Internet tv & bellen
3 min leestijd

Glasvezel vergelijken: in 2 minuten de beste aanbieding

Glasvezel? Een paar jaar geleden nog een futuristisch klinkend begrip, maar inmiddels helemaal thuis (letterlijk) in onze samenleving. Inmiddels ligt deze supersnelle internetverbinding in zo’n 3 miljoen huishoudens in Nederland. Roos spitte dit onderwerp eens tot de diepgewortelde kabels door. Lees snel verder!

Heb jij al glasvezel internet en wil je de beste aanbieding ontvangen? Of weet je nog niet zeker of jij al glasvezel hebt? In beide gevallen kan Roos je verder helpen! Lees in dit artikel alles over wat glasvezel is, zodat we samen glasvezel kunnen vergelijken!

Wat is een glasvezelverbinding?

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas, die snel en betrouwbaar over grote afstanden signalen kan versturen. Glasvezelkabels werken met licht. Als je licht tegen de kabel aanhoudt, dan zie je dit licht ook aan het uiteinde van de kabel. Door het aan- en uitschakelen van dit licht, ontstaan er patronen die een ontvanger herkent en ontcijfert. Op deze manier wordt informatie verzonden.

Wat is het voordeel van een glasvezelverbinding?

Je kunt via glasvezel – net als met ADSL en kabel – internet, telefonie en televisie ontvangen. Maar met glasvezel kan dit in een razendsnel tempo. Glasvezel kan een hogere internetsnelheid aan; op dit moment gaat de snelheid tot 1GBps. De snelheid waarmee je bestanden op internet kunt uploaden is dezelfde als die voor het downloaden van bestanden. Het is een symmetrische verbinding.

Glasvezel internet providers vergelijken

Op dit moment is KPN de grootste aanbieder van internetabonnementen via glasvezel. Andere grote aanbieders zijn XS4ALL, Telfort en Tele2. Veel kleinere aanbieders richten zich alleen op glasvezel. Zo zijn er bijvoorbeeld Fiber, Budget Alles-in-1 en Caiway. Het glasvezelnetwerk wordt voor 90 procent beheerd door KNP NetwerkNL (voorheen Reggefiber) Met dit bedrijf krijg je dan ook te maken als glasvezel in je buurt wordt aangelegd. Deze tak van KPN is dus verantwoordelijk voor het beheer van het netwerk.

Ligt er glasvezel bij mij in de straat?

Je kunt online checken of er al een glasvezelaansluiting in jouw buurt is aangelegd. Roos kan het ook voor je doen. Hieronder kun je in een paar stappen je gegevens invullen:

In slecht 2 minuten helpt Roos jou besparen op je TV & Internetaansluiting.

energie besparen

Upload je contract of vul je data handmatig in en Roos houdt voortaan jouw internetabonnement in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt. Supersnel besparen zonder moeite!

Ik wil minder betalen

Roos kan dan gelijk voor je checken of jij nog goed zit met je internetabonnement of dat je voordeliger uit kan zijn. In het laatste opmerkingsveld kun je aangeven dat je graag wilt weten of je in aanmerking komt voor een glasvezel abonnement!

Glasvezel abonnementen vergelijken

Er zijn verschillende abonnementen mogelijk met glasvezel. Hoe uitgebreider het abonnement, hoe duurder. Maar met alles-in-1 kan je juist weer goedkoper uitzijn als je de andere abonnementen anders ook zou hebben.

Glasvezel internet pakket

Er zijn veel aanbieders op de markt als het gaat om ‘alleen glasvezel internet’-pakketten. Zoals KPN, XS4ALL en Caiway. Roos neemt ze allemaal mee in haar vergelijking.

Glasvezel internet en TV pakket

Als je ook TV wilt hebben, kun je een internet en TV contract afsluiten. Bij sommige internetpakketten krijg je TV er standaard gratis bij.

Alles-in-1 glasvezel pakket

Er zijn verschillende pakketten op de markt waarbij je telefoon, tv en internet tegelijk kan afsluiten in één pakket. Het voordeel hiervan is dat die pakketten goedkoper zijn dan als je al die producten los van elkaar zou afsluiten. Je kunt in het formulier van Roos invullen waar je op het moment je andere abonnementen hebt lopen, dan checkt Roos gelijk of je met een alles-in-1 glasvezel pakket kunt besparen!

Meer (glasvezel) internet vergelijken?

Benieuwd waar je nog meer op moet letten als je internet gaat vergelijken? Lees verder bij Roos.

Start met besparenHou meer geld over voor leuke dingen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel