“Bij mij thuis vind je geen papierberg van post”

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt […]

Door Roos op 25 september 2014 met een leestijd van 1 minuut

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan en gaat op zoek naar échte verhalen en ongepolijste ervaringen met mobieltjes, contracten en verzekeringen. Zonder reclametaal.
Deze week aan het woord: Fabienne (31) uit Amsterdam over administratie.

“Het idee van Roos vind ik leuk, hoewel ik me afvraag of ik het zelf zou gebruiken. Ik zet namelijk zelf de einddata van mijn contracten gewoon in mijn agenda. Ik moet bijvoorbeeld nu hoognodig mijn reisverzekering opzeggen. Ik ben er nog niet aan toegekomen, wat ik wel heel irritant vind. Het gaat om een klein bedrag, maar ik kan er niet zo goed tegen als ik geld verspil aan iets wat ik niet gebruik.”

Dus je hebt geen hulp nodig met je administratie. Jij hebt je zaakjes goed op orde, hoor ik.

“Ja, ik ben nooit iemand geweest die de post thuis laat ophopen tot een onaanzienlijke papierberg. Als je geen overzicht meer hebt hierin, denk ik dat je ook overzicht mist in andere dingen. Ik zoek wel nog naar een goed digitaal systeem om mijn overgang van papierwerk naar digitaal te ordenen. Voorheen stopte je alles in een ordnermap, nu heb ik dat nog niet. “

Dan hebben we goed nieuws voor jou, Roos geeft je ook een overzicht van al je lopende contracten.

“O, dat klinkt dan wel weer interessant voor mij. Ik zou wel de waarde inzien van een digitaal systeem met een handige structuur om je contracten terug te vinden. Zoiets als de ouderwetse ordnermap met verschillende tabjes met bijvoorbeeld verzekeringen, sportclubs, mobiele telefoon, etc.”

Goed idee. Ouderwets wordt het niet, wel overzichtelijk!