Autoverzekering
1 min leestijd

Een autoverzekering? Kies je basisdekking!

Heb jij je eigen auto? Dan heb je het vast, maar hoop je er nooit gebruik van te moeten maken: de autoverzekering. Je kunt je met 3 soorten basisdekking voor verschillende soorten schade verzekeren. Roos helpt je uit te zoeken welke basisdekking voor jou de beste keuze is.

Voor wie is een autoverzekering verplicht?

Vanaf het moment dat je kentekenhouder van een auto bent, ben je wettelijk verplicht die auto minimaal voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Een tweedehandse Citroen, een glimmende Ferrari of een handige familiewagen: dat maakt geen verschil. Met smoesjes als ‘Ik gebruik de auto eigenlijk niet’ of ‘De auto staat nog bij de dealer’ kom je er ook niet onderuit. Een autoverzekering is dus verplichte kost.

Drie soorten basisdekking

Er bestaan drie soorten basisdekking waaruit je kan kiezen. Het bepalen welke dekking bij jou en je auto past, kan een lastige keuze zijn. Daarom somt Roos hier de drie mogelijkheden op. Benieuwd naar wat ze inhouden en welke verzekering voor jou de meest interessante is? Die keuze kun je baseren op de waarde en leeftijd van je auto en je budget om eventuele schade aan je eigen auto zelf te betalen. Klik de linkjes aan om nog meer te weten te komen over de drie soorten basisdekking!

1. WA-autoverzekering

Dit is de goedkoopste van de drie opties. De WA-autoverzekering is verplicht voor iedere autobezitter, en dekt alleen schade aan anderen.

2. WA beperkt casco

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt meer. Wil je weten waar je met die verzekering precies voor verzekerd bent, en of dit iets voor jou kan zijn? Dat lees je hier.

3. WA volledig casco

De WA volledig casco autoverzekering of All Risk-verzekering vergoedt bijna alles. Alles? Ook explosies en terroristische acties? En hoe zit het met deuken van gigantische hagelbollen? Roos legt het je hier uit.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel