Streamingdiensten
2 min leestijd

Amazon Prime in Nederland

Met amazon.nl komt ook Amazon Prima naar Nederland. Amazon Prime biedt snelle verzending maar ook veel extra’s als gratis games, opslag in Amazon Photos en series en films op Prime Video voor maar 2,99 euro per maand.

Amazon naar Nederland

Op 10 maart jongstleden heeft Amazon zijn Nederlandse webwinkel geopend waarbij duizenden Nederlandse winkeliers al zijn aangesloten. Hiermee is de grootste concurrent van partijen als bol.com, Coolblue maar ook Wehkamp, Fonq naar Nederland gekomen.

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld met een jaaromzet van bijna 250 miljard euro en verstuurt dagelijks miljoenen pakketjes.

Nederland is het zesde land in Europa met een eigen webwinkel.

Producten verkopen via Amazon

In de VS verkopen miljoenen bedrijven producten via Amazon. In Nederland zou het gaan om enkele duizenden ondernemingen. Bij de Nederlandse concurrent Bol.com zijn 27.000 ondernemers aangesloten.

Amazon Prime

Een van de geheime wapens van Amazon om consumenten over de streep te trekken is Amazon Prime en Prime Video. Amazon Prime kost 2,99 euro per maand, waarmee jij kan profiteren van gratis bezorging, het onbeperkt streamen van films en tv-series via Prime Video en het spelen van gratis games en in-game-content met Twitch Prime. Verder geldt voor Prime-leden dat ze onbeperkte opslag hebben met Amazon Photo. Dat is handig!

Prime Video

Misschien had je er al van gehoord. Onderdeel van Amazon Prime is ook Prime Video. Hiermee kan je duizenden populaire films & TV shows online bekijken wanneer je maar wilt thuis op je TV of mobiel maar ook offline. Prime Video is niet zoals Netflix in het Nederlands maar vaak ondertiteld.

Amazon Prime kostte voorheen de eerste zes maanden 2,99 euro per maand, waarna de prijs steeg naar 5,99 euro per maand. In het huidige aanbod blijft de prijs na de gratis proefperiode gewoon 2,99 euro per maand.

Grip op je abonnementen

Amazon Prime is een abonnement. Een Nederlands huishouden heeft gemiddeld zo’n 15 abonnementen en contracten. Denk hier aan je vaste lasten zoals energie, mobiel bellen, internet, je verzekeringen maar ook je sportschool, tijdschrift of krant, Netflix en Spotify en nog veel meer. Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks 1500 euro.

Roos is jouw slimme financiële assistent. Roos geeft je grip op je maandelijks terugkerende uitgaven en geeft financiële ademruimte om geld over te houden voor de echt leuke dingen van het leven. Dat wil jij toch ook?

Start met besparen op je maandelijkse terugkerende uitgaven

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel