Mobiel
3 min leestijd

OnePlus Nord vs iPhone 12 vs Galaxy S20 FE

In 2020 maakte OnePlus hun nieuwe Nord smartphone bekend. Maar hoe goed is die nou vergeleken met de iPhone 12 en de Galaxy S20 FE?

In eind oktober 2020 maakte OnePlus haar nieuwe premium smartphones bekend: de Nord series. De claims zijn groot, 5G connectiviteit, full HD lcd scherm, 6GB ram geheugen, lange batterijduur en superscherpe 48 megapixel camera. Kortom, een flagship product van OnePlus. Maar kan deze nieuwe smartphone zich staande houden tegenover de iPhone 12 en de Samsung Galaxy S20? Wij van Roos zochten het voor je uit!

De criteria

Voordat we in duiken op de specifieke verschillen tussen de drie telefoons leggen we kort uit waar we precies naar gekeken hebben: het scherm, de batterij, het besturingssysteem, de camera en de prijs.

Het beeldscherm

In deze categorie is de Galaxy S20 de duidelijke winnaar. Het Super AMOLED beeldscherm zorgt voor prachtige kleuren en door de hoge refresh rate van het scherm zorgt het voor een super vloeiend beeld. Toch doet de OnePlus het niet slecht met het AMOLED scherm dat alsnog 50% vaker ververst (90 Hz) dan de iPhone 12 met slechts een 60 Hz scherm. Als er wordt gekeken naar het formaat, dan zie je dat de iPhone het kleinste scherm heeft met 6.1 inch, vervolgd door de OnePlus (6.4 inch) en tenslotte de Galaxy S20 met 6.5 inch.

 • OnePlus Nord: 6.4 inch AMOLED 90Hz
 • iPhone 12: 6.1 inch OLED 60 Hz
 • Galaxy S20 FE: 6.5 inch S-AMOLED+ 120 Hz

Batterij

De levensduur van de batterij is natuurlijk een ander belangrijk onderdeel van iedere moderne smartphone. Hier zie je dat wederom de S20 lijkt te winnen met 4500 mAh. Toch zegt dit getal niet alles. De S20 heeft namelijk een groter beeldscherm dan de andere modellen waardoor de daadwerkelijke accuduur verminderd kan worden. OnePlus claimt dat hun toestel een batterijduur van 100 uur kan halen en ruim 18 uur aan video playback. De S20 haalt ruim 15 uur video playback en de iPhone zit in het midden met 17 uur.

 • OnePlus Nord: 4115 mAh
 • iPhone 12: 2815 mAh
 • Galaxy S20 FE: 4500 mAh

In 2 minuten minder betalen voor je mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden.

Besturingssysteem

Qua besturingssysteem kunnen we geen winnaar kiezen tussen de drie smartphones. Dit is een kwestie van voorkeur voor de Galaxy S20 met Android of de iPhone die draait op iOS. De mensen van OnePlus hebben gekozen om de Nord te laten draaien op een aangepaste versie van Android 10, namelijk OxygenOS.

 • OnePlus Nord: OxygenOS (gebaseerd op Android 10)
 • iPhone 12: iOS 14
 • Galaxy S20 FE: Android 10

Camera

Hier lijkt de OnePlus toch weer te winnen. Het toestel heeft niet één, niet twee, niet drie maar zelfs vier camera’s op de achterkant waaronder een 48 megapixel camera, een voor ultra wide foto’s, een macro lens en een speciaal voor diepte in te schatten. Daarnaast is de camera aan de voorkant ook niet niks, deze heeft een resolutie van 32 MP. Als je dit vergelijkt met de iPhone 12 die op de achterkant slechts een 12 MP-, een ultra wide camera heeft en een 12 MP front camera, dan begin ik bijna te lachen. De S20 FE neemt de middenweg met aan de voorkant ook een 32 megapixel camera en op de achterkant een drietal lenzen: 12 MP, een ultra wide en een 8 MP telephoto lens waardoor je nog verder kan inzoomen.

 • OnePlus Nord: 48 MP, ultra wide, Macro, Depth information, front: 32 MP
 • iPhone 12: 12 MP, ultra wide, Front: 12 MP
 • Galaxy S20 FE: 12 mp ultra wide, 12 mp wide angle, 8mp telephoto, front: 32mp

Wat mag het kosten?

De afgelopen 10 jaar hebben we de prijzen van smartphones iedere keer weer zien stijgen. Een trend die we met name te danken hebben aan Apple en Samsung. Het is dan mooi om te zien dat OnePlus zich hier niks van aan lijkt te trekken. Met een aanbevolen verkoopprijs van 399 euro is het “koopje” ten opzichte van de €829 kostende iPhone 12 en het prijskaartje van de S20 FE van €749.

 • OnePlus Nord: €399
 • iPhone 12: € 829
 • Galaxy S20 FE: € 749

Conclusie

Kijkend naar de prijs/kwaliteit verhouding valt er uit onze test slechts een winnaar te noemen: de OnePlus Nord. Niet alleen concurreert het op alle aspecten met de iPhone en de Galaxy S20 FE. Het doet dit voor de helft van de prijs van de iPhone.

Roos helpt

Ben je op zoek naar een nieuw toestel en bijpassend abonnement? HalloRoos helpt je graag bij het vinden van de beste deal! Neem gratis contact op zodat je niet te veel betaald!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Martijn Vrencken) een e-mail over dit artikel