Autoverzekering
4 min leestijd

Hoe kan je een autoverzekering wijzigen? Lees het hier

Ben jij van plan om jouw autoverzekering te wijzigen? Daar kan het één en ander bij komen kijken. Wil je weten welke onderdelen er komen kijken bij het veranderen van jouw autoverzekering? Lees het artikel verder.

Iedereen die een auto in bezit heeft, heeft waarschijnlijk een autoverzekering afgesloten. Per maand worden er kosten hiervoor afgeschreven van jouw rekening. Dan ineens kom je erachter dat de kosten of gegevens van jouw verzekering niet meer kloppen. Maar hoe pas je dat aan? In dit artikel lees jij hoe alles over het wijzigen van de autoverzekering. Meer over weten? Lees het artikel verder.

Mijn autoverzekering wijzigen: dekking verlagen

Om risico te vermijden heb jij een hogere autoverzekering afgesloten. Na een tijd merk je dat het rijden goed af gaat en er eigenlijk geen reden is om een hoge verzekering te hebben. Er is sinds het begin van de verzekering geen schade gereden en je wilt eigenlijk de dekking hiervoor verlagen om per maand minder kosten te hebben. In sommige gevallen kan jij slechts aan het einde van het contract de premie verlagen. Om te weten of dit ook geldt bij jouw verzekeraar is het goed om even het contract door te lezen en eventueel contact op te nemen met de verzekeraar.

Mijn autoverzekering wijzigen: dekking verhogen

Om hoge kosten per maand te vermijden heb jij een lagere autoverzekering afgesloten. Toch heb je gemerkt dat je hier en daar al wat schade hebt gereden en er misschien zelfs een diefstal is geweest. Hierdoor heb je al enkele keren moeten aankloppen bij de verzekering en zelfs sommige schade zelf moeten betalen. Om alle schade te dekken wil jij dus de autoverzekering wijzigen en deze verhogen. Het verhogen van de dekking kan op elk moment. Wel kunnen hier de nodige kosten bij komen kijken dus belangrijk is dat jij hier rekening mee houdt. Zie jij dezelfde dekking bij een andere verzekeraar maar een stuk goedkoper? Dan is er nog een mogelijkheid om over te stappen.

In 2 minuten minder betalen voor je autoverzekering?


autoverzekering

Bespaar automatisch op je autoverzekering. Vul eenmalig je gegevens in en Roos houdt voortaan jouw autoverzekeringpremie in de gaten, vertelt je als je te veel betaalt en geeft je een seintje wanneer je contact afloopt.


Ik wil minder betalen

Tijdelijk mijn autoverzekering wijzigen

Als eigenaar van een auto sluit je een verzekering af om risico te mijden maar het kan voorkomen dat de auto tijdelijk niet gebruikt. Op dit moment zijn er twee mogelijke optie: de verzekering volledig opzeggen of tijdelijk de autoverzekeringen stopzetten. Bij een tijdelijke opzegging schort je de verzekering op. Een voordeel van het opschorten is dat de schadevrije jaren nog drie jaar lang gelden i.p.v. één jaar. Dit kan een enorm voordeel zijn als jij toch binnen deze drie jaar een nieuwe verzekering wilt afsluiten. Om de schorsing van de verzekering aan te vragen, moet jij een kopie van het schorsingsbewijs meesturen. Een schorsingsbewijs kan je aanvragen bij de RDW.

Ik wil mijn gegevens veranderen van mijn autoverzekering

Ben jij jaren een tevreden klant bij een verzekeraar, maar wil jij de gegevens van de autoverzekering tussendoor wijzigen? Dat kan heel makkelijk. Heb jij bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht of ben je verhuist, dan kan jij via een tussenpersoon deze verandering doorgeven. De tussenpersoon is vaak de partij waar jij de autoverzekering hebt afgesloten. Om zeker te weten welke partij jouw tussenpersoon is, moet je goed het contract doorlezen. Is Roos jouw tussenpersoon? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jouw gegevens bij de verzekeraar worden aangepast. Wel kan het voorkomen dat door de wijziging de premie wordt verhoogd. Om misverstanden te voorkomen kan je het beste contact opnemen met de verzekeraar. 

Roos kan dit voor jou aanpassen bij de gekozen verzekeraar

Ik wil mijn autoverzekering veranderen naar een andere verzekeraar

Ben je na aantal jaren toch op zoek naar een nieuwe dekking? Dan is het verstandig om te vergelijken en te kijken welke verzekering het beste bij jou past. Het kan namelijk voorkomen dat een andere partij jouw wensen voor een goedkopere prijs aanbieden. Het zou dan zonde zijn om extra te betalen terwijl je per maand geld kan besparen. Let wel op dat je bij sommige autoverzekeraars een eerste termijn hebt van een jaar en daardoor niet makkelijk kan opzeggen. Om extra kosten te voorkomen is het belangrijk om het contract goed door te lezen en eventueel contact op te nemen met de verzekeraar voor mogelijke vragen.

Roos helpt jou om de autoverzekering te wijzigen

Roos helpt je op drie gebieden:

  • Geld besparen: Onze gebruikers besparen gemiddeld € 1500 per jaar op energie, verzekeringen, mobiel, internet + tv + bellen en veel meer abonnementen.
  • Grip op je uitgaven: Creëer overzicht over je maandelijkse uitgaven. Ontvang slimme seintjes als je geld kan besparen of het beter kan. Bespaar tijd en geld om echt leuke dingen te doen.
  • Slimme seintjes: als je in actie moet komen om te besparen, suggesties voor betere producten en tips voor je persoonlijke financiën.
Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Shakaya Janse) een e-mail over dit artikel