Internet tv & bellen
3 min leestijd

Verwarring bij Ziggo-klanten: waar is FOX Sports 1/ESPN 1?

Nadat Ziggo-klanten sinds 4 januari niet meer naar de Eredivisie voetbalcompetitie kunnen kijken via FOX Sports 1/ESPN 1 is er bij sommige klanten enige verwarring ontstaan. Roos legt je uit hoe het zit.

Voor de voetballiefhebbers met een Ziggo abonnement was het even schrikken toen ze op 9 januari niet naar de nieuwe speelronde van de Eredivisie konden kijken. Het is namelijk sinds 4 januari 2021 niet meer mogelijk om gratis naar FOX Sports 1 (heet nu ESPN 1) te kijken.

Tijdelijk Fox Sports 1/ESPN 1 gratis

Dat Fox Sports 1 niet meer gratis te bekijken is komt doordat de samenwerking tussen FOX Sports en Ziggo is afgelopen. Op 1 augustus 2020 hadden Ziggo en FOX Sports hun samenwerking verlengd waarbij er werd besloten dat Ziggo-klanten met de digitale abonnementsvormen TV Start/TV Standaard en Ziggo Movies & Series XL tot het einde van het jaar gratis toegang hadden tot FOX Sports 1 (ESPN 1).

VodafoneZiggo heeft aangegeven dat dit een tijdelijk cadeautje was omdat de stadions niet toegankelijk waren voor het publiek vanwege Corona.

Verwarring Ziggo-klanten

Aangezien Corona nog niet weg is en we dus voorlopig ook geen voetbalwedstrijden kunnen bijwonen is er bij vele klanten mogelijk verwarring ontstaan. Ondanks de huidige omstandigheden heeft Ziggo zich aan zijn belofte moeten houden en is FOX Sports 1 op 4 januari van de buis gehaald.

Daarnaast is FOX Sports sinds 1 januari verdergegaan onder de naam ESPN. Door deze verandering dachten sommige klanten dat er een technische fout was met zender 421. Maar dit is dus niet de reden dat FOX Sports 1 uit het aanbod is verdwenen.

Wil je meer weten over deze verandering? Roos heeft er een artikel over geschreven en vertelt jou wat de overgang van FOX Sports naar ESPN betekent voor jou als kijker.

Abonnement FOX Sports/ESPN

Als je de Eredivisie weer op je tv wilt ontvangen zal je een aanvullend abonnement moeten afsluiten. Voor het ESPN Eredivisie abonnement betaal je € 17,95 per maand. Op dit moment loopt er een actie waarbij je de eerste vier maanden 50% korting krijgt.

Dat het abonnement van Ziggo zo prijzig is komt doordat Ziggo ervoor heeft gekozen om alleen de klanten voor ESPN te laten betalen die daar daadwerkelijk naar willen kijken. Andere aanbieders; zoals KPN laten alle klanten met een basisabonnement een bedrag meebetalen voor ESPN waardoor ze het abonnement goedkoper kunnen aanbieden. Zo betaal je bij KPN € 12,99 per maand.

Er zijn ook aanbieders die ESPN Eredivisie in het basispakket aanbieden, zoals Online.nl en Joyne.

ESPN vergelijken

Wil je ESPN vergelijken? Roos heeft een artikel geschreven waarin je alles komt te weten over ESPN met daarin een overzicht van de prijzen per provider.

Dagpas

Ben je Ziggo-klant en wil je eens in de zoveel tijd een belangrijke wedstrijd bekijken maar geen aanvullend abonnement afsluiten? Dan kun je voor € 7,95 een dagpas kopen. Hiermee kan je 24 uur lang naar topsport kijken zonder een abonnement af te sluiten.

Heb jij grip op je maandelijkse uitgaven?

Door je maandelijkse uitgaven op een rijtje te zetten krijg je meer overzicht en kun je er snel achter komen waar je geld laat liggen. Roos helpt je graag met besparen en maakt gratis een overzicht voor je zodat jij meer financiële ademruimte kan creëren om leuke dingen mee te doen. Zo stuurt Roos je slimme seintjes als je kan besparen of als het beter kan. Op deze manier bespaar jij eenvoudig tijd en geld zonder omkijken.

Krijg grip op je maandelijkse uitgavenRoos helpt je met besparen

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel