Mobiel
3 min leestijd

Hoe kan je sim only vergelijken?

Werkt jouw telefoon nog prima, maar loopt je abonnement ten einde? Dan hoef je helemaal geen nieuwe telefoon te kopen. Roos raadt je in dat geval aan om voor een nieuw sim-only abonnement te kiezen! Dat is een abonnement waar je geen nieuwe telefoon bij krijgt, maar alleen een simkaart. Zo belandt je perfect werkende telefoon niet onder in een la, en kun je gemakkelijk een goedkoper abonnement afsluiten. De kosten voor je telefoon zijn dan namelijk niet in de maandlasten inbegrepen. Zo spaar je makkelijk enkele tientjes in de maand uit! Duurzaam en goedkoop, dat moedigt Roos aan.

Er is tegenwoordig een groot sim only aanbod, dus je hebt dus wel een aantal keuzes te maken. Geen nood, Roos helpt je bij het vergelijken van de verschillende sim only opties!

  • Stap

   Prepaid en sim only vergelijken

   De eerste keuze die je moet maken, is of je een prepaid simkaart of een abonnement wil. Beide opties hebben een aantal voor- en nadelen. Dit zijn een aantal redenen om om prepaid te kiezen:

   – Een abonnementsbundel is maar een maand houdbaar; prepaid beltegoed kun je onbeperkt gebruiken.
   – Met een abonnement kun je onverwachte, buiten-de-bundel kosten maken, met een prepaid kaart niet.
   – Voor een abonnement moet je formulieren invullen, maar iedereen kan binnen een paar minuten een prepaid simkaart kopen.

   Toch is een prepaid simkaart voor de meeste mensen niet de beste optie. Veel providers bieden tegenwoordig ook maandcontracten aan die voordeliger zijn dan prepaid bellen. Prepaid kan bij Tele2 zelfs 2 tot 7 keer zo duur zijn, sms’en tot 3 keer zo duur en internet zelf tot 100 keer zo duur, volgens een recent vergelijkingsonderzoek.

   Prepaid is voor jou dus de juiste keuze als je niet veel belt, en geen formulieren wil invullen. Als je vaak belt, kies je beter voor een abonnement. De meeste providers bieden nu ook maandelijks opzegbare abonnementen aan: goed nieuws voor diegenen met bindingsangst.

  • Stap

   Soort sim only abonnement vergelijken

   Het allereerste waar je op moet letten, is dat je een abonnement kiest dat geschikt is voor jouw telefoon. Sommige abonnementen zijn namelijk alleen geschikt voor BlackBerry’s en iPhones.

   Roos raadt je ook aan om je eigen telefoongedrag in de gaten te houden. Bel je best wel veel, houd je meer van sms’en, of is het voor jou vooral belangrijk om overal en altijd te kunnen internetten? Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt, en ga bij na hoeveel je gemiddeld verbruikt. Had je genoeg, of kwam je altijd te kort? Dit maakt het kiezen van een nieuw abonnement, dat helemaal bij jou past, stukken gemakkelijker. Ook over de lengte van een contract, denk je beter goed na. Tegenwoordig heb je de keuze tussen 1 maand, 1 jaar en 2 jaar.

  • Stap

   Belminuten en sms’en vergelijken

   Bel je relatief weinig (per maand maximum 150 minuten), gemiddeld (tussen 150 en 300 minuten) of veel (meer dan 300 minuten)? Stem je nieuw abonnement daarop af. Als je voor elk nieuwtje je vrienden opbelt, een telefoonverslaafde oma hebt en voor je werk vaak telefonisch contact hebt, dan raadt Roos je aan om voor de optie ‘onbeperkt bellen’ te kiezen.
   Bij het kiezen van een provider kun je ook letten op de mogelijkheid om belminuten naar de volgende maand mee te nemen. Momenteel is dat alleen mogelijk bij HollandsNieuwe. Als je bij deze provider dus eens het maandelijkse aantal belminuten overschrijdt, kun je nog minuten van de voorbije maanden gebruiken. Andere providers beperken de houdbaarheid van belminuten en sms’jes tot 1 maand, en rekenen klanten die over de bundel heen gaan hoge kosten aan van ongeveer 0,30 euro per minuut. Let hier dus goed mee op.

  • Stap

   Sim only met internet vergelijken

   Heb je geen nood aan constant internet of wil jij juist op elk moment je mail en sociale media kunnen checken? Kijk je graag YouTube filmpjes en Netflix in de trein, of sla je gewoon een boek open? De gemiddelde mobiele internetgebruiker kiest voor 500 tot 1500 MB per maand, maar minder of meer kan dus ook.

  • Stap

   Sim only aanbiedingen bij Roos

   Zet Roos ook in als contractwekker en word voor het aflopen van je abonnement automatisch op de hoogte gehouden met voor jou relevante, goedkope deals.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel