Nieuws
2 min leestijd

Nationale Nederlanden koopt Vivat, moederbedrijf van Reaal en Zwitserleven

Nationale Nederlanden koopt Vivat, moederbedrijf van onder andere Reaal, Zwitserleven en NowGo. Lees hier wat voor gevolgen dit voor u heeft.

Overname Vivat

In 2019 werd bekend dat verzekeraar Nationale Nederlanden en Athora het bedrijf Vivat over wilde nemen van Anbang. Het productaanbod van Reaal zal onderdeel worden van Nationale Nederlanden. Zwitserleven, een ander bekend verzekeringsmerk van Vivat, heeft een ander lot dan Reaal. Zwitserleven zal dan wel worden overgenomen door Nationale Nederlanden maar het zal gewoon onder haar eigen naam blijven bestaan. Tot slot zal NowGo veranderen naar OHRA.

Akkoord van de Nederlandse Bank en Europese Commissie

Eerder dit jaar in maart (2020) ging de Nederlandse Bank akkoord met de overname en splitsing van Vivat. Zoals al aangegeven ging dit onder meer over de overname van Zwitserleven en de fusie van Reaal naar NN en NowGo naar OHRA. DNB gaf groen licht in de vorm van een verklaring van geen bezwaar.

Naast de Nederlandse Bank gaf de Europese Commissie eerder al ingestemd met een terecht overname van Vivat. Volgens hen zou de overname niet tot bezwaren leiden op gebied van concurrentie.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Wat gebeurd er met de lopende Reaal verzekeringen?

De schadeproducten van Reaal zoals schade-, auto-, reis-, inboedel- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zullen voorlopig niet veranderen volgens de website van Reaal. Deze producten zullen ter zijner tijd worden ondergebracht onder Nationale Nederlanden. Mocht er wel iets voor je veranderen, dan zul je daar tijdig over worden geïnformeerd.

Wat betreft leven- en hypotheekproducten, deze vallen vanaf nu onder Athora. Wederom zal je op tijd worden ingelicht als er iets voor jou verandert.

NowGo wordt OHRA

NowGo, is het derde merk dat is overgenomen in de deal met Nationale Nederlanden. Deze merknaam zal verdwijnen en onderdeel gaan uitmaken van Ohra.

Wat houd dit in voor huidige NowGo klanten?

Sinds 1 juli 2020 was het al niet meer mogelijk om nieuwe verzekeringen bij NowGo af te sluiten. Maar wat betekent de overname voor huidige klanten? Geen zorgen! De huidige NowGo verzekeringen lopen tot het einde van het verzekeringsjaar door en daarbij kan je gewoon de normale service verwachten die je gewend bent. Zodra de polis afloopt wordt de NowGo verzekering automatisch beëindigd. Gelukkig krijg je ruim voor die tijd (twee maanden voor de einddatum) een voorstel van een vergelijkbare verzekering van OHRA. Ga je hiermee akkoord? dan hoef je niks te doen en wordt je automatisch overgezet naar deze verzekering.

Gratis persoonlijk advies

Roos informeert u graag over mogelijke vragen die u heeft over de overname van Vivat door Nationale Nederlanden. Wat betekend deze overname voor uw hypotheek bijvoorbeeld? Daarnaast geven wij ook gratis persoonlijk advies! Het kan namelijk zo zijn dat u bij een andere verzekeraar veel geld kunt besparen!

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Martijn Vrencken) een e-mail over dit artikel