Energie
2 min leestijd

Oxxio App: vanaf januari 2015 voor iedereen gratis beschikbaar

De winter is er! Met dit sweater-weather worden dikke sokken, een wollen muts en een heerlijk warme verwarming voor Roos onmisbaar. Als rasechte koukleum vindt ze het verleidelijk om de temperatuur lekker hoog in te stellen, maar welke gevolgen heeft dat voor haar energierekening? Zit ze boven of onder het gemiddelde energieverbruik? Dat kan de gratis Oxxio App haar in het vervolg vertellen! Die is vanaf januari voor iedereen beschikbaar.

Oxxio App: energieleverancier-onafhankelijke service

Vanaf januari 2015 maakt energieleverancier Oxxio haar slimme app, die inzicht geeft in energieverbruik- en kosten, gratis beschikbaar voor iedereen. Die is dan te downloaden via Google Play en de App Store. Dat is het gevolg van de eerder aangekondigde samenwerking van de Oxxio met HomeKit software van Apple. Nu kunnen alleen klanten gebruik maken van die app, maar dat verandert dus binnenkort. Ook fijn: de software wordt niet als verkoopkanaal gezien, maar zal dienst doen als een service waarvan iedereen gebruik van kan maken. Je wordt dus niet om de oren geslagen met Oxxio-logo’s.
Hendrik Greven, marketeer bij TamTam, het bedrijf dat de app ontwikkelde:

De boodschap is dat iedereen recht heeft op grip op zijn energieverbruik en -kosten. Dat gebeurt vanuit het Oxxio-merk, maar dan wel vrij neutraal om te voorkomen dat het wordt ontvangen als een wervingsmiddel.

Omdat dat meeste Nederlanders nog geen slimme meter hebben, slechts 10% namelijk, is deze app gemaakt voor analoge energiemeters. Je moet dus zelf regelmatig je meterstanden invullen. Er wordt momenteel wel gewerkt aan een koppeling voor slimme meters.

Oxxio: van energieleverancier naar energiecoach

De komst van ontwikkelingen als Apples HomeKit verandert de rol van energieleveranciers volledig, volgens Oxxio.

Als wij zien dat een koelkast bij een klant veel meer energie verbruikt dan koelkasten bij andere klanten, kunnen we deze klant hier op wijzen en aangeven dat hij 100 euro op jaarbasis meer verbruikt dan vergelijkbare huishoudens. Wij kijken ernaar uit de transitie door te maken van energieleverancier naar energiecoach.

Wat kun je met de Oxxio App?

Met de app krijg je:

  • Inzicht in je verbruik: je ziet hoeveel stroom en gas je verbruikt hebt. Dat is handig! Minder handig: je moet eerst wel handmatig je meterstanden invullen.
  • Voorschotcheck: deze functie is er alleen voor Oxxio-klanten. Als klant kun je checken of je maandelijkse voorschotbedrag wel past bij je echte energieverbruik, en dat bedrag aan de hand daarvan aanpassen.
  • Energiescore: met deze funcie kun je je eigen energieverbruik met huishoudens vergelijken. Dat gebeurt op basis van je woonsituatie.
  • Bespaardoel: Met een bespaardoel kun je bespaartips via alerts ontvangen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel