Mobiel
3 min leestijd

De juiste databundel kiezen, hoe doe je dat?

Ben jij de allesverslindende internetter of juist het tegenovergestelde? Bekijk bij welk profiel jij het beste past en gebruik dit als richtlijn voor het kiezen van het juiste data-abonnement.

De juiste databundel kiezen

Een databundel kiezen, is nog niet zo makkelijk. Vooral als je nog nooit eerder een databundel hebt gehad. Daarom heeft Roos deze profielen gemaakt, zodat jij je misschien in een profiel herkent. Zo krijg je een richtlijn naar hoeveel MB je ongeveer moet kijken.

De af-en-toe-web-ster

Je staat op, ontbijt en kleedt je aan. Tijdens de koffie haal je je telefoon eens tevoorschijn en bekijk je wat voor berichten je hebt ontvangen via social media en WhatsApp. De 9292 app gebruik je wel vaak omdat je geregeld op een nieuwe plek moet zijn met het openbare vervoer. Onderweg reageer je op wat mailtjes en bekijk je verschillende nieuwsapps. Tijdens je werk laat je je telefoon meestal met rust en zit je trouwens op de wifi van de baas. Als je naar huis gaat besluit je toch nog even langs een nieuw restaurant te gaan en bekijkt op Iens aanbevelingen in jouw buurt. ’s Avonds zit je te chatten met een vriend op WhatsApp.

Roos adviseert:

200 MB per maand: Geschikt om af en toe apps te gebruiken en de hele dag online te zijn op WhatsApp en Facebook Messenger. Skypen en muziek streamen wordt wat problematischer met zo’n laag abonnement.

De mobiele middenmoot

Je staat op en checkt gelijk Bloglovin en de newsfeeds van social media. Terwijl je je aankleedt, check je Buienradar. De rest van de dag probeer je je sociale contacten te onderhouden via WhatsApp en Facebook Messenger. Tijdens de lunch schrijf je geld over via de online bankieren app om de drankjes van gisteravond te terug te betalen. In de middag check je nog even de nieuwste updates op Instagram en maak je een moodboard ‘Healthy life’ aan op Pinterest. ’s Avonds zit je thuis op de wifi en bekijk je filmpjes op Netflix en Skype je met het thuisfront. Die nieuwe yogaschool probeer je te vinden met Google Maps in plaats van de handgeschreven kaartjes die je thuis snel op papiertje krabbelde. Als je weer naar huis jogt, houdt RunKeeper jouw sportieve prestaties bij.

Roos adviseert:

1 GB per maand: Geschikt om intensief apps te gebruiken en pagina’s te laden met veel foto’s en filmpjes. Skypen en muziek streamen zou af en toe kunnen, maar doe dit liever als je over wifi beschikt. Anders kom je aan de eind van de maand wat MB’s te kort!

Allesverslindende internetter

Wow, eigenlijk alleen als je slaapt verslinder je geen MB’s, de rest van de dag ben je voornamelijk online. Je bent gek op Instagram en je shared elke moment van je leven in foto’s en filmpjes. Onderweg luister je naar Spotify en het liefst praat je alleen met je vrienden via Facetime. Er is geen app die jij niet geïnstalleerd hebt op jouw telefoon. #livinginthefuture

Roos adviseert:

Onbeperkt: Geen zorgen, hiermee kun je alles doen. Lees wel even dit gesprekje, want onbeperkt internet is niet onbeperkt!

Verbruik in Mb per applicatie

Mobiel internet gebruik Verbruik in data
1 uur instant messaging 0,25 – 1 Mb
1 uur surfen op het internet 1,5 – 25 Mb
Downloaden van 100 tekst e-mails 1 – 10 Mb
Downloaden van 1 foto 0,05 – 2 Mb
Downloaden van 1 MP3 3 – 8 Mb
Downloaden van 1 film trailer 7 – 50 Mb
Download van 1 film 700 – 1500 Mb
1 uur video streaming 250 – 500 Mb
1 uur audio streaming 50 – 150 Mb

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel