Uitvaartverzekering
3 min leestijd

5 aandachtspunten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Bij een overlijden komen behoorlijk veel kosten kijken als het gaat om een begrafenis. Het is daarom verstandig om een […]

Bij een overlijden komen behoorlijk veel kosten kijken als het gaat om een begrafenis. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende uitvaartverzekeraars die de meest uiteenlopende verzekeringen aanbieden. Uiteraard wilt u de beste keuze maken voor uw persoonlijke situatie. In de praktijk blijkt het vrij lastig om een zo goedkoop mogelijke uitvaartverzekering te kiezen die aan uw voorkeuren voldoet. In dit artikel beschrijven we vijf aandachtspunten die u kunnen helpen bij het afsluiten van de juiste uitvaartverzekering in 2018.

1. Uitvaartzekering met indexatie

De bedoeling van deze verzekering is dat de kosten van de uitvaart worden gedekt. De kosten van een uitvaart stijgen ieder jaar met enkele procenten. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig zo’n € 8000,-. Stel dat u ooit een verzekering heeft afgesloten waarbij u verzekerd bent voor € 6000,-, dan bent u onderverzekerd. Dit verschil zal dan door de nabestaanden betaald moeten worden. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Bij een dergelijke uitvaartverzekering wordt het bedrag waarvoor u bent verzekerd jaarlijks bijgesteld. Dit betekent echter ook dat de premie jaarlijks iets hoger zal liggen. Het zorgt er echter wel voor dat de nabestaanden niet voor nare verrassingen komen te staan.

2. Premie van de uitvaartverzekering

Als u op zoek bent naar een goede uitvaartverzekering, zult u merken dat er behoorlijk veel verschil in de premie van de uitvaartverzekeringen is. De zaken die invloed hebben op de hoogte van de premie zijn uw leeftijd en de wensen die u heeft. Hierbij geldt dat hoe luxer de uitvaart is, des te groter de premieverschillen zullen zijn. Bovendien heeft de premie te maken met de premie looptijd. Het is echter belangrijk om de premies te vergelijken. Het kan u wel duizenden euro’s schelen! Het vergelijken van uitvaartverzekeringen kunt u gemakkelijk doen op de website van uitvaartverzekeringwijzer.net

3. De looptijd van de premie

De uitvaartverzekeraars mogen zelf beslissen welke looptijd zij gebruiken voor het betalen van de premie. Hierdoor verschilt de looptijd enorm per uitvaartverzekeraar. Bij sommige uitvaartverzekeraars loopt de verzekering tot 85 jaar, een enkele biedt de mogelijkheid tot een variabele looptijd, anderen hanteren een levenslange premie looptijd.

4. Natura of kapitaal uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering moet u bedenken of u wilt dat er een kapitaal wordt uitgekeerd, waarvan de nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Of wilt u dat de producten en diensten voor uw uitvaart verzekerd zijn. Als u wilt dat de producten en diensten voor de uitvaart verzekerd zijn, kiest u voor een natura verzekering. De nabestaanden hoeven in dit geval vrijwel niets te regelen. Daarom nemen veel mensen deze uitvaartverzekering. Bij een kapitaalverzekering bouwt u een bedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. De nabestaanden zijn echter niet verplicht om met dit bedrag uw uitvaart te verzorgen.

5. Let op de voorwaarden van de uitvaartverzekering

Tot slot is het belangrijk om op de voorwaarden te letten in de uitvaartverzekering. Is het bijvoorbeeld mogelijk om uw kinderen mee te verzekeren? Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheden om kinderen tot hun 18e jaar gratis te laten meeverzekeren, net zoals bij zorgverzekeringen. Ook is het belangrijk om te kijken of de uitvaartverzekering Carenzjaren heeft. Als een verzekeraar gebruik maakt van Carenz jaren, houdt dit in dat er geen uitkering zal plaatsvinden als de verzekerde binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van de uitvaartverzekering overlijdt. In dat geval zullen de nabestaanden de premie die door de verzekerde is betaald ontvangen.

 

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Roos stuurt je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Zo hou jij tijd en geld over om leuke dingen mee te doen en creëer je meer financiële ademruimte. Doe je mee?

Ja, ik wil ook € 1.000 euro besparen

Mail mij iedere dag een bespaartip!


    Na 1 minuut niets ontvangen? Check je spam folder. Ons Privacybeleid.

    Vragen of opmerkingen? Stuur de auteur (Roos) een e-mail over dit artikel