Energie
3 min leestijd

Korting op energie? Zo betaal je nooit meer te veel voor energie!

Wil jij geld besparen op je energierekening? Roos vertelt je in dit artikel hoe jij van korting kunt profiteren zodat je niet te veel voor je energie betaalt.

Wist je dat je tientallen euro’s per maand kan besparen op je energierekening? Door middel van allerlei cashbacks en andere acties kan je veel korting op jouw energie krijgen! Wij zijn als Nederlanders dol op korting, niet zo gek dat energieleveranciers dus ook korting op energiecontracten geven. Net als vorige jaren zijn er ook in 2021 veel kortingen op energie in Nederland.

Kortingsacties energieleveranciers

Met Roos hoef je niet zelf alle kortingsacties van verschillende energieleveranciers te vergelijken, wij doen dat voor jou! We nemen niet alleen cashbacks mee bij de berekening maar ook welkomstkortingen en alle andere soorten korting op energie. Roos is jouw slimme financiële assistent voor onder andere energiecontracten. Hierdoor krijg je meer financiële ademruimte en hou je dus meer geld over voor de echt leuke dingen in het leven zoals een dagje Efteling of een lekker etentje. Uit ervaring weten we dat er vaak het meeste te winnen valt met cashback kortingen op energie. In de volgende paragraaf geven we daarom wat meer informatie hierover.

Cashback (korting) op energie

Energieleveranciers gebruiken vaak de term cashback in plaats van korting. Het idee van een cashback op je energie is eigenlijk best simpel. Bij het afsluiten van een energiecontract krijg je een korting die soms wel op kan lopen tot 250 euro per jaar. Je moet vaak wel even geduld hebben tot je dit geld krijgt. Het bedrag van de energie korting wordt namelijk pas na een jaar uitgekeerd. De reden hiervoor is dat de energieleverancier er zeker van wil zijn dat je een heel jaar klant bij hen blijft en niet overstapt naar een concurrent. Deze cashback wordt op een van drie manieren verrekend met je energierekening:

    • Lager energieverbruik: dan krijg je alles wat je te veel hebt betaald plus de cashback terug.
    • Verwacht verbruik: in dit geval krijg je alleen de cashback op je rekening gestort.
    • Meer verbruikt dan verwacht: in deze situatie wordt dit verrekend met jouw cashback.

Energierekening verlagen door korting op gas en stroom

Niemand wil te veel betalen voor de energierekening. Gelukkig kan je vaak profiteren van energie korting op gas en stroom. Door jouw gas- en stroomcontract bij dezelfde energieleverancier af te sluiten kan je maandelijks aardig wat geld overhouden. Vaak gaan de kortingen hand in hand met lage energietarieven, ideaal toch? Neem gratis contact op met Roos en ontdek of deze energiekorting ook voor jou van toepassing is. Wij helpen je namelijk graag verder zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het eindeloos vergelijken online.

Met Roos krijg jij altijd de beste korting op je energie!

Heb je geen inzicht in jouw maandelijkse kosten en wil je graag besparen? Roos helpt je graag om dit onder controle te krijgen. Wij helpen je een overzicht te creëren in jouw maandelijkse uitgaven. Ook sturen wij jou slimme seintjes op het moment dat je kan besparen of wanneer een abonnement komt te verlopen. Zo hou je aan het einde van de maand meer geld over en heb je meer tijd en geld voor de leuke dingen in het leven. Geïnteresseerd in onze hulp of heb je een vraag? Neem een kijkje op onze website en start met besparen!

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Martijn Vrencken) een e-mail over dit artikel