Roos legt uit

De WA-autoverzekering: de goedkoopste basis­dekking

De WA-autoverzekering is de goedkoopste basisdekking voor je auto. Je hoeft er niet al te diep voor in je buidel te tasten, maar wat dekt die verzekering eigenlijk? Roos legt het kort uit.

Door Roos op 4 november 2014 met een leestijd van 1 minuut

Wat dekt de WA-autoverzekering?

De WA-autoverzekering dekt schade die je met de auto aan andere voertuigen, personen en hun bezittingen veroorzaakt. Als je wettelijk aansprakelijk bent voor die schade, ben je prima verzekerd. Ook als niet jij, maar iemand anders jouw auto gebruikt, wordt de schade vergoed. Maar let op: de kosten voor de schade aan je eigen auto zul je zelf moeten ophoesten.

Is de WA-autoverzekering iets voor jou?

Omdat deze basisdekking schade aan je eigen auto niet verzekert, wordt die meestal gekozen voor oudere auto’s. De emotionele waarde mag dan wel gestegen zijn, maar als je auto ouder is dan 8 jaar, is de financiële waarde ervan flink gedaald. Dan kies je dus beter voor een lagere premie, omdat je toch voor je oudere auto toch niet veel terugkrijgt.

Denk er wel aan dat je eigen schade niet vergoed wordt. Als je voor deze WA-verzekering kiest en je graag nog een paar jaar met je auto wilt rondrijden, kun je dus beter wat spaargeld opzij zetten.

Is je auto je te dierbaar en wil je die liever wel verzekeren voor schade? Lees dan Roos haar bevindingen over de WA Beperkt Casco en de WA volledig casco basisverzekeringen.

Zet nu zelf een contractwekker!

Zet een contractwekker en krijg precies op tijd het juiste advies.