Streamingdiensten
4 min leestijd

Amazon Prime Video delen? Zo deel je jouw account

Bij veel streamingdiensten is het mogelijk om je account te delen met vrienden of familie, ook bij Amazon Prime Video is het tegenwoordig mogelijk om deze profielfunctie te gebruiken. Roos legt je uit hoe het werkt.

Amazon Prime Video is een onderdeel van het Amazon Prime abonnement. Met dit abonnement hebben gebruikers onder andere onbeperkt toegang tot een groot aanbod aan series en films op Prime Video. Je kunt je Amazon Prime Video account delen met anderen door verschillende profielen aan te maken. Roos legt je in dit artikel uit hoe je dat moet doen.

Amazon Prime delen met anderen

Op Prime Video is het mogelijk om maximaal zes gebruikersprofielen te hebben op één Amazon-account. Daarnaast kun je op een Amazon-account met maximaal drie schermen tegelijk streamen.

Elk profiel heeft zijn eigen persoonlijke aanbevelingen, een kijkgeschiedenis en een volglijst waar je films en series kan opslaan die je later wilt bekijken. Handig! Zo word je namelijk niet overspoeld met de detectives van je moeder of de tekenfilms van je broertje.

Let hier op voordat je je Amazon Prime account gaat delen

Als je een creditcard hebt gekoppeld aan jouw Amazon Prime account is het mogelijk dat de mensen met wie jij een account deelt aankopen kunnen doen op Amazon met jouw creditcard. Om dit te voorkomen kun je iDEAL als standaard betaalmethode gebruiken. Het is natuurlijk belangrijk dat je je inloggegevens alleen met personen deelt die je vertrouwt.

Amazon Prime Video delen: een profiel aanmaken

Als je je Amazon Prime Video wilt delen zal je eerst een nieuw profiel aan moeten maken. Je kunt de gebruikersprofielen aanmaken en bewerken via de website van Prime Video of de app.

Stappenplan profiel aanmaken Prime Video website

 1. Open de website van Prime Video
 2. Klik rechtsboven in de hoek op jouw profielpictogram/jouw naam
 3. Klik op ‘+ Nieuw’
 4. Vul een profielnaam in
 5. Schakel de optie kindvriendelijk profiel aan als het om een kind gaat
 6. Klik op ‘Opslaan’

Stappenplan profiel aanmaken Prime Video app

 1. Open de Prime Video app op je telefoon of tablet
 2. Tik rechtsonder in de hoek op jouw profielpictogram onder de naam ‘Mijn spullen’
 3. Klik vervolgens linksboven in de hoek nogmaals op jouw avatar of op je naam/het pijltje linksboven in de hoek
 4. Tik op ‘+ Nieuw’
 5. Vul een profielnaam in
 6. Schakel de optie kindvriendelijk profiel aan als het om een kind gaat
 7. Tik op ‘Opslaan’

Ook via digitale apparaten zoals je smart TV en je Playstation is het mogelijk om een extra profiel aan te maken in de Prime Video app. Dit werkt op dezelfde manier als dat je een profiel aanmaakt via de website of mobiele app alleen zal je in dit geval je profielpictogram linksboven in de hoek vinden.

Je account is nu klaar om gedeeld te worden, de ander heeft alleen nog jouw e-mailadres en wachtwoord nodig om in te kunnen loggen.

Amazon Prime Video instellen op je smart-tv

Als je Amazon Prime Video wilt gebruiken op je smart-tv moet je ter beveiliging na het downloaden van de app eerst je televisie registreren op de website van Amazon Prime Video voordat je kunt gaan streamen.

Stappenplan smart-tv registreren Prime Video

 1. Open de website van Prime Video op je computer of in een browser op je telefoon
 2. Klik rechtsboven in de hoek op jouw profielpictogram/jouw naam
 3. Klik op ‘Account en instellingen’
 4. Klik onder het kopje ‘Account en instellingen’ voor de optie ‘Je apparaten’
 5. Klik op ‘Nieuw apparaat registreren’
 6. Vind je registratiecode

Start hiervoor de Prime Video-app op je tv of apparaat, selecteer ‘Registreren op de Prime-website’, vervolgens verschijnt de registratiecode links in het scherm. (Het is ook mogelijk dat er een QR-code rechts in het scherm verschijnt, als je de Prime Video-app op je mobiele telefoon hebt kun je gemakkelijk je account koppelen door de QR-code te scannen met je camera).

 1. Vul de registratiecode in op de website om je televisie te activeren.

Ook is het mogelijk om Prime Video te streamen via Amazon Fire, een Chromecast, een HDMI-kabel, een Apple TV, een Xbox One en een Playstation 3, 4 of 5.

Profielen bewerken of verwijderen

Wil je een profiel verwijderen of bewerken? Onder je profielpictogram staat naast het kopje ‘+ Nieuw’, zowel bij de website van Prime Video als bij de app, ook een kopje ‘Profielen bewerken’ waarmee je jouw profielen gemakkelijk kan beheren.

30 dagen lang gratis Prime Video proberen

Ben je benieuwd naar Amazon Prime maar ben je er nog niet helemaal over uit of het iets voor jou is? Geen probleem, je kunt namelijk 30 dagen lang gratis onbeperkt films en series kijken zodat je kan ontdekken of Prime Video de juiste match voor jou is. Na de proefperiode loopt het abonnement automatisch door, denk er dus wel even aan dat je zelf het abonnement moet stopzetten als het je niet bevalt.

Amazon Prime opzeggen?

Ben je uitgekeken en wil je graag een andere streamingdienst proberen? Geen probleem, Roos heeft een artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je jouw Amazon Prime abonnement makkelijk kan opzeggen.

Wil jij besparen op je maandelijkse uitgaven?

Roos helpt je graag! Roos is jouw slimme financiële assistent en geeft je meer financiële ademruimte zodat je meer tijd en geld overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Roos maakt een overzicht van je vaste lasten en stuurt jou slimme seintjes zodat je nooit teveel betaald.

Start nu met besparenGrip op je maandelijkse uitgaven met Roos

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


  Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

  Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Isa Hijnen) een e-mail over dit artikel