Abonnementen
3 min leestijd

Apple One opzeggen

Apple One is een abonnement voor al je Apple-diensten in één. Gebruik je het toch niet genoeg? Roos zocht uit hoe je de Apple One kunt opzeggen.

Wat is Apple One?

Apple One is een abonnement voor al je Apple-diensten in één. Op dit moment zijn dat Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade en iCloud. Zo heb je een muziekdienst, streamingdienst, gamedienst en cloudopslag bij elkaar als bundel. In plaats van op deze diensten losse abonnementen af te sluiten, doe je dat met Apple One in één keer.

Apple One is het antwoord van Apple in de concurrentiestrijd van streaming- en opslagdiensten. Apple is namelijk één van de weinige spelers die meerdere soorten diensten als een abonnement aan kan bieden, in tegenstelling tot Netflix en Spotify bijvoorbeeld.

Door Apple One aan te schaffen, kan het je geld schelen. Bijvoorbeeld als je al een iCloud- en Apple Arcade-abonnement hebt en ook geïnteresseerd bent in de andere diensten.

Welke opties biedt Apple One?

Er zijn drie verschillende Apple One-bundels, waarvan er in Nederland twee beschikbaar zijn: Het individuele pakket en het Apple One-familiepakket. Beiden geven je toegang tot Apple Music, Apple TV Plus, iCloud en Apple Arcade. Het meest uitgebreide Apple One-pakket is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Deze bundel geeft je ook toegang tot Apple Fitness en Apple News Plus.

Apple One Individueel

Het individuele Apple One-pakket kost 14,95 euro per maand. Als je op dit moment losse abonnementen op alle vier de Apple-services hebt, bespaar je bij dit pakket 6 euro per maand.

Apple One Gezin

Het familiepakket kost 19,95 euro per maand en is inclusief 200GB iCloud-opslag.

Beide pakketten bieden een gratis proefperiode van 1 maand. Zo kun je dus zelf ondervinden of het overkoepelende abonnement wat voor jou is.

Mocht je nou merken dat je één of meerdere diensten eigenlijk niet gebruikt, dan valt Apple One al snel (te) duur uit. Dan kun je dus beter Apple One opzeggen en je abonnementen gescheiden houden.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Hoe kan ik Apple One opzeggen?

Opzeggen op iPhone of iPad:

Is Apple One niet wat je ervan gehoopt had? Dan kan je de service maar beter opzeggen. Dat kun je doen op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV. Volg daarvoor de volgende stappen:

 1. Open de App Store of het Instellingen menu en klik op je profiel-icoon
 2. Druk op ‘Abonnementen’
 3. Selecteer ‘Apple One’
 4. Kies ‘Annuleer abonnement’ en druk vervolgens op ‘Bevestigen’. Je Apple One abonnement is nu opgezegd.

Opzeggen op Mac:

 1. Open de App Store app en klik op je profiel-icoon linksonder
 2. Klik op ‘Bekijk informatie’ en log in op je Apple ID als je nog niet ingelogd bent
 3. Zoek op de pagina ‘Accountinformatie’ naar ‘Beheer’ en klik hierop. (Je kunt het vinden rechts van ‘Abonnementen’)
 4. Klik op ‘Apple One’
 5. Kies ‘Wijzig’
 6. Selecteer ‘Annuleer abonnement’ en klik vervolgens op ‘Bevestigen’. Je Apple One abonnement is nu opgezegd.

Opzeggen op Apple TV:

 1. Open het Instellingen menu en ga naar ‘Accounts’
 2. Kies voor ‘Abonnementen’
 3. Selecteer ‘Beheer abonnementen’
 4. Ga naar ‘Apple One’
 5. Kies ‘Wijzig’
 6. Kies ‘Annuleer abonnement’ en druk vervolgens op ‘Bevestigen’. Je Apple one abonnement is nu opgezegd.

Je zult zien dat je tot het einde van de factureringsperiode nog gebruik kunt maken van Apple One. Mocht je je bedenken, kun je altijd weer opnieuw een Apple One abonnement afsluiten, net zoals je dat de eerste keer hebt gedaan!

Heb je nog andere accounts die je toch liever ook opzegt? Kijk op deze pagina’s voor hulp daarbij: Disney Plus opzeggen, Netflix opzeggen, RTL XL opzeggen, Videoland opzeggen, Fox Sports opzeggen.

Kun je je maandelijkse uitgaven maar moeilijk bijbenen?

Maak je geen zorgen! Roos is ervoor om je financieel fit te houden. Als slimme financiële assistent optimaliseert Roos je maandelijkse terugkerende uitgaven. Dit levert je financiële ademruimte om geld over te houden voor de echt leuke dingen van het leven. Hoe werkt dat? Roos zet al lopende abonnementen op een rijtje en stuurt een seintje met een beter voorstel zodra er een verloopt. Is je contract verlopen? Kies dan het beste aanbod. Team Roos regelt de overstap, verlenging of opzegging. Dat bespaart jou geld en tijd!

In 5 minuten weten waar je geld laat liggen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel