Opzeggen
3 min leestijd

Wil jij het FNV opzeggen? Lees hier hoe je dat doet

Ben jij op zoek naar hoe je het lidmaatschap van de FNV kunt opzeggen? In dit artikel vertellen wij jou daar alles over. Lees het artikel verder om te weten welke zaken hierbij komen kijken en hoe je dit het makkelijkste kan doen.

Het FNV is de grootste werknemersbond van Nederland. Zij komen op voor de rechten van de werknemers en werkzoekende. Merk je nou dat je de bond eigenlijk niet zo veel toegevoegde waarde heeft voor jou? Dan is het misschien verstandig om het lidmaatschap op te zeggen. Wil je weten hoe dit moet en welke zaken hierbij komen kijken en hoe je het FNV kunt opzeggen? Lees het artikel dan verder.

Wat is de FNV?

De FNV, Federatie Nederlandse Vakbond, bestaat al tientallen jaren. De bond staat voor alle werkende en werkzoekende Nederlanders. De bond komt op voor de belangen rondom het gebied van werk en inkomen. De FNV heeft in totaal bijna een miljoen leden. De leden van de FNV verschillen van leeftijden. Zo zijn er ook veel jongeren aangesloten bij de bond. Daarmee is de FNV de grootste vakbond van Nederland. Ben jij aan het werk, zoek jij werk, heb je een uitkering of leef je nu van je pensioen? Dan is de FNV een geschikte bond voor jou. De FNV komt op voor jou en werkt graag met jou aan o.a. betere omstandigheden in het werkveld.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Hoe kan ik het FNV opzeggen?

Ben je lid van de FNV? Dan betaal je maandelijks een bedrag die varieert tussen de twee en achttien euro. Het bedrag wat je maandelijks betaalt, hangt volledig af van de bepaalde werksituatie. Je betaalt meer op het moment dat jouw inkomsten hoger zijn dan € 1.800 per maand. Merk je nou dat deze maandelijkse bijdrage geen toevoegde waarde heeft? Dan is het misschien beter om de FNV op te zeggen. Dit kan via de website, maar je kan ook een aangetekende brief opsturen. De aangetekende brief moet altijd een handtekening bevatten zodat de opzegging geldig is. Ook moet je het lidnummer vermelden in de brief.

Waar moet ik opletten bij het opzeggen van de FNV?

Ben je op het moment bezig met het opzeggen van de FNV? Er zijn enkele zaken waar je op moet letten. Net zoals de meeste abonnementen, heeft ook de FNV een opzegtermijn. De opzegtermijn van FNV is drie maanden. Het opzegtermijn gaan in op de eerst volgende maand. Je zit dan nog drie maanden vast aan het abonnement. Wel heeft het FNV een uitzondering op deze regel. Ga je emigreren? Dan geldt er een opzegtermijn van een maand. Samen met de brief, stuur jij het bewijs mee van de uitschrijving in de gemeente. Via deze weg wordt het lidmaatschap direct de volgende maand beëindigt i.p.v. drie maanden.

Roos helpt jou met het besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

    • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
    • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
    • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel