Bespaar tot € 600,- per jaar op je energie

Stap over naar de voordeligste en beste energieleverancier. Wij regelen je overstap.

9.253

Vergelijkingen gemaakt deze maand

€ 600,-

Besparen op je vaste lasten

4.8 / 5.0

Gemiddelde klantwaardering

2 minuten

Onze gemiddelde vergelijkingsduur

Overstappen is besparen

Jaarlijks overstappen van energieleverancier kan je honderden euro’s besparen. Je kunt namelijk profiteren van de speciale overstap aanbiedingen en welkomstkortingen waarmee energieleveranciers nieuwe klanten proberen binnen te halen.

 

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat je door jaarlijks over te stappen tot ruim € 600,- kan besparen. Vergelijk daarom elk jaar. Roos vergelijkt automatisch elk jaar voor jou, zodat jij alleen nog maar een keuze hoeft te maken. Wij zorgen voor de overstap zodat jij kan besparen. Makkelijk toch?

Wij regelen voor jou de beste deal. Ieder jaar weer!

Snel en makkelijk

Energie vergelijken met Roos is zo gedaan. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en een keuze te maken. Wij regelen de aanvraag en de overstap voor je.

Wij zoeken de beste energiedeal voor jou

Aan de hand van jouw voorkeuren en gegevens gaat Roos op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Binnen twee minuten vinden wij de drie beste energiedeals voor jou.

Geld en tijd besparen zonder omkijken

Energieleveranciers en energiedeals vergelijken hoef je vanaf nu niet meer zelf te doen. Roos gaat voor je aan de slag zodat jij geld én tijd kan besparen, zonder gedoe.

Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk

Wij geloven dat het maken van de beste keuze voor jou samengaat met objectief en onafhankelijk advies. Met Roos heb je zekerheid dat je altijd goed zit.

In 2 minuten de beste aanbieding

Jouw nieuwe energiecontract is met Roos zo geregeld. Binnen 2 minuten vergelijken wij de energietarieven van alle energieleveranciers en hebben we de drie beste energiedeals voor jou gevonden. Jij maakt je keuze, wij regelen je overstap. Zonder omkijken besparen op je energiekosten. Dat is makkelijk.

Energie vergelijken in 4 eenvoudige stappen

1.

Vul je gegevens in

Upload je laatste factuur of je jaarrekening, heb je die niet? Dan stelt Roos je een aantal vragen.

2.

Roos vergelijkt

Wij verzamelen de beste aanbiedingen voor jou in een handig overzicht.

3.

Maak je keuze

Roos stuurt je het aanbod van de drie beste aanbieders. Jij kiest de aanbieding die het best bij jou past.

4.

Bespaar tijd en geld zonder omkijken

Roos regelt de overstap voor jou.

De beste energiedeal voor jouw situatie en voorkeuren

Op basis van jouw gegevens en voorkeuren vergelijken wij het totale aanbod aan energiedeals op de markt om zo voor jou het beste aanbod te vinden. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen of vind je duurzaamheid belangrijk? Dan houdt Roos daar rekening mee. De drie beste energiedeals zetten we voor je op een rij zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Met Roos vind je niet alleen de goedkoopste energieleverancier, maar ook degene die het best past bij jouw situatie.

Tip van Roos: kies voor een jaarcontract

Contracten met een langere looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Roos raad je daarom ook aan om te kiezen voor een 1-jarig contract met een vast tarief. Daardoor kun je jaarlijks overstappen en profiteren van de welkomstkortingen. Zo krijg je elk jaar weer de beste deal en betaal je nooit te veel. Blijven overstappen is de voordeligste keuze. Roos regelt het graag voor je!

Onze energieleveranciers

Wat zeggen mensen over Roos

“Vaste lasten zijn zulke onzichtbare kosten. Ik vergeet wel eens om die flink onder handen te nemen”
Maria
“Ik ben wel gevoelig voor besparen. Ook handig dat je bij Roos al je contracten in één overzicht hebt”
Lars
“Ik besteed mijn tijd liever aan mijn hobby’s dan aan vervelende uitzoekkarweitjes”
Henk-Jan
“Ik wil best overstappen, maar ik wil er geen moeite voor doen”
Rutger

Veelgestelde vragen over energie

Waarom energie vergelijken?

Wanneer je niet jaarlijks overstapt van energieleverancier is de kans groot dat je elk jaar honderden euro’s teveel betaald voor je energie. De tarieven blijven namelijk wisselen en loyaliteit wordt niet beloond door de energieleveranciers (zelfs wanneer ze zeggen van wel). Door over te stappen van energieleverancier kan je profiteren van de extra lage tarieven en eenmalige kortingen.

Wil jij weten wat je kan besparen op energie? Roos checkt het graag voor je. Op basis van je verbruik en voorkeuren zoeken wij de drie beste energiedeals voor jou. Zo makkelijk is het.

Wat bepaalt je energieverbruik?

Jouw energieverbruik is afhankelijk van een aantal factoren. Een daarvan is het aantal mensen waarmee je een huishouden vormt, maar ook de soorten apparatuur in je huis en de energiezuinigheid van je woning zijn belangrijke factoren die uiteindelijk je totale verbruik vormen.

Je energieverbruik kan je altijd terugvinden op de jaarrekening van je energieleverancier. Kan je niet precies je energieverbruik achterhalen? Dan kunnen wij je verbruik schatten op basis van het aantal personen in je huishouden. Heb je een dubbele meter? Wij gaan uit van een gelijke verdeling tussen kWh voor dag en nacht.

Elektriciteitsverbruik

Het elektriciteitsverbruik is voornamelijk afhankelijk van het aantal personen dat je huishouden telt. Een gemiddeld huishouden verbruikt ruim 2.800 kWh per jaar. De kosten van je energieverbruik hangt samen met de elektrische apparaten die je gebruikt.

Gasverbruik

Gas gebruik je om je huis of water mee te verwarmen en om te koken. Je gasverbruik is vooral afhankelijk van je woning en niet zo zeer van het aantal personen in je huishouden. Je maandelijkse gaskosten worden bepaald door het gasverbruik. Het voorschot dat je betaald wordt berekend op basis van het gasverbruik van het jaar ervoor.

Zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen om je eigen energie mee op te wekken? Een gemiddeld zonnepaneel wekt ongeveer 236 kWh per jaar op. Roos houdt rekening met de hoeveelheid energie die je opwekt om zo het voordeligste energiecontract te bepalen.

Wil jij overstappen naar energieleverancier met groene energie?

Ben jij je ook bewust van de omgeving waarin je leeft en woont? Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Groene energie wordt steeds meer de standaard. Maar wat is groene energie? Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Soms kom je vergroende stroom tegen, dat is grijze stroom met een groen kleurtje.

Roos vindt het belangrijk dat je nadenkt over onze gezamenlijke toekomst en raad je dus het liefst echte groene stroom aan als dat even kan. Bij het vergelijken van het aanbod kan je per energieleverancier zien hoe groen de leverancier is.

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

49% van de consumenten is de afgelopen drie jaar geswitcht van energieleverancier. Het aantal consumenten dat nog nooit is overgestapt blijft dalen. De gemiddelde overstappende consument is al 3,1 keer overgestapt van energieleverancier en dat getal groeit elk jaar. Steeds meer mensen worden zich dus bewust dat overstappen de voordeligste keuze is. Laat Roos je energiecontract checken zodat ook jij kan besparen.

Overstappen met Roos doe je in drie stappen. Geef je gegevens door aan Roos, vervolgens vergelijken wij het totale aanbod aan energiedeals op de markt om zo voor jou het beste aanbod te vinden. Tot slot doen we je een aanbod aan de hand van de drie beste energiedeals die wij voor jou hebben gevonden. Wil je overstappen? Dan regelen wij het voor je. Zo gedaan dus.

Goed om te weten; jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw oude energiecontract op. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf opzeggen. Stap je over, dan wordt je nooit afgesloten van stroom of gas. Overstappen tussen energieleveranciers is alleen een administratief proces.

Wat is de opzegvergoeding bij overstappen van energieleverancier?

Wil jij overstappen van energieleverancier maar loopt je energiecontract nog? Het is belangrijk om eerst altijd de einddatum van je energiecontract te checken.

Is de looptijd van je energiecontract afgelopen of heb je een contract voor onbepaalde tijd? Houd dan rekening met 30 dagen opzegtermijn.

Heb je een contract met een bepaalde looptijd? Dan is de opzegvergoeding afhankelijk van de resterende looptijd van je energiecontract.

Opbouw energierekening

De energierekening bestaat uit leveringskosten en netbeheerkosten. Je leveringskosten zijn gebaseerd op de energietarieven, energiebelasting, vaste leveringskosten en een eventuele welkomstkorting. Netbeheerkosten zijn de kosten die via je energiemaatschappij betaalt aan de netbeheerder.

Wat doet Roos voor jou?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Ik ga je helpen om geld over te houden zodat je meer financiële ademruimte kan creëren. Dat doen we samen, samen met jou en al onze gebruikers. Met Roos weet je zeker dat je altijd goed zit.

Roos geeft je een overzicht van je maandelijkse terugkerende uitgaven en stuurt je een seintje als je te veel betaalt of in actie moet komen. Kies je ervoor om over te stappen van aanbieder of op te zeggen, dan regelen wij het voor je. Zo kan je makkelijk geld besparen, zonder omkijken.

Hoe bepalen jullie het beste aanbod voor mijn situatie?

Op basis van jouw overzicht van uitgaven kijken we naar jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen met je huidige aanbieder. Aan de hand van deze gegevens vergelijken we het totale aanbod op de markt om voor jou de beste deal te vinden. Wij houden dus rekening met de prijs, maar ook met jouw situatie, voorkeuren en de ervaringen van andere consumenten met die aanbieder.

Is Roos gratis?

Roos is gratis voor jou als gebruiker, dat is fijn. Maar, ik hoor je denken: hoe verdienen jullie dan je boterham? Wij ontvangen een vergoeding als je overstapt naar een andere aanbieder of wanneer je contract wordt verlengd. Dat is soms een eenmalige vergoeding, soms een kleine doorlopende vergoeding. Deze vergoeding is gelijk bij alle aanbieders. De vergoeding heeft natuurlijk geen invloed op ons advies over welk product het beste bij jou past.

Is Roos onafhankelijk?

Ja, Roos is onafhankelijk en objectief. Voor ons is het belangrijk dat jij goed zit, daarbij past alleen duidelijk objectief advies. Roos heeft geen banden met de aanbieders, behalve dat wij ze uitdagen om met de beste deal voor jou te komen.

Wie zit er achter Roos?

Wij zijn Michiel, Rutger, Silvan, Isa, Shakaya, Martijn, Jip, Pepijn en Olaf en helpen jou om grip te houden op je maandelijkse terugkerende uitgaven. Zo hou jij geld over voor de leuke en belangrijke dingen in het leven. Met Roos weet je zeker dat je altijd goed zit. Doe je met ons mee?

Hoe kan ik contact met Roos opnemen?

Wij zijn altijd bereikbaar op [email protected], je kan ons ook een appje sturen via 06-82598646 of ons bellen via 020-2443742 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur).

Bekijk ook onze klantenservice.