allemaal andere providers, met contracten die op verschillende momenten aflopen. Het is dus bijna onmogelijk om die nu nog onder één contract te plaatsen. Daarnaast zou ik persoonlijk een beter advies willen krijgen over hoe ik het beste mijn mobiel abonnement kan inrichten. Sms-bundel, internetbundel, buitenlandbundel, aantal belminuten; hulp bij al deze keuzes is meer dan welkom!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel