Autoverzekering
1 min leestijd

Wat dekt de WA Beperkt Casco Autoverzekering?

logo dagen color

€ 1.000 in 14 dagen verdienen?

Wil je geld besparen op je maandelijkse uitgaven en meer tijd en geld overhouden voor de leuke dingen in het leven? Meld je dan aan voor onze e-mailreeks ‘in 14 dagen minder geld uitgeven’. Doe je mee?

Ja, ik wil meer wetenJe ontvangt elke dag een leuke én makkelijke bespaartip in je e-mail!

 

Wel inbraak, maar geen aanrijding. Wat dekt de WA Beperkt Casco?

De WA Beperkt Casco-autoverzekering heeft de wettelijk verplichte WA-dekking; voor schade die je met je auto toebrengt aan anderen ben je sowieso verzekerd. Het voordeel van deze verzekering is dat ook bepaalde soorten schade aan je eigen auto vergoed kunnen worden. Zo word je veelal vergoed voor schade aan je auto als gevolg van:

  • brand, explosie en blikseminslag
  • diefstal, joy riding en inbraak
  • natuurgeweld: storm, hagel en overstromingen
  • botsing met loslopende dieren en vogels
  • ruitbreuk of een sterretje in de voorruit

Wat Roos opvalt, is dat ‘aanrijding’ niet in dat lijstje staat. Daarvoor ben je met de WA Beperkt Casco verzekering dus niet verzekerd. In de poliswaarden van je verzekeraar kun je meer in detail lezen voor welke schade aan je eigen auto je precies vergoed bent.

Is de WA Beperkt Casco-autoverzekering iets voor jou?

Als je geen spaargeld hebt om eventuele schade aan je eigen auto te betalen, kan het slim zijn om de WA Beperkt Casco autoverzekering te kiezen. Dan betaal je een iets hogere polis, maar hoef je bij een gebroken ruit of hagelblutsen in je auto niet ineens een groot bedrag te betalen.

Die verzekering wordt meestal gekozen voor auto’s van 5 tot 8 jaar oud. De waarde van die auto’s is namelijk gedaald, daarom is het slimmer om je auto niet meer volledig te verzekeren. Als jouw auto wel nog veel waard is, kan het voor jou slimmer zijn om hem volledig te verzekeren met WA Volledig Casco-verzekering.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel