Opzeggen
3 min leestijd

Je krantenabonnement opzeggen, wanneer moet je dat doen?

Wil jij weten wanneer je jouw krantenabonnement moet opzeggen? Dan zit je op de juiste plek. Roos weet hoe je dit moet aanpakken en legt jou in dit artikel uit hoe je hierachter komt.

Een krant erbij pakken op de zondagochtend met een goede kop koffie. Wellicht was dit een onderdeel van jouw weekend ritueel. Mogelijk ben je hier omdat je dit moment hebt ingeruild om tv te kijken of om de volledige Harry Potter serie te lezen. Je hebt nog een abonnement bij het NRC, de Volkskrant, De Telegraaf of een andere krant lopen en eigenlijk wil je hier al een tijdje vanaf. Vaak is het opzeggen hiervan nogal een ingewikkelde klus. Wanneer moet je namelijk je krantenabonnement opzeggen? Dat ga ik aan je vertellen.

Krantenabonnement opzeggen? Let op de kleine lettertjes

Als je jouw krantenabonnement wilt opzeggen moet je eigenlijk het liefst voor het einde van de maand een moment vinden om dit te regelen. Je wilt natuurlijk geen onnodige kosten verspillen aan een abonnement die je toch niet gebruikt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de wettelijke opzegtermijn van het abonnement. Kranten hebben hier namelijk verschillende regels voor. Een opzegtermijn betekent dat je krantenabonnement nog een tijd doorloopt voordat die volledig wordt stopgezet. Daarnaast is er ook vaak sprake van een automatische verlenging.

Minder betalen voor je auto, energie, TV & internet of mobiel?

Zet Roos aan het werk om voor jou persoonlijk de beste deal te vinden en bespaar honderden euro's per jaar!

Start met besparenHet kost je slechts 2 minuten!

Algemene voorwaarden

Al deze regels kun je terugvinden bij de algemene voorwaarden. Kijk naar de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op jouw krant. Check vervolgens voor jezelf na wat voor soort abonnement je hebt afgesloten. Heb je een proefabonnement, een krantenabonnement met einddatum of een krantenabonnement zonder einddatum? Vergeet ook niet dat je het krantenabonnement volgens de wet altijd mag opzeggen op dezelfde manier waarop je het hebt afgesloten. Zorg ervoor dat je altijd een bewijs hebt van de opzegging.

Proefabonnement

Een proefabonnement moet vanzelf aflopen als de proefperiode voorbij is. Zonder jouw toestemming mag deze niet worden verlengd. Als je na een proefabonnement wel een automatische verlenging of aankoop accepteert, valt je abonnement onder een van de soorten die hieronder staan beschreven.

Krantenabonnement stopzetten met einddatum

Als je een krantenabonnement hebt afgesloten voor een vaste periode: zoals 1 jaar, dan moet je in de meeste gevallen wachten totdat die periode is verstreken voordat je het abonnement kan stopzetten. Nadat deze periode is voorbijgegaan kun je het abonnement opzeggen. Meestal geldt er daarna nog wel een opzegtermijn van 1 maand tot maximaal 3 maanden. Na het opzegtermijn is het abonnement dan definitief stopgezet. Als je graag wel eerder dan de vaste periode je abonnement wilt stopzetten kan je dit proberen door dit simpelweg te vragen. Maar hier heb je in principe geen recht op.

Lees ook hoe je een abonnement bij Veronica Magazine moet opzeggen.

Krantenabonnement opzeggen zonder einddatum

Met een abonnement zonder einddatum kun je elk moment opzeggen. Alleen zit er dan nog wel een opzegtermijn aan vast. Aan dit opzegtermijn zitten regels verbonden. Zo mag je opzegtermijn maximaal 1 maand zijn als je minstens een keer per maand de krant ontvangt, en maximaal 3 maanden als je de krant minder dan een keer per maand ontvangt.

Roos helpt jou om slim geld te besparen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel