Gesprekjes
1 min leestijd

“Het kan best zijn dat ik stilzwijgende contracten heb”

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt […]

Roos gaat de straat op. Waardevolle kennis kun je niet alleen van achter je beeldscherm opdoen, vindt Roos. Ze snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan en gaat op zoek naar échte verhalen en ongepolijste ervaringen met mobieltjes, contracten en verzekeringen. Zonder reclametaal.
Deze week aan het woord: Lars (28) uit Amsterdam over stilzwijgende contracten.

“Mijn administratie thuis is niet zo geordend als op het werk. Brieven van zorgverzekeraars en andere vaste contracten maak ik liever een week later open. Het is wel eens voorgekomen dat een contract stilzwijgend is doorgelopen. Je kent het wel, je gaat heel optimistisch naar de sportschool om een abonnement af te sluiten en vervolgens laat je je gezicht niet meer zien. Je vergeet op tijd op te zeggen en je mag nog een jaar betalen. Gelukkig mogen bedrijven dit nu op zo’n manier niet meer doen. Zonde van het geld. Maar het kan best zijn dat ik nog andere contracten heb, die maar blijven doorlopen.”

Dus jij kunt wel wat hulp gebruiken met je administratie. Wat vind je van het idee van Roos?

“Ik zou het wel handig vinden. Ik dacht dat ik niet zo’n bespaarder was, maar nu ik erover nadenk ben ik er eigenlijk wel gevoelig voor. Bovendien lijkt het me handig dat je al je contracten in een overzicht hebt.”

Zou je er moeite mee hebben om je gegevens in te voeren?

“Alles ligt toch al op straat tegenwoordig. Wacht, jullie gaan er toch niet mee aan de haal of wel?”

Helemaal niet, we gebruiken die informatie alleen om je betere deals te kunnen geven. We verstrekken het niet aan derden. Beloofd.

“Mooi zo.”

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel