Mobiel
4 min leestijd

Sim only abonnement – ja of nee?

Sim only is populair! Steeds meer mensen kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Om verschillende redenen; ze hebben nog een goede telefoon of ze kopen zelf een los toestel. Dat is uiteindelijk namelijk heel wat voordeliger. Roos houdt van besparen en legt alles uit over de sim only.

 

Wat is sim only?

Een sim only is letterlijk vertaald alleen een simkaart. Je sluit een abonnement af bij een provider zonder een telefoon of duur cadeau. Dit bespaart je al gauw een hoop geld omdat de kosten van de telefoon niet doorberekent worden in het abonnement. Zo betaal je voor een abonnement van pakweg 300 belminuten per maand met telefoon al gauw rond de 30 euro. Zonder telefoon is dit rond de 10 euro. Bereken dit over een jaar en je bespaart al gauw 200 euro!

Sim only steeds populairder

Dat een sim only veel goedkoper is, hebben de meeste mensen wel ontdekt tegenwoordig. In 2014 was namelijk bijna de helft van alle mobiele aansluitingen een sim only, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2013. De markt speelt hierop in en er zijn enorm veel prijsstunters die tegen lage prijzen uitgebreide sim only bundels aanbieden.

Verschil tussen sim only en prepaid

Bij beide vormen krijg je alleen een simkaart, maar het verschil is dat je bij een sim only een contract afsluit voor een bepaalde periode. Je beltegoed wordt maandelijks opgewaardeerd en het geld wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Bij prepaid moet je je eigen beltegoed opwaarderen om te kunnen bellen. Je kunt beltegoed in verschillende winkels kopen, of je kunt je tegoed online opwaarderen.

In 2 minuten minder betalen voor je mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden.

Sim only vergelijken

Hoe vind je een abonnement dat bij je past? Tegenwoordig is zoveel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld voor een maandelijks opzegbaar abonnement kiezen, mocht je een avontuurlijke wereldreiziger zijn en je je niet wil binden aan een jaarcontract. Zit je elke maand met een gigantische telefoonrekening en wil je voor altijd hier een eind aan breien? Misschien is dan onbeperkt bellen een oplossing!
Kortom, veel mogelijkheden, veel keuzes die je moet maken. Roos kan je daarbij helpen. Zij vergelijkt de sim only abonnementen met elkaar en adviseert welke het beste bij jouw situatie past. Lees verder over sim only vergelijken.

Sim only en een nieuw mobieltje

Is je toestel van de trap gestuiterd, tijdens paardrijden in de modder verdwenen of in de kroeg gestolen? Dan ben je wellicht op zoek naar een nieuw toestel. Bij een sim only abonnement of een abonnement zonder verzekering, moet je erom denken dat je een simlock vrij toestel koopt. Dit is voornamelijk een belangrijk puntje bij tweedehands telefoons. Tegenwoordig kun je op verschillende websites tweedehands mobieltjes kopen voor een goede prijs. Mobiele telefoons die je bij een abonnement krijgt, zijn niet simlock vrij en doen het alleen met een simkaart van dezelfde provider waarbij het abonnement is afgesloten.
Je kunt wel telefoons makkelijk simlock vrij laten maken bij verschillende winkels of bij de provider van het toestel.

Sim only voor je tablet

Wil je niet meer afhankelijk zijn van wifi, maar overal kunnen internetten op je tablet? Bijvoorbeeld onderweg of in het park? Dan kun je een sim only met internetbundel aanschaffen voor je tablet. Maar dit kan alleen als je een 3G of 4G versie tablet hebt.

Sim only en nummerbehoud

Roos heeft hetzelfde nummer al sinds haar veertiende. Ze zou er niet aan moeten denken om iedereen op de hoogte te stellen van een nieuw nummer. Je weet maar nooit welke oude vlam je probeert te bellen!
Maar wees gerust, je kunt gewoon overstappen met nummerbehoud. Het maakt niet uit welke abonnement je hebt: prepaid, sim only of abonnement. Je nummer behouden is gratis en wordt geregeld door je nieuwe provider.
Om zeker te zijn van nummerbehoud is het zaak om nooit je contract bij je huidige netwerk op te zeggen voordat je bent overgestapt naar een nieuw netwerk. Of stap over bij Roos en zij regelt het voor je. Je hoeft nergens meer aan te denken! Lees meer over Roos.

Sim only en internet

Bij een sim only abonnement kun je verschillende extra’s afsluiten, zoals internet of sms-bundel. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt ook een sim only zonder internet afsluiten en alleen op de wifi netwerken surfen. Met een data-abonnement betaal je voor een bepaalde hoeveelheid MB’s per maand, bijvoorbeeld 500 MB. Wil je weten hoeveel MB jij nodig hebt? Lees dan hier verder.

Sim only aanbiedingen

Loopt je contract bijna af en ben je geïnteresseerd in sim only aanbiedingen? Zet dan een contractwekker bij Roos en zij wekt je met een rijtje interessante sim only deals wanneer het tijd wordt om over te stappen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel