Internet tv & bellen
4 min leestijd

Wat is GigaNet van VodafoneZiggo? Roos zocht het voor je uit!

Roos beantwoordt al je vragen over het nieuwe netwerk van Vodafone en Ziggo.

Wat is GigaNet?

GigaNet is een krachtig netwerk van Vodafone en Ziggo. Omdat we steeds meer verbonden zijn met elkaar via allerlei apparaten en die apparaten ook weer met elkaar, is er een sterk netwerk nodig om dat allemaal mogelijk te maken.

GigaNet als voorbereiding op 5G

Vodafone en Ziggo rollen GigaNet uit als voorbereiding we op 5G. Dankzij GigaNet en 5G kunnen we straks genieten van hogere internetsnelheden en meer netwerkcapaciteit voor streamen, live gaming, downloaden, live muziek en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met heel veel mensen.

Internet of Things

GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van Internet of Things (IoT) optimaal benut worden. Het Internet of Things zorgt ervoor dat apparaten met elkaar kunnen communiceren, zo zullen parkeersensoren een parkeerplek kunnen vinden, slimme boerderijmachines het werk van de boer (deels) kunnen doen en kunnen chirurgen zelfs op afstand opereren.

Hoe snel is GigaNet internet?

Internet van GigaNet heeft een snelheid tot 1 Gbps, dat is bijna het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbps aansluiting in Nederland. Met 1 Gbps kun je vrijwel onbeperkt ultrahoge-resolutie 4K films en tv-programma’s bekijken, zeer grote mega-bestanden downloaden en supersnel gamen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een HD-film van 5GB in 42 seconden downloadt in plaats van ruim 7 minuten met een gemiddelde verbinding. Of een ultrahoge resolutie 4K-film van 20GB in minder dan 3 minuten in plaats van een klein halfuur. En het downloaden van een game van 45GB is klaar in zes minuten in plaats van een uur. Met deze gigabit-snelheid kunnen hele gezinnen met meerdere apparaten tegelijk online zijn.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Vodafone en Ziggo samen

We zijn meer dan ooit verbonden. Met familie, vrienden, collega’s. Thuis en onderweg. Met apparaten. En die apparaten ook weer met elkaar. Vodafone en Ziggo zijn dus óók een verbinding aangegaan. Samen hebben ze één netwerk gecreëerd om de vele verbindingen te ondersteunen: het GigaNet. Heb je internet van Ziggo en op hetzelfde adres minimaal één Vodafone-abonnement? Dan krijg je iedere maand non-stop gratis extra’s! Dit geldt ook voor alle zakelijke abonnementen.

Wat kost GigaNet en hoe kan ik GigaNet kopen?

Om van GigaNet gebruik te maken moet je een abonnement hebben of afsluiten bij Vodafone of Ziggo. Als je al klant bent van Vodafone of Ziggo en GigaNet is al beschikbaar in jouw regio, dan maak je al gebruik van GigaNet. Het heeft geen invloed op je huidige abonnementskosten.

Ziggo biedt ook een nieuwe abonnementsvorm aan bij zijn gigabit-netwerk. ‘GIGA’ bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Voor particulieren kost dit pakket €99,50 per maand. Wel zijn er aan het begin bepaalde promoties en extra’s voor GigaNet.

GigaNet gratis extra’s

Bij bepaalde combinaties van Vodafone en Ziggo abonnementen kun je een boel gratis extra’s krijgen, zoals €5 korting, een gratis TV pakket en een dubbele databundel. De gratis extra’s gelden bij een geselecteerd abonnement voor vast internet van Ziggo en een geselecteerd mobiel abonnement van Vodafone. Deze abonnementen moeten op hetzelfde Nederlandse adres geregistreerd staan. Ze hoeven dus niet op dezelfde naam te staan. Het hele gezin kan meedoen!

Waar wordt GigaNet aangeboden?

Ziggo en Vodafone zijn begonnen met de uitrol van GigaNet in de regio’s Utrecht, Hilversum en Den Haag. De rest van het land zal in de komende 2 jaar ook van GigaNet worden voorzien.

Hoe kan ik GigaNet opzeggen?

GigaNet is een aansluiting waar de diensten van Vodafone en Ziggo gebruik van Maken. Je kunt dus niet direct GigaNet opzeggen. Je kunt wel je abonnement Bij Ziggo of Vodafone opzeggen.

Ziggo opzeggen via telefoon

Je kunt Ziggo opzeggen door te bellen naar 1200.

Ziggo online opzeggen

Je kunt ook Ziggo opzeggen door naar Ziggo opzeggen te gaan en het formulier in te vullen.

Vodafone opzeggen met nummerbehoud

Als je je nummer wilt behouden, kun je een abonnement afsluiten bij een nieuwe provider. Die zorgt er dan voor dat je oude Vodafone abonnement wordt opgezegd.

Vodafone opzeggen zonder nummerbehoud

Je kunt ook Vodafone opzeggen door naar Vodafone opzeggen te gaan en het formulier in te vullen. Je behoudt dan niet je nummer. Ook de Vervangende Toestel Service en de Garant toestelverzekering stopt.

Heb je nog andere accounts die je ook wel op wil zeggen? Roos heeft nog meer artikelen om je daarbij te helpen. Check bijvoorbeeld de volgende pagina’s: RTL XL opzeggen, Fox Sports opzeggen.

Weet je zeker dat je het juiste internet- en telefoonabonnement hebt?

Je weet nu wat meer over GigaNet en VodafoneZiggo. Misschien heeft dit je aan het denken gezet. Heb jij het juiste abonnement? Haal je alles uit je huidige abonnementen of kun je overstappen en besparen? Dat zijn kwesties waar Roos je mee helpt. Roos optimaliseert je maandelijkse terugkerende uitgaven en geeft daarmee financiële ademruimte. Zo hou je geld over voor de echt leuke dingen in het leven. Hoe werkt dat? Roos zet al lopende abonnementen op een rijtje en stuurt een seintje met een beter voorstel zodra er een verloopt. Is je contract verlopen? Kies dan het beste aanbod, team Roos regelt de overstap, verlenging of opzegging. Dat bespaart jou geld en tijd.

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel