Slimme tips
2 min leestijd

Ga voedselverspilling tegen met Too Good To Go

Vraag jij je ook niet af wat er met al dat eten gebeurd wat dagelijkse niet wordt verkocht in cafe’s, broodjes zaken, supermarkten en andere plekken? Roos wil de wereld graag mooier maken en ging hiervoor aan de slag met de Too Good To Go-app. Doe je mee?

Hoe groot is het probleem van de voedselverspilling?

Wist je dat een derde van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd onnodig wordt verspild? Alleen al in Nederland wordt tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weggegooid. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te halveren en daarmee Nederland weer koploper te maken in de strijd tegen voedselverspilling.

Voedselverspilling is niet alleen zonde van het eten, maar ook de grondstoffen die hiervoor zijn ingezet en de CO2 die nodig was om dit te produceren. Voedselverspilling zet onze planeet onder een enorme druk. Volledige stukken bos worden gekapt om plaats te maken voor landbouw en producten die niet worden opgegeten. Daarnaast zijn er talloze wetenschappelijke artikelen verschenen waarin voedsel dat verspild wordt op een niet-duurzame manier, ervoor zorgt dat er schadelijke stoffen worden vrijgelaten.

Too Good To Go is een app die helpt om voedselverspilling tegen te gaan.

Voedselverspilling tegen gaan

Too Good To Go is een app voor iPhone en Android om voedselverspilling tegen te gaan. Too Good To Go is begonnen in Denemarken en tegenwoordig actief in veel Europese landen.

De app verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat voedsel alsnog tegen gereduceerde prijzen verkocht wordt in plaats van weggegooid. In verschillende Nederlandse steden doen ketens als De Bakkerswinkel, STACH of Vlaamsch Broodhuys, Mercure Hotel en Vomar en nog veel meer ketens mee. Wekelijks worden nieuwe locaties toegevoegd en meer maaltijden en eten gered.

Bij Too Good To Go noemen ze de geredde maaltijd een Magic Box. De prijzen voor deze Magic Boxen liggen tussen de 3,99 euro tot 12,99 euro. De prijs ligt wel tot 70% lager dan wat je er normaal voor zou betalen. Wat er precies in zo’n Magic Box zit is afhankelijk van wat er overblijft en iedere keer weer een verrassing.

Download de Too Good To Go app

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. In de app kan je alle locaties zien en waar nog een Magic Box te krijgen is met heerlijk eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen.

Roos is groot fan van Too Good To Go. Wil je het zelf proberen? Download dan de apps in jouw App Store.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Michiel) een e-mail over dit artikel