Mobiel
1 min leestijd

Wat is een simlock voor je mobiele telefoon?

Het goedkoopste mobiele abonnement is een sim only. Bij een sim only gebruik je je eigen mobiele telefoon. Soms is je telefoon simlockvrij, maar soms gebeurd het ook dat je telefoon gelocked is voor een ander netwerk dan je mobiele provider. Roos legt uit wat een simlock is en hoe je eraf komt.

Goedkoopste abonnement is sim only met je eigen mobiele telefoon

Kies je voor sim only, dan krijg je lagere maandlasten om je een eigen telefoon gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon simlockvrij is. Simlockvrij betekent dat je de simkaart van elke mobiele provider in je telefoon kan gebruiken.

Is mijn mobiele telefoon simlockvrij?

Wil je weten of je huidige toestel simlock vrij is, voeg dan een simkaart van een andere provider toe aan je toestel. Werkt dat netwerk ook, dan is je toestel simlock vrij.

Heb jij een telefoon gekregen bij een abonnement? Dan is de telefoon het eerste jaar waarschijnlijk niet simlockvrij. Je kunt dit tegen kosten wel regelen met jouw huidige provider.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Michiel) een e-mail over dit artikel