Internet tv & bellen
4 min leestijd

FOX Sports wordt ESPN: wat betekent dat voor jou als kijker?

Je bent gek op een avondje voetbal kijken. Of basketbal. Of tennis. Kortom, je bent een echte FOX Sports fan! Maar FOX Sports wordt binnenkort ESPN. Wat dat voor jou betekent als kijker lees je hier.

Fox Sports wordt vanaf 1 januari ESPN. De tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports zullen straks deze nieuwe naam dragen. In dit artikel leggen we uit hoe het zo ver is gekomen en beantwoorden we alle vragen die je misschien hebt.

FOX Sports wordt ESPN

FOX Sports heet vanaf 1 januari 2021 dus ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019.

Maak je geen zorgen, qua inhoud verandert er niks: Alle vertrouwde competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN.

Wat is ESPN?

ESPN is een Amerikaanse sportzender die wereldwijd al ruim 40 jaar bekendstaat om sportverslaggeving van hoge kwaliteit. ESPN is vooral befaamd om zijn ‘storytelling’, zowel live als niet-live. Met een indrukwekkende collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat. Denk bijvoorbeeld aan ‘The Last Dance’ over Michael Jordan & The Chicago Bulls, ‘Lance’ over Lance Armstrong, ‘Be Water’ over Bruce Lee en ‘The Life and Trials of Oscar Pistorius’. Dat belooft veel goeds dus!

FOX Sports naar ESPN: Wat verandert er?

Eigenlijk worden alleen de naam en vormgeving anders, verder blijft bijna alles hetzelfde. De competities en programma’s van FOX Sports blijven gewoon, alleen dan zul je ESPN in je beeldscherm zien staan. Je vindt het kanaal onder hetzelfde knopje op de afstandsbediening.

Vanaf 1 januari is ESPN dus de thuisbasis van onder meer de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie en Vrouwen Eredivisie. En van internationaal voetbal uit de Bundesliga, UEFA Europa League en MLS en van de populaire Amerikaanse sporten NFL, NHL, MLB en College Basketball. Uiteraard allemaal met dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren!

ESPN beschikbaar bij dezelfde TV-aanbieders

Heb je momenteel een abonnement op FOX Sports? Geen zorgen, ook na de naamsverandering zijn de zenders net zo beschikbaar als nu. ESPN is vanaf 1 januari 2021 dus beschikbaar bij alle tv-aanbieders die op dit moment FOX Sports aanbieden. En net zoals nu bepaalt je provider op welke manier en tegen welke voorwaarden je naar de zenders kunt kijken of je erop kunt abonneren. Dus als je daar vragen over hebt, moet je contact opnemen met je tv-aanbieder.

Wat verandert er nog meer behalve de naam?

Het uiterlijk verandert dus, met een ander logo en huisstijl. Daarnaast worden de Nederlandse zenders aangesloten bij het internationale redactionele ESPN-netwerk en krijgen ze toegang tot het rijk gevulde filmarchief van ESPN. Daarom staan er mooie fragmenten en items voor de sportliefhebbers in Nederland op de planning, denk aan nieuws en programmering, zowel op tv als online.

Wordt ESPN duurder dan FOX Sports?

De prijs en samenstelling van je abonnement worden vastgesteld door je tv-aanbieder. Vragen hierover kun je dus het beste aan je provider stellen.

Verandert er iets aan de FOX Sports website en app?

In plaats van naar Foxsports.nl surf je vanaf 1 januari naar ESPN.nl. Hetzelfde geldt voor de app: de FOX Sports NL-app wordt vervangen door de nieuwe ESPN-app en is binnenkort beschikbaar voor Android en iOS.

Wat gebeurt er met FOX Sports GO? Is ESPN WATCH precies hetzelfde?

Heb je nu toegang tot FOX Sports GO? Dan wordt dat straks vervangen door ESPN WATCH. Op dit nieuwe online platform krijg je live toegang tot de Nederlandse ESPN-zenders die deel uitmaken van je tv-abonnement. Allemaal te zien op mobiel, laptop of tablet en zonder extra kosten! Net zoals nu met FOX Sports GO.

Nog even in het kort: ESPN vanaf 1 januari 2021

ESPN is het nieuwe FOX Sports, de thuisbasis van het Nederlandse en internationale clubvoetbal. Je kijkt er onder andere de Nederlandse Eredivisie, Vrouwen Eredivisie en Tweede Divisie en ook sport uit het buitenland zoals de Bundesliga, UEFA Europa League en Amerikaanse sporten als NFL, NHL en MLB.

Het hoofdkanaal van ESPN biedt de beste programma’s en een wekelijkse selectie van live wedstrijden uit de diverse competities. Dit kanaal is voor de meeste tv-kijkers zonder aanvullend abonnement te zien bij o.a. Ziggo (kanaal 421, t/m minimaal 31 december 2020, voor klanten met minimaal een TV Start- of Standard-abonnement), KPN (14), T-Mobile (150), Online.nl (405), CanalDigitaal (30), Delta (421) en Youfone (21).

Liever ESPN opzeggen?

Bij Roos helpen we je met geld besparen. Een manier om dat te doen is door abonnementen op te zeggen! Hier lees je bijvoorbeeld hoe je je oude Fox Sports abonnement of je nieuwe ESPN abonnement kunt opzeggen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Jip Hoestra) een e-mail over dit artikel